Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Το (δια)πλέξιμο του ιστού της αράχνης-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ



e






Εχει γίνει πολύς λόγος για τις εξειδικευμένες γάτες που παρευρίσκονται, κρατούν πρακτικά και μας ενημερώνουν για τις προσωπικές συνομιλίες του κ. Ψυχάρη (ο οποίος ως γνωστόν ποτέ και από κανένα δεν ζητάει χάρες, κατά τα ρεπορτάζ του «ΒΗΜΑΤΟΣ»). Ας, μιλήσουμε λοιπόν και για τις αράχνες που (δια)πλέκουν αδιάντροπα και αδιάκοπα ιστούς, επιδιώκοντας να παγιδεύσουν, να απομονώσουν και να εξοντώσουν το θήραμά τους, τον Αλέξη Τσίπρα και ό,τι άλλο προκύψει, κι ας καταστραφεί η χώρα.
Αναφέροντας τις αράχνες ίσως φέρω στη μνήμη (αντεστραμμένα, όμως) τις ανατριχιαστικές «ψυχροπολεμικές» εκπομπές του παλιού κρατικού ραδιοφώνου του '60, με τον τίτλο «Στον ιστό της αράχνης" και την επιβλητική εισαγωγή : 
«Αμοιρος όποιος πιαστεί στον αόρατο ιστό της αράχνης. Τίμημα της απροσεξίας του ο θάνατος. Αργός, βαρύς, απαίσιος». Και αμέσως μετά, έλεγε: «Οι ιστορίες αυτές είναι πραγματικές, απόλυτα εξακριβωμένες σε κάθε λεπτομέρειά τους. Κι αποδεικνύουν μια μεγάλη αλήθεια: ότι η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο καλπάζουσα φαντασία». 
Τότε το προπαγανδιστικό μοτίβο του «ιστού της αράχνης» επινοήθηκε από το ολοκληρωτικό σύστημα της μετεμφυλιακής Δεξιάς για να αποδείξει την «εγκληματική δράση του παράνομου ΚΚΕ». Σήμερα, ένας άλλος ιστός διαπλέκεται για να εξοντώσει με ραδιουργίες, λάσπες και ψεύδη την όποια προσπάθεια απόδοσης δικαιοσύνης κατά της διαφθοράς, την όποια απόπειρα δίκαιης ανασυγκρότησης της χρεοκοπημένης (από τις κυβερνήσεις της δεξιάς και του κέντρου), Ελλάδας, με τις όποιες -επιτρέπουν οι συμβιβασμοί με τους αναπόφευκτους δανειστές- πολιτικές αναδιανομής των βαρών και του πλούτου υπέρ των λαϊκών τάξεων.
Από την πρώτη μέρα που κυβερνάει ο Αλέξης Τσίπρας (μετά από εκλογές, μην το λησμονούμε) ξεκίνησε η δουλειά της αντιπολίτευσης να τον φθείρει πάση θυσία, με μοναδικό σκοπό, να πέσει γρήγορα η «πρώτη φορά Αριστερά» (με ολίγον ΑΝ.ΕΛΛ) και φυσικά να επιστρέψει το παλιό διεφθαρμένο σύστημα το οποίο εξασφάλιζε απλόχερα τα κοινά ταξικά τους «κεκτημένα» συμφέροντα . Αρχισε λοιπόν το γνωστό παραμύθι: 
Ποιούς διορίζουν ως μετακλητούς; Πόσα πτυχία έχουν; Γιατί ένας είναι ανιψιός του τάδε; Σε ποιο σχολείο πάνε τα παιδιά του δείνα; Γιατί ένας βουλευτής μια μέρα μίλησε με έναν αναρχικό; Πόσα λέει στο «πόθεν έσχες» τους ότι έχουν σε τράπεζες οι αριστεροί υπουργοί; Ενώ ασφαλώς δεν έλειπαν και οι καθημερινές τερατολογίες, δημαγωγικής χρήσης: Γιατί δεν αύξησε ο Τσίπρας αμέσως τους μισθούς και τις συντάξεις; 
Γιατί δεν προσέλαβε όλους τους απολυμένους από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα; Γιατί δεν συμφώνησε γρήγορα με την τρόϊκα; Γιατί δεν διέγραψε αυτομάτως το επονείδιστο και ειδεχθές δημόσιο χρέος και τα «κόκκινα» δάνεια; Γιατί δεν είχε Plan B; Αλλά και γιατί είχε plan B; Και άπειρα άλλα προπαγανδιστικά τρικ δεξιοαριστερής αποδόμησης του αντιπάλου, η οποία συστηματικά αποφεύγει να παρουσίασει τις δικές της θέσεις εξόδου από την κρίση, πλην της υιοθέτησης των αδιέξοδων και ταξικά μεροληπτικών πολιτικών που επιβάλλουν οι δανειστές.
Υστερα, άρχισε η διαρκής κινδυνολογία: Τώρα θα δείτε τι θα πάθετε. Θα σας κόψουν μισθούς, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία και θα σας πάρουν τα σπίτια. Ερχονται μέρα, παρά μέρα φοροκαταιγίδες. Κινδυνεύουν τα Ταμεία μας. Τα σχολεία μας. Οι εθνικές μας παραδόσεις. Ο στρατός και το Αιγαίο. Φεύγουν οι επενδυτές. Θα μας πάνε οι «άχρηστοι» του ΣΥΡΙΖΑ στη δραχμή και εκτός Ε.Ε. Θα γίνουμε Βόρεια Κορέα. Κι άσε που άνοιξαν και τα σύνορα και έφεραν τους «λαθρομετανάστες» από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν (όπως λέει ο κάθε ακροδεξιός Αδωνις) και θα μολύνουμε το ελληνικό DNA μας. Και καλά κάνει η Ευρώπη που μας κλείνει τα βόρεια σύνορα.
Αλλά για να μην σας πω άλλο για τις υποκειμενικές μου προσλαμβάνουσες επί πολλούς μήνες από την δηλητηριώδη απέραντη μπουρδολογία στα στρατευμένα ΜΜΕ της δεξιοαριστερής αντιπολίτευσης. Ας δούμε μόνο ποια είναι η σημερινή ατζέντα που θέτουν τα έντυπα πρωτοσέλιδα τους (και οι άπειρες ανάλογες ενημερωτικές, ερτζιανές και διαδικτυακές ντουντούκες) ενόψει της βραδινής συζήτησης στο Κοινοβούλιο για την απόδοση Δικαιοσύνης, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Δηλαδή για μίζες, θαλασσοδάνεια, χαριστικές «ντροπολογίες», φοροδιαφυγή, παράνομη εξαγωγή κεφαλαίων, off shore, κρύψιμο λίστας Λαγκάρντ, επεμβάσεις στη Δικαιοσύνη κ.ο.κ):
* Η εφημερίδα (ΤΑ ΝΕΑ) λέει ότι «Η συζήτηση στη Βουλή δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα και δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή», και θα διεξαχθεί με «απειλές, ψέματα και συκοφαντίες». Με λίγα λόγια ο «ανίκανος» πρωθυπουργός «μάς αποπροσανατολίζει» αναφερόμενος στη διαφθορά, στα σκάνδαλα Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ και λ.χ., στο Πόθεν Εσχες και τα δάνεια του κ. Ψυχάρη.
* Ο «Ελεύθερος Τύπος» ανακαλύπτει ότι πάλι «αυξάνονται οι φόροι για τους έχοντες μηνιαίο εισόδημα 650 ευρώ» και «ετοιμάζουν χαράτσια στο Ιντερνετ, τη συνδρομητική τηλεόραση». Το μόνο βέβαια που υπάρχει ως ενδεχόμενο από όλα αυτά είναι η επιδίωξη των Θεσμών να μειώσουν το αφορολόγητο όριο στα ατομικά καθαρά εισοδήματα από 9.545 ευρώ το χρόνο στις 9.090 ευρώ, για να αποφευχθεί η μείωση των σημερινών συντάξεων ή άλλη περικοπή κοινωνικών δαπανών.
*  Η «Δημοκρατία» εντοπίζει «Ληστεία στα Ι.Χ» για «να κλείσει το δημοσιονομικό κενό», αναφερόμενη στο σενάριο να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ με βάση την εμπορική τους αξία (και όχι τον κυβισμό τους) και ενδεχομένως να φορολογηθούν περισσότερο τα καύσιμα των αυτοκινήτων.
* Η «Καθημερινή», ως σοβαρή φωνή του «ευρωπαϊκού αστικού χώρου», διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν κόβει τις δημόσιες δαπάνες, αλλά εύκολα επιβάλλει φόρους σε εισοδήματα. Ελα ρε! Η Αριστερά φορολογεί τον πλούτο για να μην κόψει κοινωνικές δαπάνες στους ασθενέστερους; Φοβερή κριτική!
* Η «Εστία» προσθέτει το μείζον ζήτημα της «Υπόπτου δράσεως των αναρχικών στο προσφυγικό» η οποία αποκαλύπτεται «με τις καταλήψεις κτιρίων», παίρνοντας τη σκυτάλη από το κατακίτρινο και ρατσιστικό «Πρώτο Θέμα» που από την Κυριακή καταγγέλλει «τις καταστροφές» στο Πολυτεχνείο από φιλοξενούμενους εκεί πρόσφυγες «που κουβάλησαν οι αριστεριστές και οι αναρχικοί». Αλλά θα μου πείτε, τι είναι αυτή η «κριτική» στον Αλέξη Τσίπρα, μπροστά στα πύρινα κείμενα του ιδιοκτήτη του «Θέματος», Θέμου Αναστασιάδη, όπως λ.χ το κυριακάτικό του σημείωμα που ζητάει να αφανιστεί, όπως η Χιροσίμα, «το ρημάδι το Ισλαμικό Κράτος και να μη μείνει σαρίκι» και επιπλέον υπογραμμίζει  ότι «ενώ όλη η Ε.Ε. μετά από 30 χρόνια εμπειρίας διαπιστώνει με αίμα ότι οι Ισλαμιστές δεν ενσωματώνονται με τίποτα, εδώ λανσάρουμε Πρώτη φορά Μαντίλα εορταστικά»
* Και ερχόμαστε στους γραφικούς κατ' επάγγελμα καταστροφολόγους: Η «Ανεξαρτησία», του Γιώργου Τράγκα,  διαπιστώνει ότι το οικονομικό επιτελείο «Ετοιμάζει νέο εφιάλτη για ένα εκατομμύριο ανέργους», καθώς συνεχίζουν στην Ελλάδα να φορολογούνται αυτοτελώς οι τόκοι των καταθέσεων, τα ενοίκια και τα μερίσματα των μετοχών και συνεκτιμώνται τα τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης (σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, αγορές, κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, ταξίδια κ.λπ). Από τη δική τους τη σκοπιά εφημερίδες της «ριζοσπαστικής» φιλοχρυσαυγίτικης αντιπολίτευσης, σαν την «Ελεύθερη Ωρα», «αποκαλύπτει» ότι τελικά «ο Σόρος αγοράζει τα μεγάλα ΜΜΕ στην Ελλάδα» για να τα προσφέρει στους Εβραίους και τους εθνομηδενιστές, όπως, υποθέτουμε, προφήτευσε ο Γέρων Παϊσιος και ο Χένρυ Κίσινγκερ.
Αυτό είναι το δήθεν ειλικρινές και γόνιμο περιβάλλον επί του οποίου πρόκειται να συζητήσει απόψε στη βουλή η νηφάλια αντιπολίτευση για το καλό του λαού και του έθνους: Με λίγα λόγια, το βράδυ να περιμένετε το διαπλέξιμο του ιστού. Δηλαδή τους αντιπερισπασμούς με πομφόλυγες για την έρμη χώρα μας την οποία τα αντεθνικά στοιχεία μετέτρεψαν σε βορειοκορεάτικο... «ξέφραγο αμπέλι», που «λογοκρίνει» την ελεύθερη ενημέρωση των Ελλήνων και κλείνει υγιέστατα και αμερόληπτα ποιοτικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου