Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ο Κυριάκος, ο Άδωνις και τα ... φάλτσα της Παπακώστα-το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ












Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι "το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ...καρατόμησης". Η απομάκρυνση της βουλευτή Κατερίνας Παπακώστα από τη θέση της αν.τομέαρχη Υγείας δεν ήταν έκπληξη για τους παροικούντες την Γαλάζια Ιερουσαλήμ. 

Η τελευταία αφορμή που έδωσε ήταν η παρότρυνση της προς τον Άδωνι Γεωργιάδη να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της ΝΔ μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία αφού θεωρεί ότι βάλλεται και επειδή "κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν" όπως ανέφερε στο Facebook. 

“Δεν γίνονται αποδεκτές διαφοροποιήσεις και ιδιαίτερα επιθέσεις προσωπικού χαρακτήρα” διεμήνυσε η Πειραιώς και ανακοίνωσε ότι: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αντικαθίσταται η αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Β' Αθηνών, κυρία Κατερίνα Παπακώστα, από τον βουλευτή Αχαΐας, κ. Ιάσωνα Φωτήλα».

Ο Κυρ.Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί εσωκομματική κριτική στον Αδ.Γεωργιάδη ιδιαίτερα τώρα που θα βρίσκεται στο επίκεντρο των επιθέσεων της κυβέρνησης στη εξεταστική για την υγεία. Οι εσωκομματικοί ανταγωνισμοί της Β Αθήνας δεν θα επιτρέψει να υπερβούν κάποια ανεκτά όρια. Είναι ξεκάθαρο ότι όποιος αμφισβητεί τις αποφάσεις του αρχηγού μπαίνει στο στόχαστρο. Ο στόχος είναι η ΝΔ να εμφανίζεται με ενιαία φωνή.

Τρεις ήταν οι παραφωνίες της Κατερίνας Παπακώστα τον τελευταίο μήνα.

*Το Μ.Σάββατο και αφού είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Αδ.Γεωργιάδη ότι η Εξεταστική γίνεται στην ουσία για να χτυπηθεί ο ίδιος, η βουλευτής έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό:
 "Αφού ευχηθώ ,Καλή Ανάσταση ,και στον Άδωνι θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για την Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματα του ...επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος , βάλλεται θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο ...έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού. Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις ,-να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του... Τέλος ,κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν.."

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε στο Twitter: "Τι εννοεί η Παπακώστα εδώ;;" αποφεύγοντας να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο. Υπήρξε επικοινωνία του και με τον Κυρ.Μητσοτάκη. 

Η βουλευτής μετά την καρατόμηση της δήλωσε "είμαι πάντοτε στη διάθεση του προέδρου της ΝΔ τις αποφάσεις του οποίου σέβομαι. "Είμαι και παραμένω στρατιώτης κάτω από τη σημαία της ΝΔ από την αρχή και δίχως ανφιταλαντεύσεις" κατέληξε εννοώντας προφανώς ότι δεν μοιάζει με ..άλλους (Γεωργιάδη, Φωτήλα κλπ) που ήρθαν από άλλους κομματικούς χώρους. 
Ευχήθηκε πάντως καλή επιτυχία στον αντικαταστάτη της.

*Η προηγούμενη αναφορά της Κατερίνας Παπακώστα στον Αδωνι Γεωργιάδη έγινε με αφορμή ένα tweet που ανέβασε για τον αρθρογράφο της Καθημερινής Στέφανο Κασιμάτη ο οποίος ζήτησε συγνώμην από την Τασία Χριστοδουλοπούλου γιατί ένα αστείο του την στενοχώρησε.
 «Οι σπουδαίοι άνθρωποι, όταν κάνουν λάθος (λάθη κάνουμε όλοι) ζητούν συγγνώμη χωρίς δικαιολογίες. Εύγε στον Στέφανο Κασιμάτη» έγραψε ο αντιπρόεδρος.

Η Κατερίνα Παπακώστα αντέδρασε ως εξής: «Ο Άδωνις, ο οποίος δίνει ‘’εύγε’’ στον ‘’Μπόρατ’’ της δημοσιογραφίας Στ. Κασιμάτη για τη συγγνώμη προς τη Χριστοδουλοπούλου, θα έπρεπε να αξίωνε και για ‘μένα, τη συνάδελφό του, τη συγγνώμη του ‘’αρθρογράφου’’ της χολής, την οποία εξέμεσε ο φίλος του εις βάρος του γιού μου και της μνήμης της αείμνηστης μητέρας μου μέσω της στήλης του… Λυπάμαι και ανησυχώ!».

 Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφερόταν στη Μεγάλη Αικατερίνη της Β Αθηνών όπως αποκαλούσε την βουλευτή η οποία στην ΚΟ της ΝΔ διαμαρτυρήθηκε ότι δεν υπάρχει αλληλεγγύη και κανένας συνάδελφος της δεν της τηλεφώνησε για να την συλληπηθεί για την απώλεια της μητέρας της.

*Υπήρξε ένα ακόμη "άδεισμα" της Πειραιώς στην Κατερίνα Παπακώστα. Εμφανιζόταν να δηλώνει ότι πρέπει να ψηφιστούν και από τη ΝΔ οι ελαφρύνσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Επίσης αν κλείσει η αξιολόγηση να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών "γιατί, αν επειμείνουμε, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί". 

Αφού της τράβηξαν το αυτί από την Πειραιώς δήλωσε τα εξής:
 «Συνέντευξη δεν υπήρξε. Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε. Όσο με αφορά λειτουργώ πάντα θεσμικά και στηρίζω τις αποφάσεις της ΝΔ και του προέδρου της, συντασσόμενη με την κρατούσα θέση. Τόσο σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση όσο και για την ανάγκη εκλογών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου