Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Niko Ago: Οι καλύτεροι του Κούλη







 












 
































Του Niko Ago
Καταρχήν, να ξεκαθαρίσω πως με το να γράφω Κούλη, δεν προσπαθώ επ’ ουδενί να υποβιβάσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Απλώς και μόνο λόγοι συμπάθειας είναι. Ο Κούλης, λοιπόν, μετά την εντολή για αποχώρηση από τη Βουλή που έδωσε στους βουλευτές του κόμματος, την ώρα της συζήτησης νομοσχεδίου για απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών σε offshore εταιρίες- και, εδώ που τα λέμε, πώς να κάνει αλλιώς, όταν έχει και μια οικογένεια να αντιμετωπίσει- συνεχίζει ακάθεκτος τις δηλώσεις προετοιμασίας για να επανέλθει στην εξουσία. 
Αυτός και όλο του το σόι. Εξάλλου, δεκαέξι ολόκληροι μήνες εκτός εξουσίας, για μια οικογένεια που έχει εθιστεί σε αυτή, πρέπει να είναι μαρτύριο.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάϊ, λοιπόν, ο Κούλης μας χάρισε μερικές ξεχωριστές ατάκες. Κι επειδή οι συνάδελφοι που μιλούσαν μαζί του, δεν τον ρώτησαν να εξηγήσει λίγο παραπάνω, αναγκαζόμαστε να το κάνουμε από εδώ, ξέροντας ότι δεν θα λάβουμε ποτέ απάντηση.
Μεταξύ άλλων, είπε ο Κούλης: «Δεν θα κουραστώ να το λέω: Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο καλύτερα για την Ελλάδα και για τους πολίτες»
Το ερώτημα είναι: «Τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα και τους πολίτες ή τόσο το καλύτερο για σένα να γίνεις πρωθυπουργός η Ντόρα υπουργός Εξωτερικών και υπουργοί ο Σπύρος Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βορίδης;» 
Ξέρω. Ο Κούλης θα έλεγε το πρώτο αλλά πόσοι, αλήθεια, τον πιστεύουν; Εκτός των υπαλλήλων της ΝΔ.
«Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα διοργανώνεται από πολίτες, όχι κόμματα. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να ποινικοποιήσει κάθε προσπάθεια διαμαρτυρίας», είπε σε άλλο σημείο. Περίμενε. Μπερδεύτηκα. Δηλαδή, όταν λες «η κυβέρνηση προσπαθεί να ποινικοποιήσει κάθε προσπάθεια διαμαρτυρίας» τι ακριβώς εννοείς; Συλλαμβάνει προληπτικά η Ασφάλεια τους… ακομμάτιστους διοργανωτές; Έχει κινήσει εναντίον τους, ποινική διαδικασία; Έχει ενημερώσει ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η… αυθόρμητη αυτή συγκέντρωση υπέρ σου; Ξέρεις να έχει συμβεί κάτι απ’ όλα αυτά ή όλα μαζί, ή το τρολλάρισμα που γίνεται στο twitter στους… ακομμάτιστους διοργανωτές, το «διαβάζεις» ως «ποινικοποίηση από την πλευρά της κυβέρνησης;». Ναι, ξέρω, δύσκολες ερωτήσεις και δεν θα μπορούσαν να υποβληθούν από τους συναδέλφους…
Μα, η καλύτερη ατάκα απ’ όλες, θαρρώ πως ήταν τούτη: «Θέλω να συγκροτήσω μια Κυβέρνηση με τους καλύτερους. Με ανθρώπους που θα ξέρουν, ο καθένας από τον τομέα του, πώς να φέρουν την ανάπτυξη». Συγκινητικό. Συγκλονιστικό! Τον ρώτησα στο twitter, χωρίς απάντηση, τον ρωτάω και από εδώ, ξέροντας επίσης ότι δεν θα δοθεί κάποια απάντηση: Κύριε πρόεδρε, και καλά όλα τ’ άλλα αλλά για παράδειγμα, ο αντιπρόεδρός σου, Σπύρος Άδωνις Γεωργιάδης, σε τι ακριβώς είναι «ο καλύτερος στον τομέα του» και για αυτό «θα φέρει την ανάπτυξη»; Εννοώ δηλαδή, ποιες είναι η επιστημονικές του ικανότητες; Εκτός της γνωστής του ικανότητας να «γλείφει» πατόκορφα τον εκάστοτε αρχηγό του. Σε αυτό, δεν έχει συναγωνισμό. «‘Έγλειψε» για χρόνια τον Καρατζαφέρη. Μετά, όταν είδε ότι αυτός δεν είχε άλλο «ζουμί», έπιασε τον Σαμαρά και τον «έγλειψε» και αυτόν, όπως μόνο αυτός ξέρει. Κάποτε, όμως, και ο Σαμαράς «στέγνωσε» και τότε ήρθε η σειρά σου. Σε «γλείφει» και τον έκανες μέχρι και αντιπρόεδρο του κόμματος. Σε αυτό ναι, είναι με διαφορά ο καλύτερος. Α! Και να ουρλιάζει για ειδήσεις που διαβάζει από το…Κουλούρι, είναι μοναδικός. Θέαμα ανεπανάληπτο.
Αυτά, κύριε πρόεδρε. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, να μαθαίναμε κι εμείς, ποιοι είναι αυτοί «οι καλύτεροι στον τομέα τους» που θα βρεις για να κυβερνήσεις και που «θα φέρουν την ανάπτυξη». Και αλίμονο, μην αφήσεις εκτός τον Βορίδη, την Ντόρα, την Βούλτεψη, τον Βρούτση, τον Αυγενάκη κλπ. Ο καθένας και η καθεμιά τους, είναι ειδικοί στον τομέα τους. Αποδεδειγμένα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου