Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Οι επιθέσεις από τα μέσα του Γιάννη Αλαφούζου στον Προκόπη Παυλόπουλο





 
































Κατά μέτωπο επίθεση έχουν εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, κάτι που προφανώς δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την Ηρώδου Αττικού.

Σε σχεδόν καθημερινή βάση, τα δύο συγκεκριμένα Μέσα, που ελέγχονται από τον Γιάννη Αλαφούζο, με αιχμή του δόρατος συγκεκριμένους δημοσιογράφους (Αρης Πορτοσάλτε, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Παντελής Καψής κ.ά.), ανακαλύπτουν αφορμές για να επικρίνουν με δριμύτητα τον κ. Παυλόπουλο ακόμα και για θέματα που περνάνε ασχολίαστα από το σύνολο του υπόλοιπου Τύπου (καθώς δεν αποτελούν πραγματικά ζητήματα, αλλά αφορμές για πικρόχολα σχόλια ή σκληρές επιθέσεις). 

Στην «ομοβροντία» συμμετέχει η «Καθημερινή», ωστόσο σε πιο περιορισμένο επίπεδο και με συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο «Φαληρεύς» Στέφανος Κασιμάτης, ενώ ο Αλέξης Παπαχελάς κρατά προσεκτικότερες αποστάσεις.

Το τελευταίο «κρούσμα» εκδηλώθηκε την εβδομάδα που πέρασε, με αφορμή την κίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να γονατίσει στη Λειτουργία που έγινε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης και ειδικότερα στην τελετή των γονυκλισιών, όπως είχε υποχρέωση να κάνει με βάση το τυπικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 
Κάτι που επεσήμαναν και πρόσωπα όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης. Είναι ενδεικτικό ότι το θέμα, πέραν των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (twitter, facebook), δεν απασχόλησε κανένα άλλο δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, πλην του ΣΚΑΪ, ενώ ελάχιστα κάποιους ραδιοφωνικούς παραγωγούς άλλων Μέσων και σε πολύ χαμηλότερη ένταση. 
Είχε προηγηθεί μια σειρά από στοχευμένες επιθέσεις ακόμα και για δηλώσεις που εξέφραζαν το απολύτως αυτονόητο (π.χ. ότι για την Ευρώπη πρώτα πρέπει να είναι ο άνθρωπος και μετά το νόμισμα).
Ειδικά για την αναφορά του αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «πυροβολήθηκε» επί μέρες από «επίλεκτα» στελέχη του συγκροτήματος, προφανώς κατά παραγγελία. 
Το μέγεθος των επιθέσεων αυτών σε συνδυασμό με το ότι από πουθενά αλλού -πλην ίσως της περίπτωσης Πρετεντέρη στο Mega- δεν εκφράζονται ανάλογα σκληρές θέσεις έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και στην κυβέρνηση και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, όπου μάλιστα επικαλούνται και τη σειρά των δημοσιευμάτων της «Καθημερινής» για τις υποτιθέμενες «εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις» που έγιναν την περίοδο Καραμανλή επί υπουργίας Παυλόπουλου και διαψεύστηκαν με αδιάσειστα στοιχεία. 
Είναι ενδεικτικό ότι το συγκρότημα του Φαλήρου σπανιότατα έκανε ανάλογες επιθέσεις σε διατελέσαντες Προέδρους της Δημοκρατίας, ούτε καν σε πρόσωπα όπως ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος δεν προέρχεται από την παράταξη της οποίας η «Καθημερινή» ισχυρίζεται ότι αποτελεί τη «ναυαρχίδα».
 Ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος πάντως, αν και προφανώς είναι ενοχλημένος, αποφεύγει οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα, όπως και το περιβάλλον του. Ωστόσο, τα ερωτήματα για τις επίμονες αυτές επιθέσεις είναι πολλά και ενδεχομένως ένα μέρος τους θα απαντηθεί το επόμενο διάστημα από τις πολιτικές, και όχι μόνο, εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου