Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Θεσμικό... έλλειμμα







Τα απίστευτα γεγονότα που σημάδεψαν το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ έδειξαν ότι εκτός από την οικονομική η Ν.Δ. διολισθαίνει με σταθερά βήματα και προς την πολιτική χρεοκοπία.
Θα μπορούσε κάποιος να τα χαρακτηρίσει τραγελαφικά, είναι όμως εξόχως σοβαρά, όπως αποδεικνύεται και μέσα από την ανακοίνωση του αρχηγού της Ν.Δ., αφού δεν τηρήθηκε καμία διαδικασία.
Το συνέδριο της νεολαίας είναι κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τα πολιτικά κόμματα και όταν τα στελέχη του κόμματος δεν μπορούν να τηρήσουν τους δημοκρατικούς κανόνες που καταστατικά προβλέπονται σε κάθε διαδικασία υπάρχει θεσμικό πρόβλημα.
Πόσο μάλλον όταν γίνονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητάει επιμόνως εκλογές γιατί πιστεύει ότι θα έρθει στην εξουσία.
Αυτό όμως δεν είναι το πρώτο κρούσμα.
Θυμηθείτε τι έγινε πριν από λίγους μήνες, όταν τινάχτηκε στον αέρα η εκλογική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού στη Ν.Δ., όταν τις αρχικές αποκαλύψεις για τα περίεργα παιχνίδια στην επιλογή της εταιρείας που θα διενεργούσε την εκλογή ακολούθησαν οι απειλές, οι εμφύλιες συγκρούσεις με γαλλική εκφορά του λόγου, για να φθάσουμε, τέλος, στις μηνύσεις.
Αυτό που γίνεται φανερό από αυτές τις εξελίξεις είναι ότι πολύ συγκεκριμένα κέντρα στη Ν.Δ. έχουν στόχο τα οφίτσια και είναι διατεθειμένα να κάνουν εξαιρετικά μεγάλες εκπτώσεις στη διαφάνεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Τα συστημικά media μπορεί να μην προβάλλουν την είδηση στο μέγεθος που αναλογεί και να αναδεικνύουν την "αποφασιστικότητα" του Κυριάκου Μητσοτάκη να καρατομήσει την ΟΝΝΕΔ και να την "επανιδρύσει".
Όμως οι απίστευτες συνεδριακές διαδικασίες της ΟΝΝΕΔ έγιναν υπό την σκέπη του νεοεκλεγμένου γαλάζιου αρχηγού, λίγες ώρες μετά την παρουσία του στο συνέδριο, όπου τους κάλεσε να "περάσουν στην αντεπίθεση".
Και αυτοί κατάλαβαν ότι πρέπει να περάσουν στην επίθεση για την κατάκτηση της εσωκομματικής εξουσίας, αδιαφορώντας πλήρως για το μήνυμα του αρχηγού τους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να διαλύσει την ΟΝΝΕΔ και να διαγράψει όσους "πλήγωσαν τη Ν.Δ.", όμως δεν μπορεί να διαλύσει την εικόνα που έχει σχηματίσει η κοινή γνώμη για τη Ν.Δ. και να εξοστρακίσει το κακό.
Οι κινήσεις αυτές απαντούν μόνο στις εσωκομματικές του ισορροπίες και όχι στην κοινωνία.
Η κοινωνία απαιτεί από τα κόμματα, αρχές, ιδέες, διαφάνεια και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες.
Αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιθυμεί διακαώς να γίνει πρωθυπουργός; 
Θετική απάντηση δεν μπορεί να δοθεί στο ορατό μέλλον.

2 σχόλια:

  1. κωλοχανειο η ΝΔ............
    περάστε κόσμε...
    τωρα με κούλη αρχηγόοοο.......
    βορίδη-siemens κλπααααα
    ΚΑΙ αδωνη για βοηθό.......οοοο
    τα αλλάζει ολα στην ΝΔ...........
    γουρλωνει μάτια το ζαβό........
    ποιός θα το δεί?????????????
    περάστε κόσμε.....
    η συνεχεια δικιά σας σε ρυθμο το ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ Η ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αρχηγό τον Κούλη, είναι βέβαιο πως η ΝΔ θα ξεπεράσει (προς τα κάτω) τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ το 2012.

    Ο ένας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρεία της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, ο και καλά Μητσοτακικός, αφού δεν τα κατάφερε ο δύσμοιρος, κατήγγειλε δημόσια πως στα Γιάννενα κάνουν κουμάντο άλλοι:

    Αγωνίστηκα απέναντι στις αθέμιτα συσπειρωμένες τοπικές παλαιοκομματικές βουλευτικές (νυν και πρώην) "παράγκες" που δυστυχώς ακόμα θεωρούν την πρόσφατη διαδικασία εκλογής Προέδρου της ΝΔ ως μη λήξασα.

    Μερικές μάλιστα στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν την επιβίωση της πολιτικής τους "δυναστείας", χρησιμοποίησαν κατά την προσφιλή τους συνήθεια αθέμιτα και αντιδημοκρατικά μέσα, τα οποία δε συνάδουν καθόλου με το πνεύμα της νέας ηγεσίας.

    http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/37696-2016-04-18-08-37-29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή