Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ: Είναι αισχύνη για την Ε.Ε. όσα γίνονται για την Ελλάδα Την αλήθεια που οι διάφορες Σπυράκη και Καϊλή δεν τολμούν να ψελλίσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ένας από την Πορτογαλία την είπε ευθαρσώς















"Είναι αισχύνη για την Ε.Ε.» όσα γίνονται για την Ελλάδα" τόνισε στη Βουλή ο δεξιός ευρωβουλευτής Πάουλο Ρανγκέλ ο οποίος είναι πρ. αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μάλιστα παραδέχθηκε ότι με την κυβέρνηση Αριστεράς και Σοσιαλιστών στην Πορτογαλία τα πράγματα πάνε καλύτερα στη χώρα του
Ο Π. Ρανγκέλ μίλησε στην Ειδικής Διαρκούς Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλή για την εφαρμογή των προβλέψεων της Συνθήκης της Λισσαβόνας για τα εθνικά κοινοβούλια ως εισηγητής της σχετικής έκθεσης της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Ξέρετε από ποια πολιτική οικογένεια προέρχομαι, αλλά αυτό το θέμα των τελευταίων μηνών για την Ελλάδα, νομίζω, πραγματικά, ότι είναι αισχύνη για την Ε.Ε.», τόνισε δηλώνοντας ότι «είμαι αλληλέγγυος με τον ελληνικό λαό και την θέση των ελληνικών αρχών και των Ελλήνων ευρωβουλευτών, τους τελευταίους μήνες».
Ο Π. Ρανγκέλ άσκησε κριτική στον ομογάλακτό του Β. Σόιμπλε και την πολιτική του:
«Δεν πρέπει να παίζουμε μια χώρα, η οποία είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Επάνω σε αυτό το θέμα, εγώ ασκώ μεγάλη κριτική και πάντα το έκανα αυτό, όπως με τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε κ.λπ..
 Δεν λέω ότι είναι αντί-ευρωπαίος, γιατί γνωρίζω ότι δεν είναι, αλλά καμιά φορά ο κόσμος ξεχνάει ότι είναι ο υπουργός Οικονομικών μόνον της δικιάς του χώρας και όχι της Ευρωζώνης.
Άρα, θα πρέπει να κάνουν δηλώσεις μόνο για τη δική τους χώρα και οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων πρέπει να μιλάνε, γιατί αλλιώς δεν βοηθάει η κατάσταση. Ακόμη και αν θέλουν να κάνουν κάτι θετικό, δεν βοηθάει, γιατί ο κόσμος έχει την αξιοπρέπειά του και την περηφάνια του και όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται σεβαστά».
«Δεν κατανοώ τους συναδέλφους μας και κυρίως από την Γερμανία, αλλά και από τις κάτω χώρες, από τη Φιλανδία και την Αυστρία και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέροντε στο Eurogroup.
Δεν ξέρω τι παραπάνω ζητάνε;
Δεν ξέρω τι μπορεί πια να προσφέρει το ελληνικό κράτος;
 Ήδη είναι υπερβολικά και ήδη έχουν φτάσει στο μέγιστο που μπορούν να προσφέρουν. Αυτό, θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε», τόνισε ο Π. Ρανγκέλ και πρόσθεσε:

«η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι το θύμα των τελευταίων δύο μηνών και για ακόμη τρεις εβδομάδες και ελπίζω, πως πραγματικά θα είναι μόνον για τρεις εβδομάδες. Η Ελλάδα είναι θύμα μίας διαμάχης, μεταξύ όσων πιστεύουν πως το Δ.Ν.Τ. θα πρέπει να είναι παρών, αλλά παρόλα αυτά δεν δέχονται τον τρόπο που λειτουργεί το Δ.Ν.Τ.».
«Εγώ, έχω κάνει συναντήσεις με τους Επιτρόπους.
Συνάντησα τους Επιτρόπους πριν από 3 με 4 μήνες και έλεγαν, ότι η Ελλάδα είναι σε θετική πορεία. Επίσης, έλεγαν, ότι τα πράγματα πήγαιναν θετικά.
Εντάξει, ίσως όχι για το λαό, αλλά στα μακροοικονομικά ζητήματα και μετά έρχεται το Eurogroup και λέει, ότι κάτι λείπει.

Επίσης, λέει, ότι θα πρέπει να δώσει περισσότερες εγγυήσεις, περισσότερα μέτρα και λένε, ότι δεν αρκεί. Αυτό, δεν είναι αποδεκτό. Εγώ, πιστεύω, ότι πρόκειται για μια σύγκρουση μεταξύ Δ.Ν.Τ. και κάποιων πιστωτών», τόνισε ο Πορτογάλος ευρωβουλευτής.
Υπογράμμισε ακόμη ότι ο ευρωβουλευτής Ρανγκέλ ότι στην Πορτογαλία «εμείς τώρα έχουμε κυβέρνηση Σοσιαλιστών με την Ριζοσπαστική Αριστερά να τη στηρίζει και γεγονός, είναι, ότι τα πράγματα είναι καλύτερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι στηρίζω την πολιτική τους, στην αντιπολίτευση είμαστε, αλλά οι αριθμοί και οι άνθρωποι πηγαίνουν καλύτερα, γιατί σε κάποια φάση πρέπει να χαλαρώσουν τα πράγματα».
«Παραδεχτήκατε ότι οι Έλληνες έκαναν ό,τι μπορούσαν και ο λαός και η κυβέρνηση.
 Τα πάντα έκανε ο λαός και η κυβέρνηση. Το πρόβλημα είναι το πώς λειτουργεί η δημοκρατία, μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Κοιτάξτε, εδώ, λειτουργεί τυπικά, δηλαδή, αν στο Ecofin, γιατί οι αποφάσεις στο Eurogroup λαμβάνονται στο Ecofin, τελικά στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών. Εκεί πέρα υπάρχουν οι συγκεκριμένοι ψήφοι», είπε ο Π. Ρανγκέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου