Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 28/7)





















 Στο επίκεντρο η εκκένωση των καταλήψεων στέγασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη από την αστυνομία και οι αντιδράσεις-καταλήψεις, το πακέτο-βόμβα σε δικαστή του «Noor One», η φωτιά στην Πλάκα Κερατέας, οι διώξεις στην Τουρκία...

Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 Μαξίμου: Η κυβέρνηση για πρώτη φορά θα οριοθετήσει και θα εξορθολογήσει τις μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων και αξιωματούχων στο εξωτερικό.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι με τον νόμο 4336/2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για πρώτη φορά να οριοθετήσει και να εξορθολογήσει με συνέπεια τις μετακινήσεις υπαλλήλων από όλο το φάσμα των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. (αναλυτικά)




Κυβερνητικές πηγές: Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου τέθηκε σε λειτουργία χάρη στις δυναμικές και συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ
«Η ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων και η κατασπατάληση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία με ανολοκλήρωτο το έργο κατασκευής διάδρομου του νέου αεροδρομίου της Πάρου, παρέμεινε μέχρι και την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 20/1/2015» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. (αναλυτικά)


Κυβερνητική σύσκεψη για τη νησιωτικότητα: Σχέδιο δράσης για την καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών και την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης
Κοινή διευρυμένη σύσκεψη εργασίας του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) με θέμα τη Νησιωτικότητα & τη Νησιωτική Πολιτική πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, με τη συμμετοχή και βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας που εκπροσωπούν νησιωτικές περιοχές. Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν οι κυβερνητικές ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί ή πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα με στόχο τη στήριξη των νησιών. (αναλυτικά)

 Οι Γκέμπελς της ΝΔ χρειάζονται μόνιμες διακοπές: Το Μαξίμου απαντά στον κιτρινισμό για την κυβερνητική αποστολή στην Πάρο

 «H ΝΔ επιστράτευσε τις ιντερνετικές της εφεδρείες με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό της, Άδωνι Γεωργιάδη, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού που θα έκανε υπερήφανο τον Γιόζεφ Γκέμπελς, σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές. «Η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean», επισημαίνουν» (αναλυτικά)
ΥΠΟΙΚ: Ξεπέρασαν κάθε όριο γραφικότητας οι «υπεύθυνοι» των Οικονομικών Υποθέσεων και Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Ν.Δ.

Απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία χαρακτηρίζεται ως σκάνδαλο μια διάταξη που εφαρμόζει την απόφαση για μεταφορά υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ, όπως αυτή ψηφίστηκε στον Ν.4336/2015, τον οποίο είχε ψηφίσει και το κόμμα τους! (αναλυτικά)



Σοβαρά τα λάθη στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης: To ΔΝΤ παραδέχεται τις αστοχίες του πρώτου προγράμματος
Αυτοκριτική για τα λάθη που διέπραξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και αναγνώριση της «μοναδικότητας του ελληνικού προβλήματος», περιλαμβάνει η Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου (Independent Evaluation Office- ΙΕΟ), η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. (αναλυτικά)



Το MEGA δεν έχει καταθέσει φορολογική ενημερότητα στον φάκελο υποψηφιότητας για τις τηλεοπτικές άδειες
Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA δεν έχει καταθέσει φορολογική ενημερότητα στον φάκελο υποψηφιότητάς του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, δήλωσαν πηγές της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Νωρίτερα, ένας από τους βασικούς μετόχους του καναλιού, η εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» σε ενημέρωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, σημείωσε ότι κατέθεσε προς την «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.» τις δανειακές της συμβάσεις και βεβαιωμένες τραπεζικές ενημερότητες, καθώς και το πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας της εταιρείας.



Η τροπολογία για την αναπλήρωση του ΕΚΑΣ είχε τη στήριξη όλων των κομμάτων, πλην ΚΚΕ και ΧΑ που δήλωσαν «παρών»
Με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που προβλέπει κοινωνικά μέτρα για την αναπλήρωση από την απώλεια του ΕΚΑΣ.

Η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων:
- Απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για απώλειες από 30 ευρώ από την παρακράτηση του 6% για την εισφορά Υγείας.
- Ένταξη για απώλειες από 110 ευρώ και πάνω στην Κάρτα Αλληλεγγύης.
- Διατήρηση ισόποσης παροχής στους χρόνια πάσχοντες με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%.
- Διατήρηση ισόποσης παροχής σε έναν από τους δύο συζύγους, αυτόν με το μικρότερο εισόδημα. 



Θ. Δρίτσας: Η κυβέρνηση υλοποιεί πλήρως τη δέσμευση για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στον πατραϊκό λαό
Με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 28/07), συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το δήμαρχο Πατρέων κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη και συνεργάτες του, με θέμα την υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας και της δέσμευσης του πρωθυπουργού, για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στον πατραϊκό λαό, με την οριστική Παραχώρησή του στο Δήμο Πατρέων. (αναλυτικά)




Πάνω από το 40% των εταιρειών σε τροχιά προσλήψεων έως το τέλος του 2016


Πάνω από το 40% των εταιρειών είναι σε τροχιά προσλήψεων έως το τέλος του 2016 ενώ ποσοστό 44,4% των επιχειρήσεων σκέφτεται να δώσει αυξήσεις έως 3% το επόμενο εξάμηνο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας» για το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος-Μάιος 2016, που πραγματοποίησε το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece και διεξάγεται με τη χορηγία του Kariera.gr. (αναλυτικά)




ΝΔ και σχολάρχες κατά Φίλη για τη ρύθμιση που αποκαθιστά τη συνταγματική νομιμότητα
Κοινό μέτωπο ιδιοκτητών - Νέας Δημοκρατίας κατά της ρύθμισης με την οποία, όπως ανέφερε η ΟΙΕΛΕ, «μπαίνει τέλος στον εφιάλτη που έφερε το νομοθετικό έκτρωμα Αρβανιτόπουλου που προκάλεσε εκατοντάδες αναιτιολόγητες και εκδικητικές απολύσεις, όξυνε την ανομία στα ιδιωτικά σχολεία (μαύρη εργασία, έκδοση παράνομων τίτλων, καταστρατήγηση ωρολογίων προγραμμάτων, φοροδιαφυγή κ.λπ. ) και απαξίωσε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς». (αναλυτικά)

Α. Καββαδία: Διαδικτυακό bullying και νέες απειλές για κλείσιμο της ΕΡΤ
Στα όρια της χυδαιότητας και με σαφείς πολιτικές αναφορές στις προθέσεις μίας «επόμενης κυβέρνησης» για την ΕΡΤ, κινήθηκαν τα μηνύματα που έλαβε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, μετά την αντιπαράθεσή της με τον Δημ. Σταμάτη, πρωτεργάτη του «μαύρου» στην ΕΡΤ, στην Βουλή, όπως είπε Στο Κόκκινο 93,4 και τους Δύο Λύκους του Λευτέρη Αρβανίτη. (αναλυτικά)


Τ. Γεωργακόπουλος: Ο ΕΟΠΥΥ αναδιαρθρώνεται, στόχος ο εξορθολογισμός δαπανών & ποιοτικότερες παροχές

Για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο χθεσινό Κυβερνητικό Συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής, που αφορούν τα όσα αλλάζουν στην λειτουργία του ΕΟΠΥΥ μίλησε το πρωί της Πέμπτης «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο Αχαιός αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τάκης Γεωργακόπουλος. Όπως επισήμανε από τον Δεκέμβριο που ανέλαβε η νέα Διοίκηση γίνεται αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ, η δουλεία έχει ξεκινήσει, όμως τα προβλήματα που διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή είναι συγκλονιστικά. (αναλυτικά)



Εμβολιασμός παιδιών προσφύγων με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής

Στη διενέργεια μαζικού εμβολιασμού στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων / μεταναστών στον ξενώνα «ΞΕΝΙΑ», προχωρά η Περιφέρεια Αττικής. (αναλυτικά)



Άμα θέλουν, όμως, τα κανάλια, τι ωραία που μας τα λένε...


ΣΚΑΪ Αντικειμενικότητα: Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο Αλαφούζος
Το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ της Τετάρτης 27/7, μερικές ώρες μετά την κατάθεση του ιδιοκτήτη του καναλιού στην Εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ, μπορεί να χαρακτηριστεί μνημείο... αντικειμενικής δημοσιογραφίας! (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου