Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Επιτέλους το ''τζίνι βγήκε από το μπουκάλι'' και η ''οδοντόπαστα από το σωλήνα''






























Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Λοιδορήθηκαν, χλευάστηκαν και όπως λένε… απειλήθηκαν, ακόμα και από αντεξουσιαστές. Αμετανόητοι, όμως, διαδήλωσαν την ελευθερία τους ενάντια στους σταλινικούς της κυβέρνησης πραγματοποιώντας την πρώτη αντισυριζαϊκή, αντικυβερνητική, αντικομουνιστική, απολιτίκ και αχρωμάτιστη συγκέντρωση της Ν.Δ. στο Σύνταγμα.
Με τη βοήθεια όλων, η πολυδιαφημισμένη «ακομμάτιστη» διαδήλωση, με σαφώς ιδεολογικά χρωματισμένους διοργανωτές και σπόνσορες, έγινε πράξη. Μοναδικό αίτημα, σύμφωνα με το νέο σχέδιο του παλαιοκομματισμού, η παραίτηση της κυβέρνησης, η παραδειγματική ταπείνωσή της.
Nα φύγουν οι άχρηστοι, οι ψεύτες, οι Πινόκιοι. Που δεν ντρέπονται καθόλου, που τους ψήφισε ο λαός τρεις φορές και να επανέλθει η εξουσία στους φυσικούς διαχειριστές της, να συνεχίσουν το έργο τους, να λυμαίνονται τον τόπο, προς όφελός αυτοί και οι φίλοι τους.
Οι Μενουμευρώπηδες είναι εδώ. Και αφού εμείς μείναμε τελικά Ευρώπη, τώρα ζητάνε Νo Brexit.
Όλα ήταν έτοιμα, τα κανάλια στημένα, τα streaming στον αέρα, μόνο που έλειπαν οι διαδηλωτές στις 18.00 από το προγραμματισμένο ραντεβού.
"Τρεις και ο κούκος" μονολόγησε ο κ. Μπογδάνος από τον ΣΚΑΙ.
06.10 Η πλατεία άδεια.
06.30 Οι πρωτεργάτες, ο κ. Χειμωνάς, ο κ. κολαγόνος, ένα πανό και ο Τζήμερος με την ντουντούκα. Ντύθηκαν διαδηλωτές οι δεξιοί βουλευτές και παρέστησαν ως «απλοί πολίτες».
07.45 Οι κυρίες που γοήτεψε ο Κούλης έτρεξαν να σώσουν τα προσχήματα και ο Άδωνις, με το κινητό ανά χείρας καλούσε κόσμο να κατέβει «πλατεία».
Η κ. Λουκά επιτέλους βρήκε τους συνοδοιπόρους που έψαχνε να βροντοφωνάξουν: «Παραιτηθείται» «Aντίχριστοι», «Ο θεός θα σας κάψει».
08.00 Μετά από απεγνωσμένες προσπάθειες, εκκλήσεις, κατάφεραν να συγκεντρωθούν συνωστιζόμενοι, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, όπως τους καλούσαν οι διοργανωτές από τα μεγάφωνα, για να γεμίσουν τα πλάνα των καναλιών, για τα δελτία των 8.
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Γεωργιάδης πρόλαβε να αγκαλιάσει μερικούς «αξιοπρεπείς» διαδηλωτές βγάζοντας την απαραίτητη σέλφι.
08.20 Η πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη έχει αδειάσει και η κυκλοφορία στο δρόμο επανέρχεται.
Πάρτε καπελάκι και νεράκι μαζί σας, είχε συμβουλέψει ο Κυρίτσης.
Δεν τον άκουσαν όμως τον παλιό και το κλέος του έθνους υπέκυψε στον καλοκαιρινό ήλιο και την κούραση της 1 ώρας διαμαρτυρίας.


Την άλλη φορά με τα καρεκλάκια σας, οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν έτσι.
Πριν τρία χρόνια στο ίδιο σημείο, αλλά και στο πλάι της βουλής, τα ΜΑΤ των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, προφυλαγμένα από τα κάγκελα, έκαναν ασκήσεις βολής δακρυγόνων μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών, λίγο πριν εφορμήσουν εναντίον τους, σε μια ασφυκτικά γεμάτη  πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους.
Για τον κ. Μαρκόπουλο της Ν.Δ. «δεν άνοιξε ρουθούνι τότε» όπως είπε στην ΕΡΤ.
Αλλά τότε, δεν τους άρεσαν οι διαδηλώσεις, δεν είχαν στυλ και «αξιοπρέπεια». 
Τα maalox και οι αναρχοάπλυτοι συριζαίοι αντικαταστάθηκαν από τα κολονάτα και το απαραίτητο dress code του lifestyle.
Το streaming μέσα από τη διαδήλωση είναι καλό, όταν έχεις κάτι να δείξεις. Όταν ο ένας είναι εδώ και ο άλλος ένα μέτρο παραπέρα, για να σταθεί η εικόνα σε κανάλια και κοινωνικά δίκτυα και να δέσει με τους, ούτε κατά φαντασία 7.000, κατά τους διοργανωτές και 10.000 με 20.000 για τον κ. Πρετεντέρη, το αποτέλεσμα καταγράφει απλά την αποτυχία.
Μόνο ο κ. Πρετεντέρης πανηγύριζε για «την οδοντόπαστα που έφυγε από τον σωλήνα», «το τζίνι» που βγήκε «από το μπουκάλι» και την «πρεμιέρα ενός κινήματος».
Στο ρεπορτάζ λυπήθηκα τον Ιορ. Χασαπόπουλο: «νεολαία πολύ δεν έχει», «είναι η συνέχεια του Μένουμε Ευρώπη», είναι «σιωπηλή διαμαρτυρία» «δεν υπάρχουν συνθήματα και πανό», «φωνάζουν οι διοργανωτές συνθήματα, αλλά ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται»…
Αρωγός στην προσπάθεια του, η πολύπειρη κ. Τρέμη τον βοηθούσε αντιδιαστέλλοντας το βάρβαρο παρελθόν των κινητοποιήσεων: «Δεν υπάρχουν κομματικές σημαίες», είναι «πολύ αξιοπρεπής» και «καθόλου επιθετική» αυτή η συγκέντρωση.
Άκουσα ότι την ήττα, τη χρεώθηκε ο μαχητικός αγωνιστής Άδ. Γεωργιάδης.
Άδικο.
Τι φταίει αυτός αν ένα προς ένα τα σχέδια παλινόρθωσης..... πέφτουν στο κενό.  Τι φταίει που ο Κυριάκος παρά τα «δύσκολα μέτρα» δεν μπορεί να εμπνεύσει τις αστικές μάζες τάζοντάς τους απολύσεις και αξιόπιστες ΔΝΤ μεταρρυθμίσεις;
Φταίει το Μετρό που ήταν κλειστό κατά τον κ. Χειμωνά.
Οι συριζαίοι συνδικαλιστές του Μετρό και οι αντεξουσιαστές μποϋκοτάρουν τη διαδήλωση, είπε στα φίλια μέσα.
Ο κ. Οικονόμου συνέχισε να διερευνά την αιτία της ήττας το επόμενο πρωί καταλήγοντας ότι έφταιξε η κακή οργάνωση και η ζέστη του καλοκαιριού,

 άσε που οι αγανακτισμένοι ήταν υποκινούμενοι… (και οι αγανακτισμένοι καλοκαίρι ήταν υπενθύμισε η κ. Μπουσδούκου)…
Μερικά μόνο δείγματα αξιοπρέπειας που διδάσκουν καθημερινά οι βουλευτές της Ν.Δ. στα κανάλια:
Ο κ. Γκιουλέκας: «Ανθρωπάρια που φοβούνται τις αντιδράσεις των πολιτών» για την κυβέρνηση, «δεν ξέρω ποιος το οργανώνει» «δεν ξέρω αν θα πάω, δεν το έχω αποφασίσει».
Ο κ. Κικίλιας «Κουραφέξαλα», «αιδώς αργείοι», «καλύπτεται αναρχικούς», «είστε ότι πιο φασιστικό υπάρχει», ο κ. Βαρβιτσιώτης: «Θα πάω στους παραιτηθείται» να διαδηλώσω να φύγει η κυβέρνηση» «οι αριστερές ιδεοληψίες μας έφεραν εδώ πέρα»…
Ν. Δένδιας: «Αν θέλαμε να κάνουμε μια μεγάλη συγκέντρωση. Θα κάναμε μια μεγάλη συγκέντρωση». «Δεν σας ακούω να με πιστεύεται, όμως»…
Αριστερός άνθρωπος ο κ. Παπαδόπουλος του ΚΚΕ, αριστερή η ανάλυσή του στα γεγονότα «δεν υπάρχει καμία ουδέτερη, άχρωμη κίνηση», «σαφές το πολιτικό στίγμα της συγκέντρωσης» «η μαύρη σημαία που σηκώνεται φαίνεται καλά».
Η κ. Κανέλλη από την άλλη στο Mega υποστήριξε ότι «έμοιαζε απολιτίκ η συγκέντρωση με τη στενή έννοια του όρου» υιοθετώντας παράλληλα την επιχειρηματολογία του διχασμού που προσάπτει στην κυβέρνηση η Ν.Δ. σχολίασε: «η κίνηση έδωσε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να πει «όποιος δεν είναι μαζί μου είναι αντίπαλός μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου