Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Το κοκοράκι κικιρικικί-ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
















Το κοκοράκι κικιρικικί ο Μητσοτάκης. 
Με λειρί, με αγριάδα, με ύφος, με φτερά φουσκωμένα.
Κάθε μέρα, ενίοτε και τις νύχτες, τυχοδιώκτη τον ανεβάζει τον δικό μας, ψεύτη τον κατεβάζει. Καταστροφέα τον ανεβάζει, απατεώνα τον κατεβάζει.

Να φύγει, διατάζει, να μας αδειάσει τη γωνιά προστάζει.
Τσιμπολογώντας από το καλαμπόκι του ΔΟΛ, του Θέμου και των λοιπών, καρδαμώνει προπαγανδιστικώς, τρομάρα του, και πάει σύννεφο το κικιρικικί.
Να πλημμυρίζεις από θαυμασμό, αν είσαι Άδωνις, Βορίδης ή Ντόρα.
Και από φόβο, αν είσαι αριστερή αλεπού.
Έτσι βέβαια το όλον πάει προς... κοτέτσι.
Κακαρίσματα, ξεκατινιάσματα, ορνιθοσκαλίσματα, σε μια πανδαισία κοκορο-αντιπολίτευσης. Ο έχων ώτα ακούειν -τον κόκορα- ακουέτω.

Κατανοητό από μια μεριά, πρώτον γιατί ο άνθρωπος δεν έχει τι να πει, άρα τον βολεύει το κικιρικικί. Και δεύτερον γιατί με τα κακαρίσματα κρύβονται τα χαιρετίσματα που μας ετοιμάζει αν, ο μη γένοιτο... Άλλο δεν είναι κατανοητό. Γιατί η κυβέρνηση συναγωνίζεται τον νταή στα νταηλίκια. Γιατί σηκώνει το γάντι που της ρίχνει το κοκοράκι κικιρικικί.
Είναι δουλειά αυτή;
Κικιρικικίζει αυτός, ας πούμε, ότι ο δικός μας είναι τυχοδιώκτης που κάνει τα πάντα για την καρέκλα. Να του πεις αυτό που θα έλεγε ο κάθε νευρικός πολίτης -άντε...- δεν πάει.
Άρα, τι νόημα έχει να τον παρακολουθήσεις στο κοτέτσι;

Τι προσφέρει στην πολιτική αντιπαράθεση να αρχίζεις τα ποιητικά για αξιοθρήνητες προσπάθειες και τα κωμικά ότι πρέπει να έχει υπομονή γιατί θα μείνει πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση; Ακόμα και να αραδιάζεις τι έκανε η Ν.Δ. στο πρόσφατο παρελθόν της δεν έχει νόημα -γλαύκα εις Αθήνας.
Και να μην απαντάμε;
Να απαντάτε, βρε παιδιά, αλλά με τη σοβαρότητα που επιβάλλει η κυβερνητική ευθύνη και το μέτρο που απαιτεί η κρισιμότητα των στιγμών.
 Καθαρίζετε τις κουτσουλιές τους και, αντί να δώσουν ένα χεράκι, παράγουν τις κουτσουλιές του μέλλοντος. Εντάξει. Δεν έχουν νόημα όμως εδώ τα νεύρα για τα νταηλίκια τους.

Δεν γίνεται να επιβάλλουν ατζέντα οι κοτετσόσαχλες.
Ούτε γίνεται να εμφανίζεστε στην μπαϊλντισμένη από τα Μνημόνια και τις κοκορομαχίες κοινωνία, με λειρί, επειδή οι άλλοι το ρίχνουν στο κικιρικικί.
Και κάνει λάθος όποιος πιστεύει ότι βγαίνει κάτι με τα κοκορικά.
Ελάλησε ο κόκορας και ξύπνησαν οι ψύλλοι, σαρκάζει ο σοφός λαός...


1 σχόλιο: