Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Αμοιβαία καχυποψία, παρά τον διάλογο Δημοκρατικής Συμπαράταξης-Ποταμιού




















Σφόδρα ενοχλημένος φέρεται να είναι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από τις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά ότι αμέσως μετά την εκλογή του επικεφαλής του νέου σχήματος στην Κεντροαριστερά μέσα από ανοιχτή, δημοκρατική διαδικασία όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες, «ο εκλεγμένος επικεφαλής και ένα αναλογικής σύνθεσης συντονιστικό πολιτικό όργανο, θα οδηγήσει το νέο σχήμα σε ένα συνέδριο την ερχόμενη άνοιξη».

Είναι ακριβώς αυτή η ‘αναλογικότητα’ στην εκπροσώπηση των κομμάτων στο νέο πολιτικό όργανο που φέρεται να ενόχλησε τον επικεφαλής του Ποταμιού. Κάτι τέτοιο, εξάλλου, δεν είχε συμφωνηθεί στην τετραμελή επιτροπή που έχει συγκροτηθεί μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού και θεωρήθηκε στη Σεβαστουπόλεως ως προσπάθεια της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ‘προκαταλάβει’ τις εξελίξεις.
Στην πραγματικότητα, δεν είναι λίγοι στο Ποτάμι όσοι ‘βλέπουν’ πίσω από τη φράση της Φώφης Γεννηματά σε πρόσφατη συνέντευξή της έναν ‘εκβιασμό’ και μία προσπάθεια να διασφαλίσει σε περίπτωση που δεν εκλεγεί αρχηγός του νέου σχήματος, ότι μπορεί να πάρει το κόμμα της και να φύγει.
Το ίδιο όμως βλέπουν και πίσω από παλιότερες δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, πολλοί εκ των παροικούντων την Χαριλάου Τρικούπη, που σπεύδουν να θυμίσουν ποιος μιλούσε για διαδικασία εκλογής αρχηγού, που στον βαθμό που δεν θα προσελκύσει 200.000 πολίτες στις κάλπες, θα δείξει ότι το όλο εγχείρημα απέτυχε. Σε αυτή την περίπτωση, υποστηρίζουν, ότι ο καθένας νομιμοποιείται να αποχωρήσει από την προσπάθεια, κάτι που θα σήμαινε και το άδοξο τέλος της.
Κοινώς, μπορεί οι διαδικασίες διαλόγου μεταξύ των δύο κομμάτων να προχωρούν, η αμοιβαία ‘καχυποψία’ όμως, δεν έχει υποχωρήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου