Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ο κατάμαυρος κ. Τζήμερος







 

Δηλώνει νεοφιλελεύθερος αλλά βασικά είναι φορέας ολοκληρωτικών αντιλήψεων που αντιμάχεται κάθε μέτρο κοινωνικής προστασίας. Και επιτίθεται στους άλλους όποτε νομίζει ότι τον παίρνει προσπαθώντας να κερδίσει μερικά... λάικ από άλλους του ιδίου φυράματος
Eίναι πασιφανές ότι ο Τζήμερος προκάλεσε όσο και όπως μπορούσε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για να μπορέσει να έχει μερικά λεπτά δημοσιότητας που απ' ό,τι φαίνεται του είχαν λείψει και το στερητικό σύνδρομο τον βασάνιζε.
Γιατί κοτζάμ άντρας δεν είναι δυνατόν να παιδιαρίζει σκίζοντας αφίσες όπως έκαναν κάποτε οι πιτσιρικάδες στις αυλές των σχολείων, όταν οι μεν ήθελαν να πικάρουν τους δε. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί κοτζάμ μαντράχαλος να δηλώνει ότι θα συνεχίσει να... σκίζει αφίσες, νομίζοντας ότι με τέτοιες δηλώσεις σκίζει την γάτα και υλοποιεί την... εντολή των ψηφοφόρων του που ζητούν, λέει, από αυτόν και τους συνεργάτες του να καθαρίζουν τους τοίχους από αφίσες και συνθήματα.
Οι δηλώσεις του βέβαια έχουν ένα κάποιο, μικρό, πολιτικό ενδιαφέρον. Επειδή στους τοίχους της Αθήνας υπάρχουν ένα σωρό αφίσες και επίσης, είναι γραμμένα ένα σωρό συνθήματα, δεν χρειαζόμαστε άλλη απόδειξη ότι αυτοί που ακολουθούν τον Τζήμερο είναι ελάχιστοι και για αυτό -εύλογα- κατατροπώνονται στη μάχη του τοίχου.
Οι δηλώσεις του όμως έχουν και κάποιο, όχι αμελητέο, ψυχιατρικό ενδιαφέρον. Αυτή η εμμονή ενός υποτιθέμενου πολιτικού ή έστω “ενεργού πολίτη”, να κυνηγάει με τέτοιους τρόπους την δημοσιότητα, να προσπαθεί με ανοησίες που δεν θα άντεχαν ούτε σε καφενόβια συζήτηση και προπηλακισμούς όταν νομίζει ότι τον παίρνει, να τον ακούσουν λίγο περισσότεροι απ' ό,τι συνήθως, καταδεικνύει μια οριακή κατάσταση αλλά δείχνει επίσης ότι ο νεοφιλελευθερισμός κινείται όλο και περισσότερο σε... μαύρα εδάφη.
Γιατί ο επιχειρηματίας κ. Τζήμερος που δηλώνει νεοφιλελεύθερος, δεν πιστεύει στην διάδοση των ιδεών, δεν δέχεται τους κανόνες της δημοκρατικής συνύπαρξης, στο πλαίσιο πχ ενός οργάνου της αυτοδιοίκησης, και στοχοποιεί συλλήβδην όλους όσους διαφωνούν μαζί του, αλλά και τους πολιτικούς και κοινωνικούς θεσμούς, τη δικαιοσύνη και τα πολιτικά κόμματα, εκτός βέβαια από το... δικό του!
Και όλα αυτά για να επιβεβαιωθεί παίρνοντας μερικά λάικ παραπάνω, ώστε να νιώσει... ηγέτης που μπορεί να συσπειρώνει άλλους απίθανους τυπάκους που δηλώνουν με πολύ σοβαρό ύφος αγνοώντας το γελοίον του πράγματος, ότι πρέπει να οργανωθούν... “καταδρομικές επιχειρήσεις” για να κατέβουν όλες οι αφίσες του ΚΚΕ και των άλλων “σταλινικών”.
Και αυτοί οι απίθανοι, με πρώτον πρώτον τον “πολιτικό αρχηγό” Τζήμερο, νομίζουν ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι τελικά είναι απλώς... μαύροι, κατάμαυροι, χουντικοί μέχρι το μεδούλι, έτοιμοι συνεχώς να φωνάξουν “Ένας Παπαδόπουλος σας χρειάζεται”, αλλά είναι και συμφεροντολόγοι και δεν το λένε αλλά το κρατάνε μέσα τους, γιατί έρχεται καλοκαίρι και οι τομάτες φτηναίνουν.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου