Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Για γέλια και για κλάματα
















 

























 

 Δάκρυσε μέχρι και ο Μικρός Πρίγκηπας του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ στο άκουσμα της ανατριχιαστικής αποκάλυψης από την εφημερίδα των μεγάλων αποκαλύψεων. Βούρκωσε και το πριγκιπόπουλο της διπλανής πόρτας όταν έμαθε πως «στα σχολεία του... Φίλη απαγορεύεται να λες τα παιδιά πριγκίπισσα και βασιλόπουλο».


Και να 'ταν μόνο τα σχολεία;

Εδώ σε λίγο θα μπει και μέσα στα σπίτια μας ο υπουργός και θα μας κόψει και τα «λεβέντη μου» και τα «αγάπη μου» και θα μας βάλει να αποκαλούμε τα παιδιά μας συντρόφους και συντρόφισσες.
Βενεζουέλα θα μας κάνουν οι συριζαίοι, αλλά αυτό θα μας το αποκαλύψουν οι ειδικοί των αποκαλύψεων στο φύλλο της ερχόμενης Κυριακής μαζί με ένα καυτό ρεπορτάζ για την απόσυρση από όλα τα video club της ταινίας «Θα σε κάνω βασίλισσα» με τον Θανάση Βέγγο και την απαγόρευση δημόσιων εκτελέσεων της «Πριγκιπέσσας» του Σωκράτη Μάλαμα και του «Βασιλιά της σκόνης» των Ξύλινων Σπαθιών.
Και πριν προλάβει κανείς να αναρωτηθεί αν κάνω πλάκα, θα του απαντήσω πως, ναι πλάκα κάνω, γιατί, αν προσπαθήσεις να τα βάλεις στα σοβαρά με τη βλακεία και το ψέμα,
χαμένος από χέρι θα βγεις.

Μόνο με την πλάκα και το καλαμπούρι μπορείς να απαντήσεις πλέον στους ηλίθιους και στους ψεύτες. Γι' αυτό λοιπόν κομμένα πλέον και για τους φιλάθλους κάτι «βασίλισσες» για μπασκετικές ΑΕΚ και Ρεάλ Μαδρίτης. Κομμένα και τα «πρίγκηπας του Νερέτβα» για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και πάμε όλοι μαζί να σιγοντάρουμε τους αγανακτισμένους δημοσιογράφους και γονείς που ύψωσαν τα στήθη τους μπροστά στην επιχείρηση του Φίλη να καταλάβει τα ανάκτορα των σπιτιών και των σχολείων μας.

Κι άσε τους συριζαίους να κόπτονται για δήθεν εκθέσεις και προτάσεις από επιτροπές δημόσιου διαλόγου που κατατέθηκαν στον Φίλη και πως δεν πρόκειται για αποφάσεις και για απαγορεύσεις.
Λεπτομέρειες και ψιλά γράμματα όλα αυτά και για την αποκαλυπτική δημοσιογραφία και για τους αγανακτισμένους γονείς.
Εδώ μιλάνε οι τίτλοι, αγαπητοί.

Και όταν μιλάνε οι τίτλοι, όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν.
Και ό,τι περισσεύει κόβεται στο κρεβάτι του δημοσιογραφικού Προκρούστη.
Του ίδιου Προκρούστη που προ ημερών πετσόκοψε από την ενημέρωση του αναγνωστικού του κοινού έναν νόμο της κ. Γιαννάκου και κάτι καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ αν θυμάμαι καλά.

Αλλά είπαμε:
ψιλά γράμματα αυτά, οπότε ας επιστρέψουμε στο καλαμπούρι και ας απολαύσουμε σε επανάληψη το σχόλιο της ρεπόρτερ τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων να μας εξηγεί όλο σοβαρότητα πως «σε ένα πράγμα πάντως δεν υπάρχει δημιουργική ασάφεια. Στο ότι οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν και να προσφωνούν τα παιδιά τους ως πριγκίπισσες ή βασιλόπουλα».
Στο πλαίσιο της πλάκας πάντως να μην ξεχάσουμε να προσθέσουμε και τη χθεσινή αντισταθμιστική -στις αντιμοναρχικές εμμονές του Φίλη- τηλεοπτική εμφάνιση του Κοκού Γλύξμπουργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου