Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ξέμεινε κι από… βενζίνη το Mega















































 


 Με ένα αυτοκίνητο που στο ντεπόζιτό του έχει απομείνει πλέον ελάχιστη βενζίνη και χρησιμοποιείται σε εξαιρετικά ειδικές περιπτώσεις, μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα, μοιάζει το πάλαι ποτέ κραταιό Mega, το οποίο εξακολουθεί α μεταδίδει ένα ημίωρο μεσημερινό δελτίο ειδήσεων, το οποίο οι συντελεστές του ονομάζουν πλέον… τηλεοπτικό ραδιόφωνο. 

Κι αυτό γιατί χρησιμοποιεί εικόνα «κονσέρβα» ή «κλεμμένη» από άλλα κανάλια, ελληνικά και ξένα.
Τα οικονομικά του Μεγάλου Καναλιού, ειδικά μετά το «κόψιμο» του από την πρώτη λίστα όσων προχωρούν στη διαδικασία αδειοδότησης, θυμίζουν πλέον μικρό επαρχιακό κανάλι και μάλιστα σε κατάσταση απόλυτης παρακμής, ενώ, με δεδομένο ότι μέχρι και την Πέμπτη δεν είχαν καταβληθεί χρήματα στους εργαζόμενους, κλείνει και το κρίσιμο τρίμηνο της απληρωσιάς που τους επιτρέπει -εφόσον το θελήσουν- να προχωρήσουν στη διαδικασία της επίσχεσης.
Ο Μανώλης Καψής κάνει τον γενικό διευθυντή στη μία και μόνη, πολύ σύντομη σύσκεψη που γίνεται για το μεσημεριανό δελτίο -καθώς οι περισσότεροι εκ των υπολοίπων της διοικητικής ομάδας κάνουν χρήση της άδειάς τους- και οι περισσότεροι εργαζόμενοι προσπαθούν να κάνουν πράξη την προτροπή του «να βρουν δουλειά κάπου αλλού».
Η ιδέα του για «αντάρτικο» καθημερινό δελτίο ειδήσεων, που θα μεταδίδεται και θα βάζει στο στόχαστρο την κυβέρνηση, τους μετόχους και τις τράπεζες, αντιμετωπίστηκε με απόλυτη απαξίωση από τους εργαζόμενους, οι οποίοι αρνήθηκαν να βάλουν το θέμα ακόμα και στη διαδικασία συζήτησης και ψηφοφορίας στη Γενική Συνέλευση.
Αργεί πολύ
Η φημολογία των τελευταίων ημερών για την πιθανότητα το Mega να διεκδικήσει μία από τις θεματικές άδειες σε επόμενη φάση οργιάζει πλέον, αλλά κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά παρηγορεί τους εργαζόμενους, που ξέρουν καλά ότι η διαδικασία αυτή αργεί ακόμα, καθώς πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η χορήγηση της εθνικής εμβέλειας και ακολουθεί αυτή των περιφερειακών.
Αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Μανώλη Καψή και του Δημήτρη Καλατζή η ένταση είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Το «κόψιμο» της εκπομπής του Σαββατοκύριακου, που είχε μόλις μία εβδομάδα, θεωρείτο έτσι κι αλλιώς αναμενόμενο.
Στο μέτωπο των δικαστικών προσφυγών των εργαζομένων που αιτούνται ασφαλιστικά μέτρα υπήρξε μια εντυπωσιακή στροφή της συμπεριφοράς των διοικούντων, αφού η προϊσταμένη του Λογιστηρίου, Έφη Γρυλλάκη, στη δεύτερη εκδίκαση χαμήλωσε τους τόνους.
Η αγωνία των εργαζομένων πλέον εστιάζεται στην πιθανότητα να εκπληρωθεί η προφορική δέσμευση για την καταβολή ενός δεκαπενθημέρου, για να περάσουν οι πρώτες ημέρες του Αυγούστου, και στη συνέχεια να δουν τι μπορούν να κάνουν με το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ενδιαφέρον λέγεται ότι υπάρχει από κάποιους εργαζομένους κα για την ΕΡΤ, κάτι που όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο ως προοπτική και επειδή η δημόσια τηλεόραση έχει μπλοκάρει τις προσλήψεις.
Πάντως, οι εργαζόμενοι στρέφουν τα πυρά τους όχι μόνο εναντίον των μετόχων και της κυβέρνησης, αλλά και κατά της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι δεν έχει πάρει δυναμική στάση στο θέμα του «κοψίματος» του καναλιού από τη διαδικασία αδειοδότησης.
Αντίθετα, επισημαίνουν την έμφαση με την οποία ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, στήριξε και στηρίζει αντίστοιχα τον ΣΚΑΪ.
Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου