Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι για τους άλλους…






























































Δικό τους άνθρωπο τον υπολογίζουν τον Ζαν-Κλόντ-Γιούνκερ, είπαν να του πουν τα παράπονα τους, να καταλάβει το δράμα που ζουν! Δράμα αξεπέραστο!
Πρόκειται για το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Ήρθε η σειρά του ΣΕΤΕ να πληρώσει έστω τμήμα του μεριδίου του για την κρίση στη χώρα και δυσανασχετεί έντονα.
Όταν επί χρόνια φωνασκούσε και πίεζε  για μεταρρυθμίσεις που στη μνημονιακή γλώσσα, κυρίως, μεταφράζονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, τασσόταν με την πλευρά των ισχυρών.
Πίστεψε ότι για τις υπηρεσίες του αυτές στο τέλος θα ανταμειφθεί μη καταβάλλοντας το ελαχιστότατο μερίδιο.
Όχι, βέβαια, ότι τώρα, υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα το κάνει – πάντα βρίσκονται… τρόποι να διευκολύνεται η καθαρόαιμη αστική τάξη- αλλά είναι βαρύ, πώς να το κάνουμε, οι δικοί σου άνθρωποι να σε αντιμετωπίζουν με καταφρόνια μετά από όλα όσα έχεις κάνει γιαυτούς να σου πετάνε κατάμουτρα την αλήθεια.
Ο ΣΕΤΕ, λοιπόν, παρέθεσε γεύμα πριν από τρεις εβδομάδες στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ-Γιούνκερ που επισκέφθηκε την Αθήνα.
Ήταν η ευκαιρία να κάνει τα παράπονα του στην ΕΕ. Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον 9,84 ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ρώτησε τον Γιούνκερ γιατί οι δανειστές αποδέχονται ως μέτρο την αύξηση της φορολογίας στον τουρισμό, όταν την ίδια στιγμή μιλούν για την ανάγκη να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα.
Η απάντηση ήταν άμεση και πληρωμένη «μα εσείς κλέβετε. Κι όσο κλέβετε θα ανεβαίνει ο ΦΠΑ»…
Η αποτύπωση της αντίδρασης του Ανδρέα Ανδρεάδη τη στιγμή εκείνη του διαλόγου θα γινόταν αναμφισβήτητα viral, ως η αντίδραση του πόσο πολύ πονάει κάποιες φορές να υπόκεισαι τα μέτρα που στήριζες να υποστούν οι αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες σου. Σε καμία περίπτωση εσύ!
«Ο νεοφιλελευθερισμός είναι για τους άλλους, όχι για εμάς που τον πιστεύουμε». Ρητό νεοφιλελεύθερων που βρίσκει τη… σημασία του στο συγκεκριμένο περιστατικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου