Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Τον καναλάρχη μην τον κλαις, εκεί που πάει να δύσει, ΣΚΑεΙ πετιέται από ξαρχής...-Μπρέγιαννη Κατερίνα























Στα μπουντρούμια της Γ.Γ. Ενημέρωσης φυλακισμένοι, έγκλειστοι επί τριήμερο, άπλυτοι καναλάρχες ασφυκτιούν, βασανίζονται. Αδυνατούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη να πληρώσουν τα «λύτρα» ως ελάχιστο αντίτιμο της ασυδοσίας, εις βάρος μας, τόσων χρόνων.

Από τη δημοσιογραφία της λάσπης σε αυτή του βοθρολύματος, ακροδεξιά επιχειρηματολογία, αντιστροφή της πολιτικής πραγματικότητας, ασέλγεια εις βάρος της ιστορικής μνήμης, ιεροσυλία και σεξισμός ήταν ο τηλεοπτικός μπαξές της εβδομάδας των πληρωμών.
Στα μπουντρούμια της Γ.Γ. Ενημέρωσης φυλακισμένοι, έγκλειστοι επί τριημέρου, άπλυτοι καναλάρχες ασφυκτιούν, βασανίζονται. Αδυνατούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη να πληρώσουν τα «λύτρα» ως ελάχιστο αντίτιμο της ασυδοσίας, εις βάρος μας, τόσων χρόνων.
Όσο περνούσε η ώρα και η αγωνία αυξανόταν για την τύχη τους, οι ομοτράπεζοί τους άρχισαν να εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα παράκρουσης και υστερίας, καθώς:
Ο κ. Πιτταράς φώναζε για τις συνθήκες κράτησης, χειρότερες της Μακρονήσου, 

ενώ η κ. Βούλτεψη, νιώθοντας τύψεις για την αριστερή καταγωγή της, την οποία ενίοτε μας περιφέρει ανέμελα, έκανε δημοκράτη τον Παττακό και τη χούντα και ηρέμησε.


Έτοιμοι για πορεία διαμαρτυρίας ήταν στον ΣΚΑΙ, με επικεφαλής τον Μπογδάνο. Ευτυχώς αναβλήθηκε καθώς παρενέβη ο δικηγόρος - ειδικός για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο κεντρικό δελτίο του σταθμού και οι κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι από τα μαύρα υπόγεια της Σοβιετίας, γύρω στις 3.
«Ήθελαν να κλείσουν τον ΣΚΑΙ» αναφώνησε την επομένη ο καπετάνιος του βουνού Μπ. Παπαδημητρίου και, περιχαρής για τη νίκη του αυτοδιαχειριζόμενου συνεργατικού σταθμού, κατήγγειλε τις αυταρχικές μεθόδους της κυβέρνησης.
Το μίσος για την αριστεία δεν δείχνει έλεος. Άλλοι να διασύρονται στις Εξεταστικές και άλλοι να ιδρώνουν μπροστά στο κουμπί για μια άδεια.
Σχεδόν σαν Παράδεισο των μίντια περιέγραψε το Megatou ο υιός Ψυχάρης, «τα δάνειά του είναι ενημερωμένα», ενώ κάτι εργατικές διαφορές που με το ζόρι παραδέχθηκε είναι θέμα μεταξύ των εργαζομένων και της Τηλέτυπος. Κράτος και νόμοι, λέξεις άγνωστες για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του «αέρα».
Πονάει η Ν.Δ. για τους εργαζόμενους, αλλά μόνο των ιδιωτικών καναλιών. Οι άλλοι αποτελούν αναγκαίες περικοπές ενός «σπάταλου κράτους».
Εύχομαι κάποτε να αλλάξει το μιντιακό τοπίο, τόσο που η στήλη να ξεμείνει από τηλεπαράθυρα. Ο πολιτικός διάλογος να επανέλθει σε θεματικές συζητήσεις, όπου θα ακούγονται απόψεις παρέχοντας τροφή στη σκέψη και σχολιασμό πολιτικής ουσίας. Όπως η έκτακτη εκπομπή της ΕΡΤ με τον Πάνο Χαρίτο, η καλή όψη της δημοσιογραφίας, που μας χαμογέλασε, όπως και του Γιάννη Δάρα, παρά την παρουσία του γνωστού τηλεπροβοκάτορα Κ. Καραγκούνη.
Τζούφια η «έκρηξη ανομίας» που απασχόλησε το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ ως πρώτη είδηση την ημέρα του διαγωνισμού και μονοπώλησε το πρώτο τρίλεπτο με εικόνες από τα χιλιοπαιγμένα πλάνα αρχείου. Το επίδοξο σενάριο τρομοκρατίας δεν μακροημέρευσε. «Περαστικός» και όχι αναρχικός ήταν ο βομβιστής.
Χάρισμα έχει ο Άδωνις, τώρα τα βάζει με τους δικούς του καναλάρχες. Η Ν.Δ., είπε στον ΣΚΑΙ, θα καταργήσει το διαγωνισμό και θα δώσει περισσότερες άδειες. Αυτοί που τώρα πλήρωσαν, το γνώριζαν και ας πρόσεχαν!!! Πάλι τάζει τζάμπα, σε ποιους όμως;
Αν έρθει η μέρα των ονείρων τους, όπου ο Κυριάκος ο Ελευθερωτής αναλάβει τα ηνία της χώρας, θα πάρει πίσω τη νόμιμη άδεια των 70 εκατ. που πλήρωσε ο κ. Κυριακού;
Κανένας εργαζόμενος του Alpha και του Star δεν πρέπει να μείνει στον δρόμο. Προστασία για όλους τους εργαζόμενους των καναλιών που έμειναν εκτός. Επιτακτική η ανάγκη για συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Παρά την «αυταρχικότητα» και τις «αντιδημοκρατικές μεθόδους», τελικά ακούστηκε ο καλός ο λόγος για την αδιάβλητη διαδικασία της δημοπρασίας και από τον Άρη Πορτοσάλτε.
Ιστορική νίκη της πολιτικής εξουσίας έναντι της οικονομικής, για πρώτη φορά εδώ και 27 χρόνια, κομπάζουν πολιτικοί και αναλυτές, το αυτονόητο... και θλίβομαι για τη "χασούρα" τόσων χρόνων.

1 σχόλιο: