Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ν. Τόσκας: Όχι στην πολιτική εκμετάλλευση των γεγονότων στο Μενίδι - Καμία ανοχή στην αυτοδικία Από άλλες περιοχές μεταφέρθηκαν κάποιοι από τους δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες» που προκάλεσαν τα επεισόδια στο Μενίδι, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας Στο Κόκκινο και τις Τζούλη Τσίγκα και Αλεξάνδρα Χριστακάκη. Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το συμβάν, «ξεχνώντας» τις μπαλωθιές σε πρόσφατη κηδεία, σημείωσε χαρακτηριστικά











Η βολίδα που έπληξε τον άτυχο 11χρονο προήλθε από πιστόλι και όχι από καραμπίνα, επιβεβαίωσε ο κ. Τόσκας.


«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στοιχεία» για τον δράστη, αλλά «δεν θέλω να επεκταθώ σε θέματα αστυνομικής έρευνας», όπως είπε. Οι έρευνες συνεχίζονται, αν και υπάρχουν δυσκολίες, καθώς δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθεί ποιος πυροβόλησε στον αέρα, ενώ πρέπει να εντοπιστεί και το όπλο για να γίνει βλητική ταύτιση της σφαίρας και του όπλου.



Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε ότι σημαντικό μέρος του ανδρικού πληθυσμού της περιοχής έχει «εξαφανιστεί» καθώς είναι σε εξέλιξη η έρευνα, «είτε επειδή ήθελαν να κρυφτούν είτε επειδή φοβήθηκαν». 

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες συνεχίζονται με όλους τους προηγούμενους κανόνες, ενώ η κατάσταση στην περιοχή «θα εξομαλυνθεί γρήγορα», όπως είπε.



Αναφερόμενος στα επεισόδια που ακολούθησαν, αλλά και στην κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση, ο ίδιος εκτίμησε ότι κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός, όπως και άλλοι πολιτικά, ενώ αποκρύπτουν τι συνέβη σε άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ. με τις μπαλωθιές σε επίσημες εκδηλώσεις όπως «πρόσφατη κηδεία επωνύμου, που είδαμε τι έγινε», είπε χαρακτηριστικά.



Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τόσκας παραδέχθηκε ότι «η δυτική Αττική εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι το χαλί κάτω από το οποίο σκουπίζουν ότι δεν ήθελαν να φανεί στην Αθήνα» και θύμισε τις πρακτικές Δένδια για τους ναρκομανείς, που τους περιορίζαν σε αυτή την περιοχή.



Για τα προβλήματα αυτά έχουν γίνει «απανωτές συσκέψεις» μεταξύ συναρμόδιων υπουργών, όπως της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Aλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου, συνέχισε ο κ. Τόσκας, για την ενίσχυση των οικογενειών ώστε να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. 
«Δεν είναι κάτι για το οποίο "ξυπνήσαμε προχτές", ασχολούμαστε καιρό, όπως είπε, αλλά πρόκειται για ένα «τεράστιο πρόβλημα που σιγοκαίει δεκαετίες, έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και όχι με λύσεις των 24 ωρών, όπως θα μας προτείνει ο κ. Μητσοτάκης».



«Το άβατο το δημιούργησε η ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το διατήρησαν, προσπαθούμε να το σπάσουμε, αλλά δεν λέμε ψέμματα όπως η ΝΔ ... βάζουμε την αστυνομία μέσα στις περιοχές αυτές ... ερχόμαστε σε επαφή με την συνομοσπονδία των Ρομά ... έχει ήδη δημιουργηθεί ένα περιβάλλον για ελέγχους, αν και όχι ακόμη απόλυτα ικανοποιητικό», συνέχισε ο ίδιος.



Σχολιάζοντας εξάλλου πρόταση που διατυπώθηκε από το δήμο σχετικά με την δημιουργία αστυνομικού σταθμού σε συγκεκριμένο κτίριο, ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι αφενός δεν είναι ιδιοκτησίας του Δήμου και αφετέρου θα χρειαζόταν μία επένδυση της τάξης των 600.000 ευρώ. «Να φύγουμε από τις εντυπώσεις, να λειτουργήσουμε με ρεαλισμό», ήταν η σύστασή του.



Τέλος, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν, με επιθέσεις κουκουλοφόρων κατά Ρομά, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για «αγανακτισμένους κατοίκους», καθώς υπάρχουν στοιχεία ότι αρκετοί μεταφέρθηκαν από άλλες περιοχές. 



«Εμείς τα περιστατικά αυτοδικίας δεν θα τα ανεχτούμε, υπάρχει οργανωμένη Πολιτεία», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 
«Αυτές τις πρακτικές να τις αφήσουν κάποιοι, δεν θα τους βγει σε καλό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου