Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

‪#‎ΕυχάρισταΝέα‬






 

















 



















 





Καληνύχτα με ευχάριστα νέα !
Οι δικαστές έκριναν στο Μισθοδικείο, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ (φυσικά), τις περικοπές στα... αναδρομικά τους. 
Ευτυχώς, γιατί κανένας απο εμάς δε θέλει δικαστές που είναι εξαθλιωμένοι και εξαγοράζονται εύκολα από πολυεθνικές και συμφέροντα πάσης φύσεως.

Στα υπόλοιπα νέα μας, αναβλήθηκε επ'αόριστον η δίκη της γερμανικής Siemens (που εκδικάζεται για πάνω από 11 χρόνια), καθώς το δικαστήριο έκρινε οτι ... δεν είχε μεταφραστεί το κατηγορητήριο στους 13 γερμανούς κατηγορούμενους!

Αν και ζουμε, σε μια χώρα που "μεταφράζει"-"διαβάζει"-ψηφίζει 7500 σελίδες μνημονιακών νόμων, σε δυο νύκτες, το ευχάριστο νέο είναι οτι η δικαιοσύνη, δεν αφήνει καμία λεπτομέρεια να δημιουργήσει κλίμα αδικίας σε κάποιον κατηγορούμενο, ιδιαίτερα ξένο και επενδυτή, που μπορεί να στερήσει τη χώρα από την ανάπτυξη.

Ο Μαρινόπουλος, που λέτε, είχε βγάλει λένε καμιά 104 μόνο εκαταμμυρια ευρώ από τη χωρα το 2012 και τα πήγε στο Γιβραλταρ και τα 54 εκατομμύρια τα "αποαναγνώρισε", δηλαδή τα διέγραψε!

Ο Μπόμπολας, με τις εθνικές οδούς, τις κατασκευαστικές, τα απόβλητα, τον εκδοτικό όμιλο Πήγασο (ημερησια, εθνος, Goal κτλ) και το Μεγκα, τα ειπε ομορφα. 
Ή διαγράφετε τα χρέη του πήγασου ή τον κλείνω και τους πετάω στο δρόμο.

Η εφημερίδα Κύρηκας Χανίων στη λεβεντογέννα Κρήτη, συμφερόντων Κωνταντίνου Μητσοτάκη, είχε πάρει ένα δανειάκι 300.000 ευρώ το 2005, δεν αποπλήρωσε ποτέ ούτε ένα ευρώ και ΜΟΛΙΣ φέτος, καταγγέλθηκε το δάνειο από την τράπεζα Πειραιώς.

Το καλό νέο είναι οτι υπάρχει εφοριακός που βούτηξε, οχι τους παραπάνω, αλλά βούτηξε στη θάλασσα για να επιβάλλει πρόστιμο σε μια άθλια φοροκλέφτρα κινέζα μασερ παραλίας. 
Όπως λένε και οι ευρωπαϊστές φίλοι μου, από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις το κολύμπι! 

Και που ξέρεις, μπορεί να φτάσεις μέχρι και στο Mαϊάμι...

Κατά τα λοιπά, το Συμβούλιο Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών, επικύρωσε την επιβολή προστίμων σε Ισπανία και Πορτογαλία (ξερετε που βγαινει συνεχεια απο το μνημονιο και εχει αναπτυξη και ειναι παράδειγμα προς μίμηση για εμάς τους αχαΐρευτους εδώ), γιατί έχουν πολύ υψηλά ελλείματα και "δεν έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα" (γκουχου-γκουχου, μπα σε καλό μου).

Το ευχάριστο νέο είναι οτι η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση για τις κυρώσεις, δείχνει την ενότητα ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων (και της δικής μας προφανώς), να αποκατασταθεί η Μνημονιακή τάξη από άκρο σε άκρο της οικονομικής μας Ένωσής, ειδικά τώρα που κάποιοι πιστολάδες λαοί, αποφάσισαν οτι η Ε.Ε. δεν είναι καλή για την ανάπτυξη (άσχετοι, δεν το συζητώ).

Η Deutsche Bank, μας ενημέρωσε οτι οι "θωρακισμένες" τράπεζες της Ευρωζώνης, θα χρειστούν για αρχή 150 δις ευρώ με Bailout! Συζητιέται δε, το Bail in, στην Ιταλία, γεγονός που θα ενεργοποιήσει κουρέματα σε καταθέσεις πολιτών, για να διασώσει τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ τράπεζες και να συνεχίσουν το γνωστό αναπτυξιακό τους ... λειτούργημα!
Κατά τα άλλα, καταρρέει και η Deutsche Bank. 
Ηδη μια από τις θυγατρικές της, απέτυχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα stress tests της Fed.
Λες να γίνουν κουρέματα γερμανικών καταθέσεων; 

Μονο την περασμένη χρονιά πάντως, η DB, αποκάλυψε οτι αντιμετωπισε 7.000 ξεχωριστές μηνύσεις, που την ανάγκασαν να εγγράψει δαπάνες για επίλυση δικαστικών διαφορών 1,2 δις ευρώ και προβλέψεις ύψους 5,2 δις ευρώ!!!

Το καλό νέο είναι ότι μείναμε στην Ευρωζώνη και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε την DB να ορθοποδήσει, γιατί είμαστε αλληλέγγυοι και εταίροι. 
Εν ανάγκη, ας πουλήσουμε και κάτι. 
Ο φίλος, στην ανάγκη φαίνεται!

Καληνύχτα σας κι όνειρα γλυκά. 
Τα πρώτα 99 χρόνια είναι δύσκολα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου