Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Κύριε Μητσοτάκη, ξεχάσατε τους... διαπληκτισμούς για το ποδόσφαιρο O αρχηγός της ΝΔ συνομιλώντας με τους συντάκτες του Politico κάνει λόγο για τρομοκρατία προερχόμενη μόνο (!) από την Αριστερά...



















O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνηθίζει να βάλλει κατά της χώρας και της κυβέρνησης σε συνεντεύξεις και δηλώσεις του στο εξωτερικό. Δεν προκαλεί πια έκπληξη όταν με κάθε ευκαιρία αμφισβητεί το θετικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και τις προσπάθειες της κυβέρνησης. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του έρχεται σε αντίθεση με τις θετικές κρίσεις και επισημάνσεις ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων, στην προσπάθειά του να οικοδομήσει το προφίλ του «υπεύθυνου» νεοφιλελεύθερου ηγέτη που αντιπολιτεύεται την «εχθρική» προς τις επενδύσεις αριστερή κυβέρνηση. 
Η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί παρά να είναι κατακριτέα. 
Ο δυσφημιστικός «διεθνής» λόγος του κυρίου Μητσοτάκη, σε μια συγκυρία κρίσιμη για τη χώρα, μόνο πολιτική υπευθυνότητα δεν δείχνει από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 Η υπερφίαλη επιθυμία για επάνοδο στην εξουσία κηλιδώνει κάθε επίφαση εθνικής στάσης. Είπαμε, όμως, τείνουμε να συνηθίσουμε ότι αυτή είναι πλέον η γραμμή Ν.Δ. και Μητσοτάκη, όσον αφορά την απεύθυνση της δεξιάς στο εξωτερικό.
Αυτό, όμως, που ξεπερνά κάθε όριο και επ' ουδενί δεν συνάδει με τη διαφήμιση του νεοφιλελεύθερου προφίλ είναι το πρόσφατο «ξέπλυμα» της Χρυσης Αυγής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στην τελευταία του επίσκεψη στις Βρυξέλλες, συνομιλώντας με τους συντάκτες του Politico, βρίσκει μάλιστα την ευκαιρία να εξαπολύσει μία ακόμη επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως αντιπολίτευση εξέθρεψε το μίσος αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  προσωπικά ότι δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσει τους πιθανούς στόχους. 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε μια κουλτούρα μίσους όταν ήταν στην αντιπολίτευση και δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για αυτή τη βία όσο κυβερνά. Δεν έχω δει τίποτα που να με πείθει ότι πραγματικά θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα. Αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία, αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση», λέει συγκεκριμένα.
Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ξεχνάει» τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, προσπαθώντας να υποβαθμίσει τη δράση της. Αν και το Politico υπενθυμίζει ότι το νεοναζιστικό κόμμα έλαβε 7% στις τελευταίες εκλογές και είναι η τρίτη δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και ότι 69 μέλη του δικάζονται με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι «είναι σαν να μην υπάρχουν». «Η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια», επιμένει.
«Ξεχνά» ο κ. Μητσοτάκης τα τάγματα εφόδου  της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και τις επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες και συνδικαλιστές. 
«Ξεχνά» μάλλον ποιος σκότωσε τον Παύλο Φύσσα… 
Αφήνει κατά αυτόν τον τρόπο να οικοδομείται, πλάι στο νεοφιλελεύθερο, και ένα ακροδεξιό προφίλ που, αν και δεν μοιάζει εκ πρώτης όψεως χρήσιμο για την ευρωπαϊκή εικόνα του ίδιου και του κόμματός του, κρίνεται όμως, όπως φαίνεται, απαραίτητο για εσωτερική κατανάλωση. Προς άγραν των ακροδεξιών ψήφων που θα επαναφέρουν τη Ν.Δ. στη εξουσία. Προ αυτού του στόχου δεν υπάρχει κανέναν όριο, όπως όλα δείχνουν, ούτε καν οι δημοκρατικές αρχές...
Και όλα αυτά, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των χρυσαυγιτών. Της συμμορίας που για τα εγκλήματά της ο αρχηγός της έχει αναλάβει την «πολιτική ευθύνη». 
Ίσως ο κ. Μητσοτάκης να μην έχει ενημερωθεί καλά για τα όσα έρχονται στο φως στη δίκη. 
Τα φιλικά του Μέσα δεν την βρίσκουν, άλλωστε, αρκετά ενδιαφέρουσα, ώστε να την προβάλλουν. Φειδωλές οι εφημερίδες και διστακτικά τα -κατά τα άλλα λαλίστατα- κανάλια να αναδείξουν τα ναζιστικά εγκλήματα.
Δεν αποκλείεται ο κ. Μητσοτάκης να παριστάνει ότι έχει μείνει με την εντύπωση ότι για τη δολοφονία Φύσσα ισχύει η πρώτη αντίδραση του ΣΚΑΪ:
 «Τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου