Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ο ανάγωγος: Νάνε Μπογδάνε, που είσαι ό,τι να ‘ναι






















Ό,τι να ‘ναι. Αυτό το παιδί που απ’ την πολλή «μοντερνιά» κατέληξε να είναι ένας ακόμα φλύαρος νεοφιλελέ μπούλης της δημοσιογραφίας. Με χιούμορ εξυπνακίστικο και με ύφος εκατό καρδιναλίων μπροστά στην κάμερα, αμολούσε τις μπουρδολογίες, ελέω Αλαφούζου, καβαλημένος στο άλογο μιας εφήμερης προβολής.

Ευτυχώς στην ήρεμη ζωή του φλούφλη μπήκε ο Σύριζα και τον έκανε να νιώσει κάποιος. Προσπαθούσε με τηλεοπτικά νάζια να γίνει ο καθημερινός Άδωνις του ΣΚΑΪ.
Φαντασιωνόταν ότι ήταν ο ισχυρότερος εχθρός του Σύριζα και ότι τηλεφωνούσαν από το Μαξίμου και τον έδιωχναν. Και ο Αλαφούζος μόλις τον παίρνουν απ’ το Μαξίμου αμέσως διώχνει όποιον του ζητήσουν. Παραμύθια για τηλεβλαμμένα.
Όλοι ξέρουν ότι ο ΣΚΑΪ είναι παράρτημα του Μητσοτάκη και της νέας Δημοκρατίας και παίρνει οδηγίες μόνο από ‘κει.
Η αλήθεια είναι πως στο Φάληρο θέλανε από καιρό να τον «φάνε». Δεν ήτανε τυχαία η αλλαγή ώρας στην εκπομπή του ούτε η μείωση του χρόνου της.
Κώστας Κυμπουρόπουλος, Μπάμπης Παπαδημητρίου και Άρης Πορτοσάλτε έμαθα πως εδώ και καιρό πως έβαζαν εδώ και καιρό«φυτιλιές» στον Γιάννη Αλαφούζο για την απομάκρυνσή του.
Τη μια του έλεγαν για τις γκρίνιες του, την άλλη για τη συμπεριφορά του. Επειδή ετοιμάζεται και ο σταθμός να «στρίψει» προς το lifestyle και τα τηλεπαιχνίδια, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ το είχε λίγο πολύ αποφασίσει.
Τα όσα είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν για τους γνωρίζοντες καλά τα τεκταινόμενα γύρω από τον ΣΚΑΪ, απλά η αφορμή. Εξάλλου τα έχει πει στο παρελθόν τόσο αυτός όσο και ο Πορτοσάλτε.
Αν αυτά που είπε ο Μπογδάνος τα έλεγε πριν από έξι περίπου μήνες, όταν δεν κυριαρχούσε ακόμα ο Ντάνος, τότε ο ΣΚΑΪ όχι μόνο δεν θα τον έδιωχνε, αλλά θα ερχόταν και ο Άδωνις προσωπικά και θα του κατέθετε στεφάνι μαζί με τη κυρία του, αυτή των πανάκριβων ρούχων.
Το είπε άλλωστε ο υποστηρικτής της χούντας, Άδωνις. Ο Μπογδάνος έχει ακόμα να δώσει πολλά στη μάχη κατά του Σύριζα. Ο Μπογδάνος ψάχνει μία θέση στις «γαλάζιες» λίστες για να συνεχίσει την παπαρολογία.
Είναι δεξιός αντιστασιακός. Θέλει να κυβερνάνε μόνο οι δεξιοί στον τόπο, αφού αυτοί είναι οι πιο έξυπνοι, οι πιο αποτελεσματικοί, οι πιο γαμάτοι.Και εδώ έφτασε ο Άδωνις αντιπρόεδρος, γιατί όχι κι αυτός.
Καλά έγραψε λοιπόν αυτός εκεί στον τοίχο των Εξαρχείων. «Νάνε Μπογδάνε που είσαι ό,τι να ‘ναι».
Υ.Γ.1: Με τα πολλά, είδαμε επιτέλους το «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ του (τρέμε Σαβιάνο) για την τρομοκρατία και δεν ξέρουμε αν πρέπει να κλάψουμε ή να γελάσουμε από τα λυκειακού επιπέδου άτοπα και παντελώς ατεκμηρίωτα συμπεράσματα, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, στοιχειοθετούν «μαχητική δημοσιογραφία».
Με τη δημοσιογραφική δεοντολογία και τη διασταύρωση της είδησης να πηγαίνουν περίπατο, ο Μπογδάνος παίρνει ως δεδομένο ότι το χτύπημα στον Παπαδήμο έγινε από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» (εντελώς άσχετο ότι δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης), ότι η επιλογή δύο επιθέτων συνιστά… αναρχική επιλογή (γνωστές αναρχικές των Εξαρχείων και πέριξ οι Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και Φάνη Πάλλη Πετραλιά), ότι η υπογραφή ψηφισμάτων ή η στήριξη σε ανθρώπους που διώκονται, επίσης συνιστά τρομοκρατία και ότι πρώην ή νυν σύντροφοι του πρωθυπουργού έχουν πιαστεί με όπλο στο χέρι (αλήθεια, σε ποιο όνειρο το είδε αυτό;).
Υ.Γ.2: Φαντάζομαι ότι στους 15 «τρομοκράτες βουλευτές» που υπέγραψαν ψήφισμα στήριξης στην Ηριάννα Β. Λ. θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι γνωστοί τρομοκράτες εγχώριας παραγωγής (Ιωαννίδης, Μάλαμας, Παυλίδης, Μάρω Δούκα, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Αγγελάκας, Δεληβοριάς κ.α.) αλλά και ξένης. Όπως ο γνωστός αναρχοάπλυτος αχρείος Μανού Τσάο. Δεν έχει δα και την κομψότητα και τη χάρη του πρώην «παντειακού» δαπίτη Μπογδάνου, οπότε έχουμε κάθε δικαίωμα να τον λέμε τρομοκράτη. Και μπράβο μας.
Υ.Γ.3: Και μιας και λέμε για τον Μπογδάνο, θα σας πω κάτι που δεν έχει γραφτεί ή ακουστεί πουθενά. Θυμάστε μήπως την πρεμιέρα της εκπομπής «ευθέως», την οποία παρουσίαζε το 2012, με καλεσμένο τον Μιχαλολιάκο; Είχε γίνει μεγάλος ντόρος τότε γιατί ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης υποχρέωσε τον παρουσιαστή σε μια τεράστια δημοσιογραφική αποτυχία. Τη μεγαλύτερη που θυμάμαι εγώ τα τελευταία χρόνια.
Η ανεπάρκειά του ως δημοσιογράφος (υπενθυμίζω δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ) και το χαμηλό επίπεδο ιστορικών γνώσεων χάρισαν στον Μιχαλολιάκο μια πολύ καλή – και δωρεάν μάλιστα – διαφήμιση. Σίγουρα και αρκετές ψήφους.
Ξέρετε τι έλεγε ο Μπογδάνος μετά τη συνέντευξη στους διαδρόμους του ΣΚΑΪ; «Έτσι κολλάνε στον τοίχο τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής». Μου το είπε, τότε, τεχνικός που έτυχε να τον ακούσει. Τέτοια είναι η έπαρση που χαρακτηρίζει τον παρουσιαστή. Τέτοια ιδέα έχει για το δημοσιογραφικό του έργο (;).
Υ.Γ.4: Ετοιμάζουν για τον πολιτικό στίβο τον Σάκη Ρουβά μου λένε δεξιά και αριστερά. Καλά κάνει το παιδί, τελειώνει και το τραγούδι, ας έχει κάτι να ασχοληθεί. Αναμφίβολα έχει πολλά «κονέ», τα οποία θα τονβοηθήσουν προεκλογικά. Δυστυχώς για τον ίδιο, όμως, αν εκλεγεί, θα πρέπει να μιλά και στη Βουλή. Τι θα λέει; Την ιστορία δεν μπορείς να την εγχειρήσεις στο κεφάλι κάποιου. Δεν μπορείς μονομιάς να αποκτήσεις γνώσεις που δεν έχεις. Προβλέπω νέο Ζαγοράκη. Θα έχουμε τον πιο ωραίο βουλευτή, αλλά χωρίς… ήχο.
Υ.Γ.5: Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν, λέει, τη άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μανώλη Κεφαλογιάννη, προκειμένου να ξεκινήσει ποινική διαδικασία εναντίον του, ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Η υπόθεση αφορά καταγγελίες συνεργάτιδάς του, σύμφωνα με τις οποίες ο ευρωβουλευτής της κατακρατούσε τμήμα του μισθού της.
Λίγες μέρες πριν ο Νότης Μηταράκης κλήθηκε να καταβάλει περίπου 6.500 ευρώ σε πρώην συνεργάτιδά του για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά την τετραετία 2011-2015.
Αυτό θα πει γαλάζια «αριστεία».
Υ.Γ.6: Ακροδεξιές απόψεις, λέει, έχει ο 55χρονος που συνελήφθη και έστελνε τις σφαίρες σε πολιτικούς, διοικητές τραπεζών και δημοσιογράφους. Α, και ότι με είχε πείσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως η τρομοκρατία προέρχεται μόνο από την αριστερά.
Υ.Γ.7: «Η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης είναι η Ελλάδα», έγραψε ευθαρσώς ο νεοφιλελεύθερος καθηγητής Πανεπιστημίου, Αριστείδης Χατζής. Από πού προκύπτει αυτό; Από τις απαντήσεις, λέει, που έδωσαν οι φοιτητές του στην ερώτηση του «Πώς έληξε ο Εμφύλιος Πόλεμος;»Επειδή το 1/3 των ερωτηθέντων φοιτητών (δεν ξέρουμε σε ποιο έτος) απάντησαν, όπως ο ίδιος λέει, «με νίκη των κομμουνιστών». A! Κι επειδή η Ελλάδα βρίσκεται πιο χαμηλά στον δείκτη οικονομικής ελευθερίας, από πρώην κομμουνιστικές χώρες.
Αδιάσειστα στοιχεία, όχι αστεία…
Υ.Γ.8: Των POS το κάγκελο και τα αιτήματα για εξαιρέσεις βροχή. 84 νέοι κλάδοι θα πρέπει να εγκαταστήσουν τα ειδικά μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών έως τις 27 Ιουλίου 2017 και η απόφαση θα εφαρμοστεί κανονικά, λένε κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Γιατροί, δικηγόροι και εργατοτεχνίτες, πεδίο δράσης λαμπρό για φοροδιαφυγή – κατά κοινή ομολογία – και οι μάσκες πέφτουν για όσουςσπεύδουν να εξαιρεθούν καλυμμένοι πίσω από διφορούμενες δικαστικές αποφάσεις. POS παντού και ορισμένοι εμμένουν σε κινήσεις κάτω από το τραπέζι, βοήθειά μας.
Υ.Γ.9: Όταν διάβασα για πρώτη φορά ότι το Epsilon θα κάνει τηλεπαιχνίδι τύπου Survivor στην Κουρούτα νόμιζα πως πρόκειται για τρολάρισμα,αλλά επειδή σε αυτό το κανάλι όλα είναι πιθανά, ναι θα γίνει. Είδα και το τρέιλερ και με έπιασαν τα… ανάγωγά μου, αλλά θα κρατηθώ. Μέχρι να δω το πρώτο επεισόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου