Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Έχει πιο... Down σε αυτήν την Town;-Δήμητρα Ζάρκου





















Αγαπημένε μου Σωτήρη,
Ο κακός χαμός έχει γίνει από το πρωί με το εξώφυλλο του Down Town. Εκεί, στο περιοδικό φαίνεται ότι η έμπνευση τους είναι αστείρευτη και μετά τον Γιώργο Λιάγκα με τους θανατηφόρους κοιλιακούς και την Βίκυ Χατζηβασιλείου να ποζάρει με εσώρουχα και να είναι φτυστή η Κέιτλιν η Τζένερ, "ξαναχτύπησε".
Μόνο που ετούτη τη φορά, το τερμάτισαν σε έμπνευση. Πήραν κάποιους από τους celebrities του τόπου και τους έντυσαν... πρόσφυγες. Και όχι το κόνσπετ δεν είναι αποκριάτικο, λογω και των ημερών. Είναι έμπνευσμένο από το δράμα που ζουν οι πρόσφυγες. Το εννούσαν και αυτό είναι που με τρομάζει.

Και κυκλοφορεί το περιοδικό με μαύρο εξώφυλλο και σε αυτό ποζάρουν Σία Κοσιώνη, Κατερίνα Καραβάτου, Κρατερός Κατσούλης, Νίκος Μουτσινάς, Τάνια Τσανακλίδου, Βαγγέλης Γερμανός, Δημήτρης Αλεξάνδρου και Ιβάν Σβιτάιλο ντυμένοι πρόσφυγες. Και το τονίζω ξανά. Δεν είναι αποκριάτικο. Α και πάνω δεξιά κοτσάρουν έναν μικροσκοπικό Μάρκο Σεφερλή ντυμένο... Έρωτα!

Και βλέπεις τώρα εσύ την Καραβάτου με περίλυπο ύφος ντυμένη... Κατερίνα Λέχου στο Νησί.
 Και αγκαλιάζει τον επίσης συγκλονισμένο σύζυγο Κρατερό ντυμένο... Μπομπ ο Μάστορας. 
Και από δίπλα ο Μουτσινάς με σωσίβιο και ύφος Μουτσινά, που ακόμη και με το δράμα του πρόσφυγα δε λέει να "πέσει". Και από δίπλα η Κατερίνα Παπουτσάκη με μαντίλα (η βάση στη λεπτομέρεια μετράει) με ύφος σα να της θύμισαν στη φωτογράφηση τότε που έπαιζε τη Βουγιουκλάκη!
 Και πιο πέρα η Κοσιώνη να κρατά στο χέρι ένα σωσίβιο και με ύφος αγέρωχο, αυτό δλδ που απαιτεί η ενημέρωση των 9! 
Από κάτω ο Αλεξάνδρου, που μάλλον πάει με όλα σαν την Κόκα κόλα (γυμνά, ρατσισμός, προσφυγιά ο Αλεξάνδρου πρώτος) και δίπλα του η Τάνια Τσανακλίδου. 
Μάλλον, θα ήθελαν να στείλουν μήνυμα στο Χόλιγουντ... Σούζαν Σάραντον εσείς; 
Τσανακλίδου εμείς!
Και αναρωτιέμαι, τι έκανε η σπουδαία αυτή καλλιτέχνης σε ένα τέτοιο κόνσεπτ;
 Πώς το δέχτηκε; 
Η ίδια το μετάνιωσε και είναι έξαλλη.

 "Είμαστε όλοι πρόσφυγες" είναι το μήνυμα που στέλνουν, αλλά ουδείς το έλαβε.
Αλήθεια τώρα, πέρασαν 2 μέρες στην Ειδωμένη - μοιράζονται με το αναγνωστικό κοινό προσωπικές ιστορίες προσφύγων - και δε βρήκαν μία πιο "δυνατή" εικόνα για να "ντύσουν" την αποστολή τους από αυτό το εξώφυλλο;
Οι ίδιοι νομίζω αδίκησαν τη δουλειά τους και όχι ο κόσμος που ξεσηκώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου