Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ολοι για την (τηλεοπτική) πίτα



























 http://www.efsyn.gr/arthro/oloi-gia-tin-tileoptiki-pita


Οι υποψήφιοι νέοι καναλάρχες μοιάζουν βγαλμένοι από τα σκοτεινά βάθη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, οι περισσότεροι έχουν αν μη τι άλλο ποινικές δικαστικές εκκρεμότητες, δεν μεταφέρουν κανένα αίσθημα εμπιστοσύνης και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εγγυηθούν την ελευθεροτυπία και την αντικειμενικότητα της ενημέρωσης
(«Το Βήμα», 10/7/2016).
Το συγκεκριμένο επιχείρημα προερχόμενο από τη συγκεκριμένη εφημερίδα μάλλον ξεπερνάει ακόμα και τα όρια της λογικής δεδομένου ότι διατυπώνεται από εκδότη οργανισμού που ήταν και είναι μέτοχος και «καναλάρχης» εδώ και δεκαετίες, χώρια που έχει και τις δικές του προσωπικές ποινικές εμπλοκές.
Επίσης μάλλον προκαλεί γέλιο το σχόλιο της εφημερίδας για τις κουμπαριές των νέων(;) υποψήφιων καναλαρχών.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην κουμπαριά του Χρήστου Καλογρίτσα με τον Πάνο Καμμένο, αλλά ξεχνάει τη στενή πλέον οικογενειακή σχέση του Σαββίδη με τον Α. Παπαμιμίκο.
Λείπει από τις αναφορές στον Β. Μαρινάκη η υπενθύμιση της κουμπαριάς του με την Ντόρα Μπακογιάννη. Λείπει ακόμα η πληροφορία ότι ο επιχειρηματίας Φ. Βρυώνης είχε συνοδεύσει στο Κατάρ τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Οι σχέσεις όλων με στελέχη κυρίως της Ν.Δ., του ξεχασμένου ΛΑΟΣ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο γερά θεμελιωμένες που δεν κινδυνεύουν από καμία «παρέμβαση» ΣΥΡΙΖΑ.
Ας μη γελιόμαστε! Από τους διαπλεκόμενους επί ΠΑΣΟΚ, τους «νταβατζήδες» του Κώστα Καραμανλή, μέχρι τους 11 (δηλαδή 9 ή 10) σημερινούς υποψηφίους για τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας, τα πρόσωπα παραμένουν απολύτως τα ίδια.
Ολοι σχετίζονται με επιχειρηματικούς, μεγάλους ή μικρούς, ομίλους, σχετίζονται σε πολλές περιπτώσεις και μεταξύ τους, όλοι έχουν πολλαπλά κίνητρα παρέμβασης στα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα διά μέσου της «ενημέρωσης» και σχεδόν όλοι έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη.
Οι σχέσεις των περισσότερων με τις παραδοσιακές δυνάμεις εξουσίας αλλά και το Δημόσιο είναι καταγραμμένες σε πλήθος δημοσιευμάτων.
Μάλιστα τα «αποκαλυπτικά» δημοσιεύματα συνήθως εμφανίζονται μόλις υπάρξει για οποιονδήποτε λόγο ρήξη μεταξύ τους με αφορμή τις επιχειρήσεις, τα καράβια και τις διενέξεις των ομάδων και των φανατικών φιλάθλων τους.
Τα δε στελέχη τους, κυρίως τα τηλεοπτικά, έχουν κατά καιρούς περάσει από όλους σχεδόν τους ομίλους.
Είναι προφανή λοιπόν τα κίνητρα που τους οδηγούν στη διεκδίκηση τηλεοπτικών αδειών. Το να πληρώσουν όμως και κάτι για να τα αποκτήσουν νόμιμα όπως και το να αποπληρώσουν τα θαλασσοδάνεια δεν πείθει κανέναν πολίτη ότι αποτελεί στοιχείο διαπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου