Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Βέρτιγκο!


























Ψυχάρης - Μάνια - Αλαφούζος - Μπόμπολας


Από τη σύμπλευση Ψυχάρη – Μάνιας, στον Κυριάκο και στον Θεοδωράκη έως τον Σημίτη, τον Πήγασο και την κόντρα Μαρινάκη – Αλαφούζου.

Η ιδιοκτήτρια της εφημερίδας που παρουσιαζόταν ως ο μεγάλος αντί-πυλώνας των συστημικών εφημερίδων και των εφημερίδων με κομματικό ακροατήριο, 
της μοναδικής μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας που έδινε χώρο προβολής στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά επιλέγει τώρα τον ΔΟΛ για να ακουστεί η φωνή της. 
Σημεία των καιρών…

Από την άλλη πλευρά ο Σταύρος Ψυχάρης δίνει την ευκαιρία στη Μάνια Τεγοπούλου να επικοινωνήσει την αντίδραση της στη σημερινή κυβέρνηση. 
Το σχόλιο της Μ.Τ που δημοσιεύει σήμερα το «ΒΗΜΑ» δεν είναι πολιτικό όπως τα προηγούμενα (για όποιον τα καταλάβαινε βέβαια), αλλά έχει καθαρά προσωπικό χαρακτήρα αφού στηλιτεύει την απόφαση να ελεγχθεί η (πτωχευμένη) εταιρεία της και υποστηρίζει ότι τέτοιες κινήσεις παραπέμπουν σε χιτλερικές μεθόδους.

Θα είχε ενδιαφέρον βέβαια να δούμε δημοσιευμένο στο «ΒΗΜΑ» ή «ΤΑ ΝΕΑ» και το σχόλιο για την ίδια υπόθεση των εκατοντάδων εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας που αναζητούν επί χρόνια τα οφειλόμενα σε αυτούς.

 Η σύμπλευση Μάνιας-Σταύρου το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι οι πρώην πλέον ισχυροί παίκτες των ΜΜΕ έχουν ξεπεράσει πλέον το στάδιο της ζαλάδας από όσα συμβαίνουν στους ίδιους και τις εταιρείες τους και έχουν εισέλθει στο στάδιο του βέρτιγκο!

Ο ΔΟΛ το τελευταίο διάστημα δίνει φωνή στη Μάνια, 
παίζει δυνατά με Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο πριν από λίγο καιρό χαρακτήριζε φαύλο, κάνει αγιογραφίες στον Σταύρο Θεοδωράκη τον οποίο χαρακτήριζε ψωνισμένη διασημότητα και το κόμμα του σούπα 
και προτείνει ως λύση για τη χώρα τον Κώστα Σημίτη.

Η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας το μόνο που κάνει είναι να βρίζει την κυβέρνηση με τρόπο τέτοιο που να ρίχνει νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής… 

Ενώ το συγκρότημα του Φαλήρου στηρίζει με πάθος την τρόικα και εσχάτως κάνει σοβαρή προσπάθεια να ξεπλύνει τον τέως! 
Την ίδια στιγμή έχει εισέλθει σε ένα μεγάλο πόλεμο με την πλευρά Μαρινάκη από την οποία μετρά προς το παρόν πολύ μεγάλες απώλειες όχι μόνο στο αθλητικό πεδίο, αλλά και στο μιντιακό, αφού ο εναγκαλισμός των Μέσων του συγκροτήματος με τον Παναθηναϊκό σπρώχνει μακριά το πολυπληθές κοινό του Ολυμπιακού, ενώ επίσης τα κεφάλαια που ρίχνει ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό είναι ευνόητο ότι πιέζουν τις εκδοτικές του δραστηριότητες.

Το συγκρότημα του Πήγασου έχει κάνει εκεχειρία με την κυβέρνηση με προφανείς σκοπούς που έχουν να κάνουν με τις έξω-εκδοτικές δραστηριότητες της οικογένειας Μπόμπολα… 
Μια εκεχειρία όμως που δεν είναι ικανή να συγκρατήσει την πορεία κατάρρευσης τού άλλοτε εκδοτικού κολοσσού!

ΥΓ: Η μόνη πλευρά στα ελληνικά μίντια που παραμένει ψύχραιμη και κρατά ουδετερότητα είναι αυτή της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
 Έχει καταφέρει να μην είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στο ξέσπασμα της κρίσης και να έχει διάφορα «μαξιλαράκια» και «εναλλακτικές» στο χάρτη των ΜΜΕ.

ΥΓ1: Αν δεν προκαλεί όμως βέρτιγκο το σημερινό δελτίο των κυκλοφοριών των Κυριακάτικων τι προκαλεί άραγε; Και είμαστε μόλις στην πρώτη εβδομάδα του καλοκαιριού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου