Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Οταν δεν ακούς τον ίματζ μέικερ-Τάσος Τσακίρογλου























http://www.efsyn.gr/arthro/otan-den-akoys-ton-imatz-meiker
Το ίματζ ενός νέου, άφθαρτου, μεταρρυθμιστή, εκσυγχρονιστή και σοβαρού αρχηγού που φιλοτέχνησαν τα συστημικά ΜΜΕ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταρρέει με πάταγο μόλις δυόμισι μήνες μετά την εκλογή του στην προεδρία της Ν.Δ.
Η κατάρρευση αυτή άρχισε να αχνοφαίνεται με την αναβάθμιση όλου του ακροδεξιού δυναμικού του κόμματος και ολοκληρώθηκε στη συζήτηση στη Βουλή την Τρίτη για τα θέματα Δικαιοσύνης και διαφθοράς.
Η ταξιαρχία των «αντιλαϊκιστών» πολιτικών και δημοσιολόγων θα πρέπει να έπαθε σοκ με την παράσταση Μητσοτάκη, τη φρασεολογία, τις ειρωνείες, τη χρήση γελοιογραφιών αλλά και εξυπνακισμών, που έμοιαζαν εντελώς παράταιρα με το προφίλ του και τις οδηγίες χρήσης από τον ίματζ μέικερ.
Την επιχειρηματολογία του αρχηγού του επανέλαβε χθες και ο εκπρόσωπος του κόμματος, επαναφέροντας τη λαϊκίστικη συλλογιστική που αναπαράγουν μονότονα τα αντηχεία του παλαιοκομματισμού στα ΜΜΕ. Σε τι συνίσταται αυτή, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος;
1. «Το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας». Ο ισχυρισμός αυτός έρχεται σε αντίθεση με όλα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αλλά και της κοινής λογικής, η οποία λέει ότι δεν μπορείς να ζητάς εκλογές έξι μήνες μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, εκτός και εάν ξέρεις ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό το αίτημά σου.
2. «Το αίτημα για εκλογές είναι πράξη πολιτικής ευθύνης». Μάλλον περί του αντιθέτου πρόκειται, εάν ισχύει η διαπίστωση της Ν.Δ. το προηγούμενο διάστημα, ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο μετά τη Μεταπολίτευση.

3. «Στόχος είναι να σταματήσει η κατάρρευση της χώρας». Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, διότι η χώρα έφτασε στην παρακμή και στην κατρακύλα εξαιτίας των πολιτικών που εφάρμοσαν επί σαράντα συναπτά έτη η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή οι πρωταθλητές της διαφθοράς, του πελατειασμού, του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας. Φυσικά με τη βοήθεια ενός εκφυλισμένου και απολύτως διεφθαρμένου κορπορατίστικου συνδικαλισμού.
4. «Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη και αυτό πρέπει να σταματήσει». Ο ισχυρισμός αυτός αποτελεί αναπαλαίωση της σαμαρικής ρήσης ότι «η χώρα οδηγείται στα βράχια» και επιβεβαίωση της λαϊκής παροιμίας πως «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
5. «Η χώρα παράγει εικόνες τριτοκοσμικής χώρας». Πρόκειται για παραλλαγή του «θα γίνουμε Ζιμπάμπουε». Οι υπεύθυνοι για τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά τουλάχιστον 25% τα τελευταία χρόνια, για την ανεργία του 30%, για τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις και για τα θαλασσοδάνεια σε φίλια ΜΜΕ και «δικούς μας» επιχειρηματίες, δηλαδή οι πρωταθλητές του τριτοκοσμισμού, μιλάνε για τριτοκοσμικές εικόνες.
6. «Αυτή είναι μια κυβέρνηση γαντζωμένη στην εξουσία». Εδώ επιχειρείται ο ανιστόρητος συμψηφισμός σαράντα χρόνων με το ένα έτος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. και όταν είναι γνωστά στους πολίτες ο βίος και η πολιτεία του εκφυλισμένου δικομματισμού.
7. «Οι ακατανόητες διαπραγματευτικές ενέργειες και παραλείψεις της κυβέρνησης οδήγησαν σε Μνημόνιο και κατάρρευση». Εδώ υπονοείται ότι η έλλειψη κάθε διαπραγμάτευσης και η στάση «καλού μαθητή» των προηγούμενων κυβερνήσεων είχαν κρατήσει αλώβητη την κυριαρχία της χώρας.
8. «Να δούμε ποιος σχεδίαζε κατάληψη του Νομισματοκοπείου». Αλλά, επίσης, να δούμε ποιος «συνωμοτικά» πίσω από την πλάτη της εκλεγμένης κυβέρνησης ετοίμαζε σχέδια για τη δήθεν προστασία του ευρώ και της χώρας (λέγε με Στουρνάρα).

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΝΔ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΟΙΑ
    ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
    ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΦΘΑΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
    ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ
    ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΩΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΑΜΠΡΗ ΚΑΡΙΕΡΑ
    ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΛΥΦΤΟΦΑΣΙΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΜΕ ΓΛΩΣΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΜΥΡΜΙΓΚΟΦΑΓΟΥ
    ΤΗΝ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΣΟΥΑΡ
    ΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ ?- ΛΕΓΕΜΕ ΓΙΑΤΡΟ (αποτυχημενο μαλλον)
    ΤΟΝ ΓΑΚΟΥΜΑΤΟ?-ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ (για γέλοια)
    και τοσους άλλους τι να θυμηθώ
    ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΗ κλπ κλπ κλπ
    ΚΟΥΛΗ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 4% ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ,ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΑΚΟ. Ιδρυμα ανοιατων οπως καταντησε η νδ ουλα του φουκαρα ΚΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , το καταντησαν ιδρυμα κανονικο ,καθε βλαμμενο βρισκει καρεκλα για το κωλαρακι του.42 χρονια κομμα και κατεληξε με αντιπροεδρα τον σπυρο.Κακο σπυρι στον ...κωλο τους που λενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή