Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Δ. Βέττας: Η Δικαιοσύνη με τις αποφάσεις της δεν ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού















Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην διαφθορά, στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, στο νόμιμο και το ηθικό και τόνισε πως τα θέματα δημοκρατίας είναι πολύ βαθιά στη χώρα και πως όταν ο ελληνικός λαός επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 κυρίως τον επέλεξε για να σταθεί απέναντι στην διαφθορά και την διαπλοκή.

Tα οικονομικά προγράμματα είναι βαριά, σημείωσε ο κ. Βέττας, όμως κάποια στιγμή θα βγούμε από αυτά και το θέμα είναι πως θα αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα και πως η λύση θα είναι βιώσιμη. 
Εξήγησε ότι το βαθύ κράτος έχει πολλά πλοκάμια και πως αυτοί οι οποίοι έκλεβαν το κράτος επί 20 χρόνια ρωτούν την κυβέρνηση γιατί δεν βρίσκει τα κλεμμένα. Αναφορικά με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης δήλωσε ότι με τις αποφάσεις της δεν ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου του γονατισμένου ελληνικού λαού και δεν ικανοποιεί ούτε το δημόσιο συμφέρον. Εξήγησε δε ότι δεν αναφέρεται στην νομιμότητα έκδοσης τους.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι κάθε μέρα διαβάζουμε για αποφάσεις που βγαίνουν και δεν είναι προς όφελος του λαού. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ η οποία αναφέρει ότι η καθυστέρηση πληρωμής των μισθών δεν αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.
Τι θα καταλάβει αυτός ο εργαζόμενος που δεν έχει πληρωθεί για δέκα μήνες, ένα χρόνο, και είναι όμηρος στην δουλειά του, αναρωτήθηκε. Αυτό δεν αποτελεί σημείο ρήξης ή σημείο προσβολής αυτής της σύμβαση, σημείωσε ο κ. Βέττας. 
«Για ποιον δουλεύει αυτή η Δικαιοσύνη; Έχει σταθεί στο ύψος της;» αναρωτήθηκε και τόνισε πως όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου