Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

“Περσινά ξινά σταφύλια” με την επιστολή Έτινγκερ










































Το προ 25 ημερών δημοσίευμα της “Ναυτεμπορικής”


“Άνθρακες ο θησαυρός”  περί της παρέμβασης του Επιτρόπου Γκ. Έντινκερ που δημοσιεύει η “Καθημερινή” σήμερα.

Οι επιστολές αυτές που σήμερα γίνονται πρώτο θέμα έχουν προαναγγελθεί με δημοσιεύματα, όπως αυτό της “Ναυτεμπορικής” προ  περίπου 25 ημερών με τίτλο “Κίνδυνος <<Ψηφιακής>> Παραπομπής”.

Αφορούν το νόμο 4339/ 2015 με τις προβλέψεις για την ΕΕΤΤ, η οποία παρέδωσε τις συχνότητες στη Digea με την ΕΡΤ κλειστή το 2ο13, η διαδικασία ρύθμισης του φάσματος και η όντως προβληματική διάταξη για την ΕΡΤ-ΝΕΤ.

 Για την υπόθεση ΕΡΤ-ΝΕΤ γράφουμε εδώ και 6 μήνες και το ζήτημα που έχει προκύψει. Όσο για την ΕΕΤΤ μάλλον ο επίτροπος δεν γνωρίζει όλα τα στοιχεία περί “ανεξαρτησίας της ΕΕΤΤ.
Από την επιστολή του, δεν υπάρχει όμως καμία παρέμβαση από την ΕΕ ως προς την κεντρική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να χορηγήσει τις άδειες, όπως ήταν και το νόημα της κυβέρνησης.

Για όσους θυμούνται, η στήλη στις 13 Ιουνίου μετά και το δημοσίευμα της “Ναυτεμπορικής” επισήμανε το γεγονός ατό πως η Κομισιόν δεν λέει “όχι” στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών,  για να εισπράξουμε την αυστηρή, απάντηση της ΕΙΤΗΣΕΕ  στις 15 Ιουλίου, που ανέφερε μεταξύ άλλων πως η έρευνα για το νόμο Παππά συνεχίζεται.

 Στις 16 Ιουνίου ακολούθησε η επιστολή Έντιγκερ, η οποία δημοσιεύεται σήμερα μια ημέρα πριν από την κεντρική εκδίκαση στο ΣτΕ.
Επιστολή – έγκληση προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη για χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος, την οποία απέστειλε ο αρμόδιος Επίτροπος Γκ. Εντινκερ,  φέρνει στο φως η «Κ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου