Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Νίκος Μωραΐτης: Τρεις αρχηγοί χθες το βράδυ…










 


 











Τρεις (δύο νυν και μία μελλοντικη) πολιτικοί αρχηγοί χόρεψαν στο τηλεοπτικό γυαλί με τη διαπλοκή και την υπομονή μας. 
του Νίκου Μωραΐτη

Άκουσα καλά ή με γέλασαν τα αφτιά μου;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χθες το βράδυ, καλεσμένος στην Ανατροπή του Πρετεντέρη ότι είναι άδικο το 3% των πολιτών να πληρώνει το 45% των φόρων, προσθέτοντας: «θα πρέπει να πληρώνουν αυτοί που έχουν, αλλά σε αυτή την ένταση;»!
Και δεν υπήρξε καμία ερώτηση ή σχόλιο του έγκριτου δημοσιογράφου, του στιλ «δηλαδή, κύριε Μητσοτάκη, σε μία χώρα που το 26% είναι άνεργοι και το 50% φτωχοποιημένοι, προτείνετε ελάφρυνση του 3% των πολιτών που κάνουν τις μεγαλύτερες δηλώσεις από τα φορολογικά τους βάρη;». Φυσικά, δεν υπήρξε και καμία ειδησεογραφική αναπαραγωγή σήμερα αυτής της απίστευτης δήλωσης Μητσοτάκη. Η Ομερτά της μιντιακής σιωπής.
Στο απέναντι κανάλι, την ίδια ώρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχιζε την προσφιλή της τακτική: να δίνει συνεντεύξεις στα Μέσα που όσο ήταν με τον Τσίπρα γελούσαν μαζί της και άφηναν υπόνοιες για την ψυχική της υγεία, αλλά τώρα που είναι αντίπαλός του τη βρίσκουν αξιόπιστη και έγκυρη συνομιλήτρια.
Μιλώντας στις Ιστορίες του Αλέξη Παπαχελά είπε ότι ο Τσίπρας είχε προαποφασίσει τη συμφωνία με τους δανειστές πριν από την εκλογή του τον Ιανουάριο. Και ο έγκριτος δημοσιογράφος ανεβοκατέβασε τα μάγουλά του χωρίς να θέσει το εύλογο ερώτημα: «Τότε γιατί διαπραγματευόταν επτά μήνες, γιατί έφτασε μέχρι οριακά σημεία αντοχής του ίδιου και της χώρας και δεν υπέγραφε συμφωνία το Φεβρουάριο, όπως φώναζαν οι δανειστές;».
Ερωτήματα απλά, που θα έθετε και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας, αλλά όχι οι έγκριτοι ενός δημοσιογραφικού συστήματος που ακούει όταν πρέπει να μιλήσει και μιλάει όταν πρέπει να ακούσει.
Τελικά, ο καλύτερος του χωριού χθες το βράδυ ήταν ο Τάκης Ζαχαράτος που, καλεσμένος στο Όλα, έκανε εξαιρετικά πετυχημένα τη Φώφη Γεννηματά. Τι, δεν ήταν ο Ζαχαράτος;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου