Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Niko Ago: Μια (ακόμα) συνηθισμένη αθλιότητα του Μουρούτη






































 
 




 











Του Niko Ago
Το πέρασμά του από το (υπόγειο του) Μαξίμου, θα μείνει στην ιστορία. Ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε τη λεγόμενη «μονταζιέρα». 
Όσοι ασχολούνται, έστω υποτυπωδώς, με τα κοινά, παρακολουθούν ελάχιστα τα πολιτικά πεπραγμένα ή έχουν κάποιο προφίλ στα social media, δεν χρειάζονται καν το όνομά του. Για τους λίγους που απέμειναν, να διευκρινίσουμε ότι γίνεται λόγος για τον Γιώργο Μουρούτη. Πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, από τότε που ανέλαβε πρόεδρος της ΝΔ και την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.
Στην περίοδο αυτή, λοιπόν, όταν και η «μονταζιέρα» δούλευε στο full, και ο Γιώργος είχε παχυλό κρατικό μισθό- πιο πριν είχε ακόμα πιο παχυλό από τη ΝΔ (άρα, ξανά κρατικό χρήμα), και τσέπωνε to 2010, λίγο πάνω από 8000 ευρώ το μήνα – είχαμε έρθει αρκετές φορές σε κόντρα. 
Η μεγαλύτερη ήταν όταν ως δημοσιογράφος, τον ρώτησα αν η ΝΔ χρωστούσε χρήματα στη ΔΕΗ. Δεν το αρνήθηκε απλώς, με απείλησε ευθέως, λέγοντάς μου ότι «θα ασχοληθούν μαζί σου, αυτοί που πρέπει«. 
Θα μπορούσε ο καθένας, «αυτούς που πρέπει», να τους φανταστεί όπως ήθελε. Για παράδειγμα, εγώ τους φαντάστηκα ακροδεξιούς τραμπούκους, όπως ο Μουρούτης. Εξάλλου, ο ίδιος το άφησε να αιωρείται.
Για την ιστορία, το συνολικό χρέος της ΝΔ προς τη ΔΕΗ, την εποχή που τον ρώτησα, στις αρχές Νοεμβρίου του 2014, ανερχόταν σε 566.516 ευρώ. Για την υπόθεση μάλιστα, υπήρξε και εισαγγελική έρευνα. Δεν γνωρίζω τα περαιτέρω. Γνωρίζω, όμως, πως ο Μουρούτης, συνέχισε να με απειλεί και στοχοποιεί με κάθε ευκαιρία. Κλασική μέθοδος Μουρούτη, κλασική μέθοδος «μονταζιέρας», πάμε παρακάτω.
Και φτάνουμε στο σημερινό… παρακάτω. Τελείως πάτος. Πολιτευτής της ΝΔ, «γλείφοντας» τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αποκαλεί σε tweet του «εν δυνάμει πρωθυπουργό» κλπ. 
Του απάντησα ότι ανήκει «στη σχολή Σπύρου Άδωνι – Γεωργιάδη» και ότι «γλείφει δημόσια τον αρχηγό της ΝΔ». Ακολούθησαν αρκετοί διάλογοι. Τη μια έγραφε «δεν έχω ανάγκη, είμαι επιχειρηματίας» την άλλη, «είναι τιμή μου να στηρίζω τον Μητσοτάκη που ΘΑ μειώσει φόρους». Όλα (σχεδόν) ήρεμα, μέχρι που ανέλαβε ο Μουρούτης.
Αντιγράφω το tweet, αυτούσιο(η ορθογραφία δική του): «Δεν περίμενε ότι δημοσιογράφος @NikoAgo θα είχε τόσο ρατσιστικό – αντισημιτικό λόγο έναντι του @AlfredoSaltiel χωρίς αντίδραση. Ντροπή!» Αναφερόταν σε αυτό το tweet μου. Μπορεί ο καθένας να το διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο οποίος Σαλτιέλ, μετά την επίθεση Μουρούτη, μου έκανε ομοφοβική επίθεση αλλά θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά ανόητος, για να ασχοληθώ παραπέρα μαζί του.
Η αθλιότητα και η «μονταζιέρα» του Μουρούτη, είναι γνωστές και… πολυτραγουδισμένες. Οι απειλές του επίσης προς δημοσιογράφους, πασίγνωστες. Επί των ημερών της παντοδυναμίας του στο Μαξίμου, ως υπεύθυνος προπαγάνδας του Σαμαρά, η Ελλάδα κατέγραψε την πιο μαύρη σελίδα στην σύγχρονη ιστορία της, κατρακυλώντας στην 99η θέση στον κόσμο, στην ελευθερία του Τύπου. 
Ελάχιστους θα εκπλήσσει το γεγονός ότι συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό, δικαιώνοντας το «μια φορά άθλιος, για πάντα άθλιος» αλλά είναι αρκούντως απογοητευτικό, το γεγονός πως νέοι άνθρωποι, που «ευαγγελίζονται» το «νέο» και το «άφθαρτο», τρέχουν πίσω από τέτοιες αθλιότητες και τις αναπαράγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου