Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Αρκεί να βρίσεις το ΣΥΡΙΖΑ για να βρεις μία θέση στη ναυαρχίδα του Νεοφιλελευθεριστάν







 

























Κι έλεγες: «Ραβί

σώσε μας και πάλι»

Ήτανε Μεγάλη 

Παρασκευή

του Νίκου Μωραΐτη
Τη μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα έριξαν στο Αφγανιστάν οι ΗΠΑ. Κι ήτανε Μεγάλη Παρασκευή.
Ο πρόεδρος Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου μπέρδεψε τις χώρες και είπε ότι οι ΗΠΑ βομβάρδισαν το ΙΡΑΚ. Δεν πειράζει, όπου να ‘ναι ρίξτε, αρκεί να έχουν οι βιομηχανίες όπλων δουλειά. Κι ήτανε Μεγάλη Παρασκευή.
Βρέθηκε ο «χορηγός» που θα δώσει στον Άκη 200.000 ευρώ για να βγει από τη φυλακή. Όχι σε κανένα βαποράκι, όχι σε κανένα παραβατικό παιδάκι. Στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Κι ήτανε Μεγάλη Παρασκευή.
«Τι θα πουλήσετε όταν γίνετε κυβέρνηση;» ρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή. Και απάντησε με έναν κυνισμό που δεν πρέπει να μας διαφεύγει επειδή πετάει λοξά το μάτι του: «Παραλίες, νησιά, λιμάνια, τρένα, τα πάντα. Όταν έχεις ιδιωτική οικονομία, προχωράει το χρήμα». Κι ήτανε Μεγάλη Παρασκευή.
«Οι αγανακτισμένοι δεν διαδηλώνουν πια γιατί έγιναν διορισμένοι» δηλώνει ο Νίκος Πορτοκάλογλου, απαξιώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που κατέβηκαν στους δρόμους την κρίσιμη ώρα κι έφαγαν τόνους χημικά ζητώντας να μην έχει η χώρα Μνημόνια. Κι ήτανε Μεγάλη Παρασκευή.
Η Ελεωνόρα Μελέτη με εκπομπή στο ΣΚΑΪ, το cd του Πορτοκάλογλου με την Καθημερινή. Αρκεί να βρίσεις το ΣΥΡΙΖΑ για να βρεις μία θέση στη ναυαρχίδα του Νεοφιλελευθεριστάν. Κι ήτανε μεγάλη Παρασκευή.
Το ένα τέταρτο του δημόσιου χρέους της χώρας, 85 δισ. ευρώ, ήταν το μαύρο χρήμα της υπερτιμολόγησης και της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας, όμως Άδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος είναι βουλευτές στα έδρανα. Κι ήτανε Μεγάλη Παρασκευή.
«Κανένας δεν παραδέχεται ότι βλέπει Survivor όπως κανένας δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ» συζητά το Κολωνάκι στα πεντικιούρ και η Μύκονος στα γκουρμέ ρεστοράν. Κι ήτανε Μεγάλη Παρασκευή.
Στο περιβολάκι

μπρος στην εκκλησιά

έμοιαζες πουλάκι 

σ’ άγρια φυλλωσιά

δυόσμο κι αγιοκέρι 

κράταγες στο χέρι 

κι έλεγες: «Ραβί 

σώσε μας και πάλι»

Ήτανε Μεγάλη 

Παρασκευή

Νύχτες κι άλλες νύχτες 

γύρισε η χρονιά

του πολέμου οι δείχτες 

σήμαναν εννιά 

κι είδαμε να βγαίνει 

μ’ όψη κολασμένη 

μέσα απ’το κλουβί

το φριχτό τσακάλι 

Ήτανε Μεγάλη 

Παρασκευή

Τα παιδιά φευγάτα 

έρμα τα χωριά 

πάλευαν τα νιάτα 

για τη λευτεριά 

κι όταν ήρθα λίγο 

να σε δω πριν φύγω 

έκλαιγες βουβή με 

σκυφτό κεφάλι 

Ήτανε Μεγάλη 

Παρασκευή

(Νίκος Γκάτσος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου