Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Θέλει λογοκρισία ο Στ. Θεοδωράκης;





 

 
 


 Συντάκτης: 

«Ντράπηκα για τα σχόλια δημοσιογράφου της ΕΡΤ, που θα έπρεπε να είναι μετρημένος. Είπε ότι "στη Γαλλία είχαμε δύο πολύ κακούς υποψηφίους και -τι να κάνει ο κόσμος;- υποστήριξε τον εκπρόσωπο των τραπεζών''» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού στον ΣΚΑΪ και συνέχισε: «Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δημοσιογράφος επιχειρηματολογία των φασιστών (!), ότι Μακρόν και Λεπέν είναι περίπου το ίδιο».
Φασίστες είναι λοιπόν, για τον κ. Θεοδωράκη, οι ψηφοφόροι του Μελανσόν αλλά και όποιοι άλλοι τολμούν να έχουν την άποψη ότι κανείς από τους δύο δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα προβλήματα των πλέον ευάλωτων.
Το βασικό θέμα όμως εδώ είναι ότι ο αρχηγός του Ποταμιού δεν αντέχει ούτε καν τη διατύπωση μιας διαφορετικής (έστω και λάθος) άποψης από έναν δημοσιογράφο της ΕΡΤ και το λέει αυτό στον ΣΚΑΪ που συνεχώς, μονότονα και καθημερινά ταυτίζει -όπως και πολλοί βουλευτές του Ποταμιού- τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ευρωσκεπτικιστές, τους αντιδραστικούς, τους ακροδεξιούς και τα πάσης φύσεως «καθεστώτα».
Δεν διστάζει, μάλιστα, ο κ. Θεοδωράκης να κάνει και υποδείξεις στον διευθυντή της ΕΡΤ για το πώς θα πρέπει να... συμμαζέψει τους δημοσιογράφους! 
Αποφεύγοντας να χαρακτηρίσουμε τη συγκεκριμένη άποψη περί δημοσιογραφίας που έχει ο Στ. Θεοδωράκης και το πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία διατύπωσης μιας -έστω και λάθος- άποψης, απλώς διαπιστώνουμε το πόσο πολύ απέχει η στάση του από τον τρόπο με τον οποίο ο νέος Γάλλος πρόεδρος αντιμετώπισε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του τους δημοσιογράφους που είχαν εντελώς αντίθετες, ακόμα και επιθετικές, απόψεις.
Μακράν απέχει λοιπόν του Μακρόν ο υπέρμαχός του αρχηγός του Ποταμιού, που παραμένει τελικά πιστός στην πλήρη μονοφωνία της φτωχής συστημικής ενημέρωσης των ελληνικών ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου