Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η καρτέλα που «έκρυψε» ο ΣΚΑΪ από τη δημοσκόπηση για τον εκλογικό νόμο


Το τελευταίο διάστημα ο ΣΚΑΪ επικαλείται συχνά την αλήθεια μέσω μηνυμάτων που προβάλει για τη νόμιμη λειτουργία του, με το μότο να είναι «ΣΚΑΪ: Η αλήθεια να λέγεται». Απ΄ ό,τι φαίνεται όμως η χρήση της γίνεται κατά το δοκούν, αφού αυτή καμιά φορά λέγεται ακόμα και μισή.
Στην εκπομπή «η Ελλάδα στον καθρέφτη» είδαμε τη γνώμη των πολιτών, όπως αυτή αποτυπώθηκε στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για μια σειρά από ζητήματα, ανάμεσά τους και αυτό του εκλογικού νόμου.
Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε από την κάρτα που δημοσίευσε στο Twitter του ο Γιάννης Ραγκούσης, το 70% του δείγματος της δημοσκόπησης τάσσεται υπέρ του πλήρως αναλογικού διαμοιρασμού των εδρών στο Κοινοβούλιο. Δηλαδή, προκρίνουν την απλή και ανόθευτη αναλογική, απορρίπτοντας τη λογική της χαμένης ψήφου.
Η κάρτα αυτή δεν αναπαράχθηκε από τις δελτία ειδήσεων του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού, αφού μάλλον δεν προκάλεσε επαρκές δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για την ανάδειξή της. Γιατί άραγε;
Για την ιστορία, είναι το μείζον πολιτικό θέμα των ημερών και δείχνει τη θέση των πολιτών για μία νομοθετική απόπειρα που αλλάζει άρδην τα εκλογικά δεδομένα. Ωστόσο, στο ΣΚΑΪ μέχρι στιγμής δεν έχει προβληθεί από κάποιο -από τα πολλά- δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Απ’ ό,τι φαίνεται η αλήθεια που επικαλείται κάποιες φορές ο ΣΚΑΪ απέχει κατά πολύ από αυτήν της κοινωνίας. Οπότε, μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς ότι με τον ίδιο τρόπο που το κανάλι του κ. Αλαφούζου αναδεικνύει τη σύννομη λειτουργία του, μπορεί κάποια μέρα να κάνει λόγο και για την πιστή τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, μέσω της πλουραλιστικής ενημέρωσης που παρέχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου