Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Το αντίο του Ψυχάρη





Το τελευταίο editorial του ηγέτη του ΔΟΛ
Με ένα λακωνικό κείμενο αποφάσισε να αποχαιρετήσει ο Σταύρος Ψυχάρης τους αναγνώστες και τους εργαζομένους στον ΔΟΛ. Σε αυτό περιγράφει σε λίγες αράδες τη διαδρομή του των 54 ετών στη δημοσιογραφία, αναφέρει ότι σχεδόν του ανατέθηκε η διοίκηση του ΔΟΛ από τον Χρήστο Λαμπράκη και ότι το τέλος το δικό του έφτασε εξαιτίας της κρίσης και των πρωτοφανών πολιτικών διώξεων που υποστηρίζει ότι υπέστη. 
Για τον ΔΟΛ λέει ότι έχει ισχυρές βάσεις και θα συνεχίσει να υπάρχει (πάλι καλά που δεν έγραψε ότι έχει γερά αμπάρια) ευχαριστεί τους εργαζομένους για τη στάση τους το τελευταίο διάστημα και κλείνει το σύντομο απολογισμό του με ένα «εις το επανιδείν», έτσι για να αφήσει μια εσάνς μυστηρίου για τις προθέσεις του.
Εντάξει θα μπορούσε κάποιος να γράψει πολλά για αυτά που αναφέρει και κυρίως αυτά που δεν αναφέρει ο Σταύρος Ψυχάρης, αλλά έχουν γραφτεί και θα γραφτούν το επόμενο διάστημα πολλά. 
Προς το παρόν ο πιο ισχυρός (αυτοδημιούργητος) παίκτης στην ιστορία του ελληνικού μηντιακού συστήματος έχει να λύσει πολλά ζητήματα αφού χωρίς πλέον την επιρροή του ΔΟΛ θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια σειρά από μέτωπα που η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος με αποκλειστική του ευθύνη άνοιξε και τα πολιτικά μέτωπα στα οποία αναφέρεται είναι τα λιγότερα πια.
 Εχει μπροστά του να αντιμετωπίσει προβλήματα με τις τράπεζες και τα προσωπικά του δάνεια, τις δεσμεύσεις της προσωπικής τους περιουσίας, τα προβλήματα που θα προκύψουν με τα χρέη του ΔΟΛ σε τρίτους (προμηθευτές, εργαζομένους κλπ) και ποιά από αυτά θα κληθεί τελικά να αντιμετωπίσει ο ίδιος μετά την εκκαθάριση, τα προβλήματα με τα πόθεν έσχες και ότι άλλο ποινικό προκύψει στην πορεία. 
Διαχρονικά όταν ο Ψυχάρης βρισκόταν αντιμέτωπος με κάποιο εμπόδιο είχε αποδειχθεί ότι πάντα κρατούσε κάποιο άσο στο μανίκι τον οποίο πετούσε στο τραπέζι στο τέλος και κέρδιζε την παρτίδα. Ομως τα τελευταία χρόνια εξάντλησε κάθε πιθανό και απίθανο τρικ που είχε στη διάθεση του για να καταφέρει να μείνει στο παιχνίδι.
 Τώρα είναι πλέον εκτός παιχνιδιού και δεν φαίνεται ότι υπάρχει πλέον κανείς και τίποτε που να μπορεί να τον βοηθήσει και θα πρέπει ο ίδιος να πάρει σκληρές και γενναίες αποφάσεις για να μπορέσει να προστατέψει τον εαυτό του, αλλά και την οικογένεια του.
 Μέχρι σήμερα διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν πρωτίστως ο ίδιος, αλλά και δευτερευόντως τα μέλη της οικογένειας του καμία πρόθεση να κάνουν κινήσεις να κλείσουν τα μέτωπα.
 Ισως τώρα χωρίς την προστασία που παρείχε ο ΔΟΛ (όσο την παρείχε) να ξαναζυγίσουν τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου