Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Το χθες είναι δικό τους Η συνταγή της προπαγάνδας της αντιπολίτευσης είναι πάρα πολύ απλή στη δομή της και το κυρίαρχο σημείο της είναι ο χρόνος





























Η συνταγή της προπαγάνδας της αντιπολίτευσης είναι πάρα πολύ απλή στη δομή της και το κυρίαρχο σημείο της είναι ο χρόνος. Σε όλες τις ανακοινώσεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών της, όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται σαν να προέκυψαν σήμερα. Το χθες δεν υπάρχει και για την ακρίβεια είναι σαν να μην υπήρχε χθες συνολικά στη χώρα.
Με αυτή την τακτική για όλα φταίει η κυβέρνηση ενώ η αντιπολίτευση δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα. Κι ας είναι αυτό το δικό τους «χθες» που οδήγησε στη λεηλασία, την κρίση και τη χρεοκοπία που προσπαθεί να αναστρέψει η κυβέρνηση μέσα σε ένα νεοφιλελεύθερο περιβάλλον.
Σε κάθε άλλη χώρα, μια τέτοια στάση θα αδύνατο να σταθεί επικοινωνιακά. Στη χώρα μας, όμως, μπορεί να ευδοκιμεί, και να κυριαρχεί, μάλιστα, στον δημόσιο λόγο από καιρό.
Ο λόγος είναι επίσης απλός. Τα μέσα ενημέρωσης δεν ήταν ποτέ προνομιακός χώρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. 
Πόσο μάλλον τώρα που είναι στην κυβέρνηση και αποδεδειγμένα η τροχιά της πολιτικής που χαράζει σε μια σειρά ζητήματα είναι στην αντίπερα όχθη από αυτή που θα ήθελαν αυτοί που κυριαρχούν στην πολιτική και τη μιντιακή σκηνή τα τελευταία 40 χρόνια.
Τα τελευταία δύο χρόνια η αντιπολίτευση, σε όλα τα θέματα που έθεσε στην πολιτική σκηνή, έχουν τον ενσωματωμένο κώδικα «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». 
Χθες μάθαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τον ΟΑΣΘ και πάει να ρίξει στους φορολογούμενους το κόστος για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Τι κι αν από το 1950 έως σήμερα όλες οι δεξιές κυβερνήσεις και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ χρηματοδοτούσαν με κρατικό χρήμα (άρα από τους φόρους των πολιτών) το ιδιωτικό μονοπώλιο του ΟΑΣΘ.
Χθες μάθαμε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζει τα παιδιά των πολιτών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και έπεφταν βροχή τα κροκοδείλια δάκρυα του ΠΑΣΟΚ - ΔΗ.ΣΥ. 
Άλλο αν φέτος θα μπουν τελικά 10.000 περισσότερα και θα φτάσουν τις 93.000, όταν το 2013, με μια μικρή αναζήτηση στο Διαδίκτυο, βρίσκουμε ότι είχαν ικανοποιηθεί αιτήματα μόλις 60.000 οικογενειών.
Όντως η προπαγάνδα της αντιπολίτευσης έχει εύκολη πρόσβαση στα κανάλια, όμως τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, που δεν έχουν καμία επαφή με την αλήθεια, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου