Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Ο Προκρούστης της Συγγρού Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας ενημέρωσε χθες πως μπορούμε να κόψουμε και άλλες κρατικές δαπάνες. Ούτε ύαινα μπροστά από κουφάρι αντιλόπης, τέτοια χαρά






http://www.altsantiri.gr/gnwmes/konstantinos-tachtsidis-o-prokroustis-tis-syngrou/

«Υπάρχει περιθώριο περαιτέρω εξοικονόμησης σπατάλης στο Κράτος«, δήλωσε γεμάτος καμάρι, χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και επειδή, ακόμα και μετά από 8 χρόνια πρωτοφανούς δημοσιονομικής κατάρρευσης, οι δηλώσεις για περαιτέρω μείωσης κρατικών δαπανών έχουν γίνει το «άγιο δισκοπότηρο» των απανταχού νεοφιλελεύθερων… ας το κάνουμε «πενηνταράκια» για να δούμε τι εννοεί ο ποιητής:
Δεν αρκούν όσα έχουν «εξοικονομηθεί» από την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων υπηρεσιών, σύμφωνα με το νεοφιλελεύθερο Προκρούστη της ΣυγγρούΌχι. Υπάρχει και άλλο περιθώριο. Απ’ το κρεβάτι προεξέχουν πόδια που πρέπει να κοπούν.
Δεν αρκούν οι απολύσεις και η «κινητικότητα» που έγιναν επί θητείας του νυν προέδρου της ΝΔ. Όχι. Υπάρχει και άλλο περιθώριο.
Δεν αρκεί που η δημόσια υγεία συνεχίζει να υπάρχει μόνο χάρις των υπεράνθρωπων προσπαθειών του εναπομείναντος προσωπικού και τις δραστικές μειώσεις του κόστους από νοσοκομεία, που πέταξαν έξω τους εκλεκτούς εργολάβους του Μητσοτάκη, του Άδωνη, του Βορίδη και του Λοβέρδου. Αυτοί που επιχείρησαν επί θητείας τους να υπονομεύσουν πολιτικά όσο μπορούσαν τη δημόσια υγεία, προς όφελος των ιδιωτικών ιατρικών κέντρων. Όχι. Υπάρχει και άλλο περιθώριο.
Δεν αρκεί που η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Αρβανιτόπουλος και οι άλλοι μνημονιακοί προκάτοχοί τους, έβαλαν όλες τους τις δυνάμεις για αν καταστρέψουν στη συνείδηση της κοινωνίας τη δημόσια παιδεία… με φωτοτυπίες, απολύσεις, συγχωνεύσεις σχολείων και κόψιμο δαπανών. Όχι. Υπάρχει και άλλο περιθώριο.
Δεν αρκεί  που έχουν κοπεί 13 φορές συντάξεις και μισθοί, οδηγώντας τον κόσμο στη βίαιη φτωχοποίηση. Όχι. Υπάρχει και άλλο περιθώριο.
Δεν αρκεί που υπερτιμολογούσαν τα δημόσια έργα για να κερδίζουν οι νταβατζήδες φίλοι τους, εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. Όχι. Υπάρχει και άλλο περιθώριο.
Δεν αρκεί που τα κόμματά τους και τα ΜΜΕ των φίλων τους, έχουν φορτώσει στην πλάτη μας, πάνω από 1 δισ. χρέη και θαλασσοδάνεια. Όχι. Υπάρχει και άλλο περιθώριο.
Δεν αρκεί που οι οικογένειές των τζακιών που κυβερνάνε τον τόπο κοντά 40 χρόνια, απομυζούν κάθε δημόσιο πόρο, κάθε δημόσια θέση κάθε ικμάδα αξιοκρατίας.
Δεν τους αρκεί που όποια πέτρα σκανδάλου εκατομμυρίων και αν σηκώσεις, θα βρεις αυτούς και τους συνεργάτες τους. Όχι. Υπάρχει και άλλο περιθώριο.
Δεν τους αρκεί που εκτός από τα κόμματά τους, χρεοκόπησαν και τη χώρα. Όχι. Υπάρχει και άλλο περιθώριο… μέχρι να μη σου έχει μείνει τίποτα και να γίνεις εσύ το περιθώριο.
ΥΓ. Φυσικά και η κυβέρνηση είναι η πρώτη που πρέπει να δέχεται τη σφοδρή κριτική για μια ανθρωπιστική κρίση που δε σταμάτησε τον Ιανουάριο του 2015 και κυρίως πως ακόμα μετά από δυόμιση χρόνια δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει την εξουσία προς όφελος της κοινωνίας. Ευτυχώς υπάρχει σκληρή κριτική εξ αριστερών, αλλά δε φτάνει. Ο Μητσοτάκης, λοιπόν, μπορεί να έχει φίλους στην πραγματική εξουσία της χώρας, αλλά δεν κυβερνάει… φανταστείτε να κυβερνούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου