Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Ελευθερία λόγου μόνο για το ΣΚAI, στους άλλους μαύρο-Μπρέγιαννη Κατερίνα 

 Παραλήρημα ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης στο τηλεοπτικό τοπίο της εβδομάδας. Αποκορύφωμα το πώς «αποδόθηκε» τηλεοπτικά η είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Λ. Παπαδήμου και οι πολιτικές προεκτάσεις που έλαβε από τον παλαιοκομματισμό και μερίδα της μείζονος αντιπολίτευσης. Η είδηση τηλεοπτικά “υπέφερε”, καθώς το θύμα από κανάλι σε κανάλι είχε άλλοτε «ελαφρά τραύματα» και άλλοτε ήταν πριν το δεύτε τελευταίον ασπασμόν.
Το άκαρπο Eurogroup και η άκαμπτη στάση Σόιμπλε πυροδότησαν ακραίες λεκτικές παρεκβάσεις στη αντιπολίτευση. Έλαμψαν τα πρόσωπα των εραστών της εξουσίας και χαιρέκακα σχόλια πλημμύρισαν τους τηλεοπτικούς και διαδικτυακούς δέκτες. Όχι, αυτό δεν είναι διχασμός «άχρηστοι, ανίκανοι και ψεύτες».
Αποκρύπτουν και παραποιούν βάναυσα την αλήθεια και, από την πιο μπρουτάλ και λαϊκίστικη κριτική του κ. Καραγκούνη, ώς την πιο σοβαροφανή εκδοχή της του κ. Σταϊκούρα, η Ν.Δ. προβάλλει την αλήθεια της ανάλογα με το πώς την εξυπηρετεί εκάστοτε πολιτικά, χωρίς καμία ανάληψη ευθύνης. «Το χρέος ήταν βιώσιμο το 2014» είπε ο πρώτος τη Δευτέρα και την Παρασκευή το στοιχειοθέτησε ο δεύτερος με πινακάκι του ΔΝΤ, on camera και συμφώνησε πλέον στη λήψη μέτρων. Πέντε μέρες τους πήρε... το επιχείρημα.
Η κωλοτούμπα Κυριάκου για το χρέος έπρεπε να φανεί ως πάγια θέση της Ν.Δ. και η Μ. Σπυράκη έσπευσε να βοηθήσει: Στη Ν.Δ. ήταν «οι πρώτοι που επικρότησαν την πρόοδο στο ενδεχόμενο της μείωσης του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους» είπε ενθυμούμενη την ξεχασμένη από τους ίδιους, απόφαση του Νοεμβρίου του 2012 και χρέωσε στον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη καθυστέρηση μετακυλώντας από το 2012 τις δικές τους ευθύνες στο 2017. Άλμα λογικό, ολυμπιακών επιδόσεων.
Συνέχισε σε ντο μείζονα ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, διότι η σημερινή πήγε με την πολιτική του ΔΝΤ χωρίς τα λεφτά του ΔΝΤ». «Είστε ανάξιοι, δεν έχετε καμία εμπιστοσύνη, δεν ξέρετε τι σας γίνεται» (όχι, ούτε αυτό είναι διχασμός).
Ο ΣΚΑΕΙ συνδράμει το δύσκολο έργο των εραστών της εξουσίας για την παλινόρθωσή τους διαρρέοντας ψευδείς ειδήσεις σε θέματα που μάλλον θεωρεί ασήμαντα για τη χώρα. Όταν ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε στο κεντρικό δελτίο «τα ρεπορτάζ σας είναι ανακριβή», για να τον εκδικηθούν, η δήλωσή του για τον Λ. Παπαδήμο εξοβελίστηκε στο πυρ το εξώτερον (της επόμενης μέρας), ενώ έλειπε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και η δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.
Σημίτης, Θεοδωράκης, Τσιόρδας, Λυκούδης, Τσιάρας, όσο παράλογο κι αν ακούγεται, χρεώνουν ηθική αυτουργία στην εκλεγμένη (δις) κυβέρνηση για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου.
Λανθάνουν το ουσιαστικό προς χάριν του μικροκομματικού, παρέχοντας έρεισμα πολιτικό και αιτιολογώντας την τρομοκρατία. Ο κ. Λυριτζής το είπε, αλλά οι κ. Οικονόμου και Παπαδημητρίου ζήτησαν την παραίτηση Πολάκη (εθιμοτυπικά και επί της ευκαιρίας) (ούτε αυτό είναι διχασμός («ανοησία (η κριτική)» «η κυβέρνηση δείχνει ανοχή στη βία»), αλλά ελευθερία του λόγου..., αδαείς).
«Σόιμπλε και Τσίπρας μας έχουν κλείσει σε μία κατσαρόλα και θα βράζουμε όσο υπάρχει νερό» είπε η κ. Γεννηματά ενώ ο Κ. Καραμανλής ο νεότερος επανέφερε το σενάριο της «οικουμενικής» χωρίς εκλογές από την παρούσα βουλή με άλλον πρωθυπουργό… ότι αυτό δεν θυμίζει δημοκρατία, μικρή σημασία έχει. (ΣΚΑΙ) Όσο μετρούν χρόνια μακριά από τις καρέκλες τους το πολιτικό κατεστημένο και οι βαστάζοι τους στα μίντια αποθρασύνονται και εκχυδαϊζονται.
Στο trash TV της πολιτικής επικαιρότητας (ΣΚΑΙ) έπεσε ως λαμπρό επιστέγασμα του φαινομένου επιθετική παραπληροφόρηση που μαστίζει τη χώρα, η πρόταση για μαύρο σε Facebook και Twitter, μαύρο στην πολιτική αντιπαράθεση (Πιτταράς) και τη διαφωνία ζηλεύοντας τη δόξα του Ερντογάν.
«Το μόνο που μπορούμε και ξέρουμε καλά να κάνουμε είναι εμφυλίους» συνέχισε και ο κ. Μπογδάνος συμπλήρωσε, ως δικαιούται (προφανώς μόνο αυτός), την άποψή του: «Σε σχέση με τα σόσιαλ μίντια μαύρο ή ένας εισαγγελέας να τους πιάσει όλους και να πάνε 10.000 να κάτσουν στο σκαμνί» (Μπογδάνος). Το λες αυτό διχαστικό λόγο; Ε, όχι δα...
Βίαια αντιδημοκρατικό όμως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου