Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Εγώ οργάνωσα τη συνωμοσία με το Μαξίμου-Γιάννης Σιδηρόπουλος

















Την Κυριακή το απόγευμα, με ενημέρωσαν ότι σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, είχα πάρει μέρος σε μια συνωμοσία του Μαξίμου για την τρομοκράτηση των μελών της κυβέρνησης. Αφού χρειάστηκε να ξοδέψω δύο ευρώ για να αγοράσω την εφημερίδα (τα κουπόνια πρέπει να αξίζουν περίπου 7,5 ευρώ άρα είναι η πρώτη εφημερίδα που σε πληρώνει για να τη διαβάσεις) διαπίστωσα ότι τα στοιχεία τους ήταν αδιάσειστα και πέρα από κάθε αμφιβολία, όπως τότε που έγραφαν για τους χρυσαυγίτες που συνόδευαν τις μαμάδες τους στα ΑΤΜ. 
Τόσο αδιάσειστα ώστε ένα mail που έστειλαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (ένα mail γενικώς, χωρίς θέμα, περιεχόμενο ή παραλήπτες,  θα μπορούσε να είναι το Newsletter για τις προσφορές του σούπερ μάρκετ) «αποδεικνύει» ότι ένα επικριτικό για την κυβέρνηση άρθρο που έγραψα την περασμένη εβδομάδα, ήταν μέρος της συνωμοσίας του Μαξίμου ώστε να τρομοκρατήσει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης!  
To άρθρο περιέγραφε τι θα γινόταν αν μια άλλη κυβέρνηση αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας και για ποιους λόγους η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα δεν κινδυνεύει από τους αντιπάλους της αλλά από τους ίδιους τους ανθρώπους της εφόσον συνολικά παρουσιάζει  αρρυθμίες, προβλήματα συντονισμού και προβλήματα στην υλοποίηση των όποιων επιλογών της, αναποτελεσματικότητα κ.α.  
Τίποτε δεν είναι τυχαίο και μετά από το αρχικό σοκ, είμαι αναγκασμένος να παραδεχτώ την ανάμιξή μου σε αυτή τη συμπαιγνία, από την Ξάνθη, όπου ζω και εργάζομαι. (Αυτό το παρέλειψε η η εντυπωσιακή δημοσιογραφική έρευνα). 
Αλλά ας τα παραδεχτούμε όλα: 
Ήταν Τρίτη απόγευμα, όταν χτύπησε το κινητό μου και στην άλλη γραμμή με ενημέρωσαν ότι έπρεπε να μιλήσω με τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα. Μετά το αρχικό σοκ και τις σκέψεις ότι πρόκειται για τον Μητσικώστα ή την Ελληνοφρένεια, συνειδητοποίησα ότι το τηλέφωνο 210 - 338… που με καλούσε είναι πράγματι από το Μαξίμου αφού από αυτό με καλούν συνήθως από τα υπόγεια του Πρωθυπουργικού Μεγάρου για να στήσουμε άλλες συνωμοσίες. Αρχικά μίλησα με τον ιθύνοντα νου της υπόθεσης που ανέλυσε το περίγραμμα του σχεδίου τους και μετά από 1-2 λεπτά βγήκε στο τηλέφωνο ο ίδιος ο Πρόεδρος:
«Έλα σύντροφε, είμαι ο Αλέξης» (Έτσι μιλάνε ακόμη οι ΣΥΡΙΖΑίοι, είσαι δεν είσαι στο κόμμα) Μετά τα τυπικά των πρώτων δευτερολέπτων μπήκε στο ζουμί γιατί ενόψει συνόδου κορυφής δεν είχε πολύ χρόνο: «Θέλω να γράψεις ένα άρθρο και να κριτικάρεις την κυβέρνηση και τον συντονισμό της, την υποστελέχωση των Υπουργείων, την ανύπαρκτη σύνδεση ΚΟ και κυβέρνησης, ότι δεν έχουμε καταφέρει να ορίσουμε γενικούς γραμματείς και προέδρους οργανισμών, την αναποτελεσματικότητα των Υπουργείων και ότι στην Αριστερά είμαστε καλοί στη θεωρία αλλά δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε στην πράξη. Βάλε λίγες σάλτσες για το πολιτικό σύστημα αλλά κυρίως θα κριτικάρεις την κυβέρνηση». 
Το αρχικό σοκ ακολούθησαν ερωτήματα για το πώς θα μπορούσε η κριτική στην κυβέρνησή του να είναι μέρος μιας στρατηγικής του και με καθησύχασε: « Η κυβέρνηση πάει τρένο ρε φίλε αλλά εμείς θέλουμε να παρουσιάσεις μια εικονική πραγματικότητα» είπε και πείστηκα ότι μιλάει σοβαρά. 
Μάλιστα με καθοδήγησε ακόμη περισσότερο λέγοντας «Όχι αυτές τις φλωριές που γράφεις περί μνημονίων που εφαρμόζουμε κλπ αλλά πραγματική κριτική για το σύνολο του κυβερνητικού έργου, να γράψεις πολλά και συγκεκριμένα. 
Στη συνέχεια η Ενωτική Κίνηση θα αναλάβει να το περάσει στα μέλη και θα τους τρομοκρατήσουμε για να σοβαρευτούν λίγο». Στο ερώτημα, πως στο διάολο με επέλεξε από όλη την Ελλάδα μου εξήγησε ότι αυτό ήταν το «ξεκάρφωμα» της υπόθεσης καθώς κανείς δεν θα μπορούσε να συνδέσει ένα δημοσιογράφο στο τέρμα του πουθενά, με τη συνωμοσία που εξυφάνθηκε ολοκάθαρα μπροστά μου.  
Η αλήθεια είναι ότι αρχικά είχα ηθικές αναστολές και τις εξέφρασα αλλά εκεί με χτύπησε στο συναίσθημα και θυμήθηκε το κοινό μας επαναστατικό παρελθόν (συνομήλικοι είμαστε άλλωστε) και κάτι άλλα τέτοια που λέγανε παλιά οι Πασόκοι που ήταν «δάσκαλοι» στο «διπλάρωμα», έτσι «με έριξε»  και συμφώνησα να το γράψω. 
Η συνωμοσία ήταν ήδη καλά οργανωμένη και το άρθρο θα το δημοσίευε το tvxs.gr - ώστε να μπλέξουμε και τον Στέλιο Κούλογλου - και στη συνέχεια αυτό θα έφτανε σε όλα τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη ως προειδοποίηση ότι κάτι δεν πάει καλά με την κυβέρνησή του και ότι αν πέσει, θα στηθούν κρεμάλες στο Γουδί και άλλα τέτοια. Φαντάζομαι ότι ήταν και αυτός στο κόλπο αλλά στο πλαίσιο των συνωμοτικών κανόνων δεν τον έχω ρωτήσει ακόμη.
Το σχέδιο πέτυχε!
Τελικά όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Το άρθρο το έγραψα αμέσως με τίτλο «Αν πέσει ο Τσίπρας» (ζωγράφισα, αν και τον αρχικό μου τίτλο «Μετράει μέρες ο Αλέξης» μου το έκοψαν ως πολύ αβανταδόρικο). Δημοσιεύτηκε και κατάφερε να διατηρήσει την κυβερνητική συνοχή, να κρατήσει τον Καμένο στην κυβέρνηση μετά το επεισόδιο με τον Μουζάλα και να δώσει παράταση ζωής στην κυβέρνηση του Τσίπρα, όπως πολύ σωστά διαπίστωσε το Πρώτο θέμα. 
Ήμουν ευτυχισμένος που απέτρεψα μια κυβερνητική κρίση μέσα σε λίγα λεπτά ενώ η κυβέρνηση άρχισε να δουλεύει «ρολόι» από τότε. Με βάση το σχέδιο, το διένειμαν στους Προεδρικούς αν και το λινκ που έστειλαν αρχικά στο κομματικά στελέχη ήταν λάθος και παρέπεμπε σε προγνωστικά για το στοίχημα, κάτι που διορθώθηκε στη συνέχεια, όπως έμαθα από κάτι φίλους προεδρικούς (ίσως από εκεί να είναι η εικόνα που δημοσιεύτηκε και γι’ αυτό δεν φαίνεται το περιεχόμενο του mail) . Όλα πήγαν καλά μέχρι που το Πρώτο Θέμα αποκάλυψε τη συνωμοσία που είχα οργανώσει με «κύκλους του Μαξίμου» και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό προσωπικά. 
Έτσι «χάλασαν» δύο δουλειές που είχα ήδη κλείσει για να στηρίξω την κυβέρνηση. Την Πέμπτη με είχε πάρει ο Γιώργος Κατρούγκαλος και μου είχε ζητήσει, αγχωμένος για τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών που έθεταν σε κίνδυνο την αποδοχή του Ασφαλιστικού από την ΚΟ,  να γράψω ένα άρθρο στο οποίο θα κατακεραυνώνω τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις και τον ίδιο προσωπικά. 
Επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης - εκ μέρους του Παππά που δεν με γνωρίζει - είχε ζητήσει ένα κατά παραγγελία άρθρο, όπου θα τους έκανα μια χοντρή επίθεση με τίτλο «Παππάς και Σπίρτζης υποσχέθηκαν 2 άδειες στους εφοπλιστές» με απώτερο στόχο να ισχυροποιηθούν επικοινωνιακά ενόψει της εφαρμογής του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Πράγματι, νομίζω ότι με την επικοινωνιακή στρατηγική που στήνουν στο Μαξίμου, και αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, σύντομα θα κάνουν να φαίνονται «γατάκια» οι γκουρού του παρελθόντος. Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως εγώ κατάφερα να δημοσιευτεί αυτούσιο το άρθρο μου στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής, αυτό κι αν είναι επιτυχία!
Εδώ στην Ξάνθη, η ζωή συνεχίζεται, όλα κυλούν ήρεμα και ήδη εξυφαίνουμε τις επόμενες συνωμοσίες για να στηρίξουμε ή να ρίξουμε την κυβέρνηση (αν δεν μας κάνει τα χατίρια για κάτι δανειάκια που συζητάμε). Το πρακτικό συμπέρασμα είναι ότι στη νέα μετα-δημοσιογραφία μπορώ να ισχυριστώ ό,τιδήποτε θέλω και να παρουσιάσω οποιοδήποτε σενάριο μου αρέσει, εμφανίζοντας ως απόδειξη ένα screenshot ενός άγνωστου και άσχετου mail, χωρίς θέμα και χωρίς καμία σχέση με την υπόθεση. Που ακόμη και αν είχε σχέση δεν θα μπορούσε να αποδείξει επίσης τίποτε καθώς το επιχείρημα ότι η κριτική σε μια κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντά της σε σημείο που να την έχει σχεδιάσει (!) είναι πράγματι απίστευτο.
Ως προς τον Τσίπρα, δεν γνωρίζω ακόμη πότε θα πέσει αλλά με αυτούς που έχουν αναλάβει να τον αντιπολιτευτούν εργολαβικά, προφανώς έχει ακόμη καύσιμα, όσα λάθη και αν κάνει ο ίδιος και η κυβέρνησή του.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν πέσει ο Τσίπρας...-Γιάννης Σιδηρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου