Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Νόμος είναι ο... λόγος του ιδιοκτήτη















Σε μια πρωτοφανή για τα τηλεοπτικά χρονικά παρέμβαση προέβη ο πρόεδρος του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς. Όταν δημοσιογράφοι πρωινής εκπομπής τοποθετήθηκαν για ένα θέμα σε σχέση με την ιδιωτική πρωτοβουλία και την υγεία, ο ιδιοκτήτης του καναλιού πήρε τηλέφωνο, διέκοψε την εκπομπή και σε ιδιαίτερα οργισμένο ύφος τους... επανέφερε στην τάξη.
Τα πυρά του στράφηκαν κυρίως στους δημοσιογράφους οι οποίοι «τόλμησαν» να τοποθετηθούν για τα θέματα αυτά, ενώ στα λεγόμενά του έμπλεξε το κράτος, τους πρόσφυγες, ακόμη και την... Τουρκία.
Όλα ξεκίνησαν από το σχόλιο του Δημήτρη Παπανώτα για την πρωτοβουλία του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών να εντάξει τους φούρνους στο πρόγραμμα ιατρικής υιοθεσίας. Ο τηλεπαρουσιαστής είπε «Κι αυτό μας κάνει υπερήφανους σε μια ευρωπαϊκή χώρα; Ότι η υγεία των παιδιών ενός ελληνικού νησιού εξαρτάται από την ελεημοσύνη… Να είστε περήφανοι! Για την κατάντια αυτή Δήμο μου…» απευθυνόμενος στο Δήμο Βερύκιο.
Ο Δήμος Βερύκιος  ανταπάντησε σε υψηλούς τόνους, πέταξε τα ακουστικά του και αποχώρησε. Είχαν προηγηθεί αναφορές για την επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό και το χαμηλό αντίτιμο με το οποίο παραχωρήθηκε η έκταση.
Η εκπομπή διακόπηκε και μόλις επέστρεψε στον αέρα η παρουσιάστρια, Σταματίνα Τσιμτσιλή, προέβη σε διευκρινίσεις. 
Εκείνη τη στιγμή, όμως, ο παρενέβη ο πρόεδρος του σταθμού, Δημήτρης Κοντομηνάς, σε μια κίνηση πρωτόγνωρη στα δημοσιογραφικά χρονικά.
Στα πλαίσια της... ελευθερίας του λόγου ο Δημήτρης Κοντομηνάς επανέφερε στην τάξη τους εργαζόμενούς του και δήλωσε «ντράπηκα όσο δεν έχω ντραπεί στη ζωή μου με αυτά που άκουσα σήμερα από Έλληνες που δουλεύουν σε ένα κανάλι που προσπαθεί να κάνει τα πάντα να βοηθήσει τον κόσμο και για ανθρώπους από την ιδιωτική πρωτοβουλία βάζουν το χρόνο τους, πηγαίνουν να κάνουν ολόκληρο ταξίδι να δώσουν χαρά και ελπίδα. Το κράτος δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Και αντί να πούμε συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους αρχίζουμε και λέμε βλακείες».
Ο ιδιοκτήτης του σταθμού, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνέχισε λέγοντας «Είναι ντροπή να ξεκινάει ένα μεγάλο έργο (σ.σ. Ελληνικό) και να καθόμαστε και λέμε βλακείες. Αυτή η περιοχή που είναι γεμάτη πρόσφυγες, απατεώνες, πορνεία και ότι θέλεις και ξεσηκωνόμαστε εναντίον του έργου. Αντί να ντρεπόμαστε με αυτά που δεν έχουν γίνει ντρεπόμαστε με αυτά που πάνε να γίνουν. Αυτοί βάζουν λεφτά από την τσέπη τους αντί να κλέψουν το κράτος με τα πετρέλαια, με τα τσιγάρα με τις κοκαΐνες. Είναι ντροπή να τα λέτε αυτά. Να ζητήσετε συγγνώμη. Δεν είναι άποψη αυτή».
Στην προσπάθεια της παρουσιάστριας να κατευνάσει τα πνεύματα ο Δημήτρης Κοντομηνάς απάντησε ακόμη πιο οργισμένα λέγοντας «Άσε με να μιλήσει. Δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα. Αυτή την ντροπή την έφαγα στη μούρη μου. Πήγε στου διαόλου τη μάνα να πάρει ένα νησί άδειο και θα έρθουν να το πάρουν οι Τούρκοι. Βρίζουμε αυτούς που πληρώνουν από την τσέπη του. Όλοι αυτοί που έφτιαξαν την Ελλάδα τους έχουμε καταργήσει. Ούτε δρόμους δεν αφήσαμε και βάζουμε αυτούς τους ηλίθιους, τους πολιτικούς και τους κλέφτες και τους κάνουμε ανθρώπους».
Το... κερασάκι στην τούρτα το έβαλε λέγοντας «Με κάνατε και ντράπηκα. Σας προσέχουμε, έχετε κάθε μέρα το μισθό σας και λέτε βλακείες. Κάθε μέρα μικραίνουν οι Έλληνες και θα μεγαλώσουν οι μετανάστες και οι μουσουλμάνοι που θα έρθουν και θα μείνουν και θα χάσουμε και τη θρησκεία μας. Ο άλλος λέει να μην λένε οι γονείς τα παιδιά "πριγκιπόπουλα"».
Υ.Γ.:  Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχει παραπεμφθεί με βούλευμα μαζί με άλλα 35 άτομα για την υπόθεση των «θαλασσοδανείων» στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Υ. Γ.1: Ακόμη και σε μια εκπομπή που είναι «ψυχαγωγικού» περιεχομένου και όχι ειδησεογραφικού ή πολιτικού η έκφραση μιας διαφορετικής άποψης από εκείνη του καναλάρχη προκάλεσε την οργισμένη παρέμβασή του!

Δείτε τα βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου