Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Νίκος Μωραΐτης: Ρόμπα είναι…













e







Εκτός από τον βουλευτή της ΝΔ που ακούει «off shore» και τρέχει, άλλα 10 καθημερινά παραδείγματα ρόμπας με… γραβάτα.
του Νίκου Μωραΐτη
1.Ρόμπα είναι να διοργανώνουν «ακομμάτιστη» συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα «παραιτηθείτε» αυτοί που κατασπάραξαν μία χώρα, επειδή το στερητικό τους σύνδρομο, ένα χρόνο μακριά από την εξουσία, δεν τους αφήνει να σκεφτούν ψύχραιμα.
2.Ρόμπα είναι να δηλώνει ένας υπουργός «είναι παρά φύσιν να διδάσκονται τα παιδιά τρεις ώρες αρχαία ελληνικά και δύο νέα» κι εσύ να γράφεις στη φυλλάδα σου «Υπουργός παιδείας: παρά φύσιν η διδασκαλία των αρχαίων!».
3.Ρόμπα είναι να αγοράζεις μία φυλλάδα για τις προσφορές της δίνοντας δύναμη στο εμετικό της περιεχόμενο.
4.Ρόμπα είναι να δέχεσαι στη διαδικτυακή σου ζωή να αποτελείς στρατό του κάθε Μουρούτη και να λέγεσαι «Ομάδα αλήθειας» ενώ αποτελείς μηχανισμό ακραίας προπαγάνδας.
5.Ρόμπα είναι να γίνεται χαμός στο παραδικαστικό κύκλωμα για την εναγώνια κάλυψη σκανδάλων ή να μειώνεται κατά 15% η τιμή του ρεύματος και τα ΜΜΕ της χώρας σου να μην καλύπτουν την είδηση.
6.Ρόμπα είναι να κινείσαι ανάμεσα στο «μας έκαναν Βενεζουέλα» και στο «τα ξεπούλησαν όλα» χωρίς έρμα, χωρίς ντροπή, σαν χαμαιλέων που θα ταιριάξει με κάθε χρώμα, αν αυτό του δώσει πίσω την εξουσία.
7.Ρόμπα είναι να λέει «έχετε συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου στο κόμμα σας» ο άνθρωπος που συνεχίζει να υμνεί τον Σημίτη.
8.Ρόμπα είναι ο «πιο πολιτικός από ποτέ» Σάκης Ρουβάς, ο οποίος δηλώνει ότι μπορεί να ασχοληθεί με την πολιτική από αλτρουισμό. Πείσε με ότι πρόφερε τη λέξη «αλτρουισμός» ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να πει «κύριες και κύριοι, καλησπέρα σας».
9.Ρόμπα είναι να ξεπλένεις από αριβίστες Ρουβάδες μέχρι τέως βασιλείς με αρχή άνοιας και από φιλοχουντικούς Μπαλτάκους μέχρι ακροδεξιούς Καρατζαφέρηδες σε prime time.
10.Ρόμπα είναι να παίρνεις συνέντευξη από τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, εκείνος να σου λέει «δεν είμαι τέως, είμαι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος» και να μην του κάνεις το ερώτημα που θα έκανε και ο τελευταίος φοιτητής δημοσιογραφίας: «Από που νομιμοποιείστε;».
Ρόμπα είναι όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα καθημερινά που ξύνουν τις πληγές κάθε σκεπτόμενου πολίτη. Ευτυχώς, υπάρχουν τα κατάλληλα πολιτικά και μιντιακά πλυντήρια – στεγνωτήρια, κι έτσι η ρόμπα παρουσιάζεται σαν καθαρό και ατσαλάκωτο υπουργικό κοστούμι που έμεινε στην ντουλάπα για ενάμιση χρόνο και τώρα φιλοδοξεί να ξαναφορεθεί σε συνδυασμό με την κατάλληλη γραβάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου