Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

“Αστειάκια” Μανδραβέλη με θύματα των ναζί και συνεργατών τους










 

 Capture

 Οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί στο twitter η απόφαση του Πάσχου Μανδραβέλη να χρησιμοποιήσει φωτογραφια από απαγχωνισμένα θύματα των ναζί και Ελλήνων συνεργατών τους σε σχόλιό του για την διαγραφή συναδέλφων του από την ΕΣΗΕΑ.

Πρόκειται για φωτογραφία από τα πτώματα της Σοφίας και της Λουκίας Τοπάλη και της Σοφίας Καλαβρού που εκτελέστηκαν από τους κατακτητές και τους δοσίλογους της ΕΑΣΑΔ 
– είναι η λεγόμενη συμμορία του Σούρλα, η οποία συστάθηκε τον Μάρτιο του 1944 απο τους Γερμανούς και έφερε το όνομα ΕΑΣΑΔ (Εθνικός Αγροτικός Σύνδεσμος Αντικομμουνιστικής Δράσης) με κύριο στόχο της την εξάπλωση του τρόμου στα χωριά του Βόλου και την σύγκρουση με τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ.


Στην ανάρτηση απάντησε και ο ιστορικός Ιάσωνας Χανδρινός, με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο facebook.
“Έστω ότι είμαι ο Πάσχος Μανδραβέλης και θέλω να ξεφτιλίσω την ΕΣΗΕΑ και την απόφασή της. Επειδή λόγια ξεροσφύρι δεν λέει, καταφεύγω στην εύκολη λύση: ιστορικές αναφορές. Αιμοβόρος σταλινισμός-γκουλάγκ-Πωλ Ποτ, ντάξει, καλή ιδέα αλλά το νέο ακροατήριο της κεντροαριστεράς δεν θα ταυτιστεί. Θέλουμε greek anticommunist splatter. Όχι όμως τα πτώματα της ΟΠΛΑ, τα ξέρει κι η κουτσή Μαρία. Κάτι πιο σπάνιο.
Η αμήχανη στιγμή που όχι μόνο διάλεξες την πιο λάθος φωτογραφία αλλά ξεβρακώθηκες και στους λίγους τρελούς που ξέρουν ότι για να τη βρεις ως “εγκλήματα του ΚΚΕ” (ή κάτι τέτοιο), ή Παττακό θα άνοιξες ή Πλεύρη. Ωραία βιβλιοθήκη έχεις ρε Πάσχο”.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου