Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Το δύσκολο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί




Ioannis Baskozos

Η αξιοσημείωτη ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα του κρατικού κυβερνητικού μηχανισμού στην Κω, η αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος της υγείας προσφύγων μεταναστών, η χαραμάδα ελπίδας για την οικονομία μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, η συνεχιζόμενη υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, τα μέτωπα κατά της διαφθοράς και της ασυδοσίας των γνωστών κυρίαρχων συμφερόντων,είναι η μια πλευρά της πραγματικότητας. 

Η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβληματων που έχουν ανοίξει οι μνημονιακές πολιτικές με τα μεσαία μισθωτά στρώματα και ελευθεροεπαγγελματίες, το μέτωπο με τη δικαιοσύνη που οι αποφάσεις αλλά και η ανοικτή αντιπολιτευτική τακτική δημιουργούν σοβαρό προβληματισμό, η σε εξοργιστικό βαθμό επιθετική εως συκοφαντική τακτική της πλειοψηφίας των ΜΜΕ και η διαφαινόμενη καθυστέρηση ουσιαστικής πρόδου στο θέμα των αδειών, είναι κομμάτια ενός δύσκολου παζλ. 

Το να έχει την κυβέρνηση η αριστερά , έστω και μετά από διομισυ χρόνια δεν σημαίνει πως ελέγχει την εξουσία. 
Το ξέραμε! Το ζούμε! 

Οσοι ακόμα πιστευουμε πως αξίζει τον κόπο η προσπάθεια να μπει σε νέα τροχιά η χώρα καταλαβαίνουμε πως το καθήκον είναι τρομερά δύσκολο, απαιτεί επιμονή, σκληρή δουλιά, ακεραιότητα, προσοχή, κοινωνική ευαισθησία, αποτελεσματικότητα, θάρρος, γρήγορα αντανακλαστικά. Να μην ξεχνάμε ποιους ήλθαμε να υπηρετήσουμε, να μην παριστάνουμε πως δεν καταλαβαινουμε τις δυσκολίες, να μην κάνουμε πίσω. 

Πιθανότατα η ισοπεδωτική, βασισμένη σε ψέμματα και συκοφαντίες, αλλά και βαθιά αντιδραστική, συντηρητική και αντιλαική αντιπολίτευση της ΝΔ να είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος. Η ανησυχία, η δικαιολογημένη απογοήτευση αλλά και η ανάγκη διατήρησης των ελπίδων και της εμπιστοσύνης αυτών που έφεραν αυτή την κυβέρνηση στην εξουσία, είναι το δύσκολο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου