Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ο δήμαρχος της μισαλλοδοξίας

Στην θεωρία των δύο άκρων καταφεύγει η Ν.Δ. κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό και καθεστωτικές λογικές.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννης στο ΣΚΑΙ επανέφερε στην πολιτική αντιπαράθεση την ξαναζεσταμένη θεωρία των δύο άκρων εμπνεύσεως του κ. Μπαλτάκου στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά.
Μάλιστα ταυτίζοντας την κυβέρνηση με αυτή της Πολωνίας υποστήριξε ότι θα φέρει το θέμα του «καθεστώτος» στο Ευρωκοινοβούλιο. Η Ν.Δ. επιμένει να μην αναγνωρίζει τις εθνικές εκλογές της χώρας, στις οποίες ηττήθηκε δύο συνεχόμενες φορές.
«Τα άκρα ενώνονται» είπε και εξομοίωσε το ναζισμό με το σταλινισμό, ο Μ. Κεφαλογιάννης ξεπλένοντας το ναζισμό και τη Χ.Α. σε μια προσπάθεια η ακραία νεοφιλελεύθερη στροφή της Ν.Δ. να παρουσιαστεί ως μετριοπαθές κέντρο. Μια στενόμυαλη, μικροκομματική προσέγγιση που αδιαφορεί πλήρως για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
«Η κυβέρνηση έχει χάσει το βηματισμό της. Όσες ριζοσπαστικές προσεγγίσεις είτε από αριστερά είτε από δεξιά της». «Οδηγείται σε αυταρχισμό και καθεστωτικές λογικές» και συμπλήρωσε «Λίγες και μετρημένες οι μέρες της».
Νέα προσπάθεια από τη Ν.Δ. να σηκώσει τους τόνους εν όψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και να εξάψει έναν ακραίο δεξιό ριζοσπαστισμό, όπως φαίνεται και με τις ακραίες δηλώσεις κορυφαίου στελέχους της στη Λέσβο, περί «μουσουλμανοποίησης» του νησιού, ή ακραίες δηλώσεις στελεχών της που αποφεύγει να καταδικάσει επίσημα το κόμμα.
Όπως για παράδειγμα η καθυστερημένη καταδίκη των ρατσιστικών δηλώσεων του δημάρχου στο Ωραίοκαστρο, ή τα διάφορα ακραία διχαστικά παραληρήματα στελεχών της μέσω της δημόσιας συχνότητας ιδιωτικού καναλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου