Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Θεοδωράκης: Από το Αλάτσι στην Κεντροαριστερά μέσω Σημίτη


































Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι, μέχρι στιγμής, οι τρεις «σίγουροι» υποψήφιοι για την ηγεσία της νέας κεντροαριστεράς. 
Σίγουροι σύμφωνα με τις δηλώσεις τους που περιλαμβάνουν, όμως, και προϋποθέσεις.
Οι όροι για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας θα καθοριστούν σε ραντεβού των τριών που θα γίνει στα τέλη του Αυγούστου. Μέχρι τότε θα περιμένουν και τον αν θα προκύψει κάποιο αποτέλεσμα στις διεργασίες των εκσυγχρονιστών.
Το δείπνο στο σπίτι του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου ήταν για να ερωτηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας. Βέβαια, ο Κώστας Σημίτης ήξερε από καιρό την απάντηση του κεντρικού τραπεζίτη. Αλλά συμμετείχε για να μην του λένε ότι δεν διερεύνησε και αυτό το ενδεχόμενο, του νέου καθαρόαιμου εκσυγχρονιστικού κόμματος.
Όπως είναι ο μόνος που ξέρει από καιρό και την απάντηση που έχει δώσει στον εαυτό του ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μάλλον έχει καταλήξει να μείνει στην Ευρωβουλή. Για αυτό και οι πραγματικές ελπίδες των εκσυγχρονιστών εντοπίζονται πλέον στο πρόσωπο του... Σταύρου Θεοδωράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται πίσω από την στροφή του προέδρου του Ποταμιού, ο οποίος ήταν αρνητικός στο φλερτ με το ΠΑΣΟΚ. Τα ρεπορτάζ τον ανέφεραν ήδη ως τον... Καμμένο του Κυριάκου.
«Με τη ΝΔ θα έχεις την τύχη του ΠΑΣΟΚ με τον Βενιζέλο, στη νέα κεντροαριστερά θα είσαι ιδρυτικό ηγετικό στέλεχος και γιατί όχι πρόεδρος» ήταν το επιχείρημα που τον έκανε να έχει δεύτερες σκέψεις. Ειδικά από τη στιγμή που κατάλαβε ότι στη μάχη δε θα είναι μόνος, αλλά θα έχει την υποστήριξη του μηχανισμού των εσυγχρονιστών.
Παρότι ξέρει ότι δεν ήταν και δε θα γίνει ποτέ η πρώτη τους επιλογή. Αλλά τους ξέρει καλά από την εποχή που τους υποδεχόταν στο Αλάτσι και στις τηλεοπτικές του εκπομπές. Αυτή η... κολόνια κρατάει χρόνια, που λέει και ο λαός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου