Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Ας βγουν στη... σύνταξη το ΔΝΤ και η Ν.Δ.
Μέρα με την ημέρα, όσο γίνονται γνωστές οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, γίνεται φανερό ότι οι εξ Ουάσιγκτον ορμώμενοι ιθύνοντες του παγκόσμιου αυτού οργανισμού θέλουν να ξεπεράσουν ακόμη και τον χειρότερο εαυτό τους.
Το τελευταίο κρούσμα δογματικού κυνισμού είναι αυτό που αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ότι ζήτησαν να μην πληρωθούν οι συντάξεις εάν παρουσιαστεί ταμειακό έλλειμμα στην περίπτωση που καθυστερήσουν σημαντικά οι διαπραγματεύσεις.
Και φυσικά οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν επειδή το ΔΝΤ απαιτεί παράλογα πράγματα, χωρίς να εξηγεί γιατί δεν δέχεται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που θα επικυρωθούν από την Κομισιόν.
Οι ίδιοι που επέμεναν ότι το έλλειμμα του 2015 θα ξεπεράσει το 1,5% τώρα επιμένουν ότι το έλλειμμα θα είναι 0,6%, αντί για 0,2% πλεόνασμα που δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Από την άλλη, ΔΝΤ και Σόιμπλε παίζουν στις καθυστερήσεις το ασφαλιστικό, μεταρρύθμιση που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση εδώ και τρεις μήνες.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στην αναμπουμπούλα που προκαλεί το ΔΝΤ, η Ν.Δ... χαίρεται τόσο πολύ, ώστε έβγαλε ανακοίνωση ότι φταίει, φυσικά, ο γενικός γραμματέας επειδή με τις δηλώσεις του μας επανέφερε ένα χρόνο πίσω.
Η Ν.Δ. βέβαια ξέχασε, για άλλη μια φορά, να δηλώσει πότε θα καταθέσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις της που είχε υποσχεθεί προ τριμήνου. Την τελευταία φορά που ο αρχηγός της κατέθεσε προτάσεις για το ασφαλιστικό στη Βουλή ήταν οι θέσεις που απαιτούσαν σταθερά το ΔΝΤ και τα γεράκια των Βρυξελλών όλα τα τελευταία χρόνια. Τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος (που οδηγεί με βεβαιότητα στην κατάργηση των επικουρικών) και, αν δεν φτάνουν τα λεφτά, να κοπούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων.
Για το ΔΝΤ στην ανακοίνωση της Ν.Δ. δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν. Είναι τόσο ξεκάθαρο ότι για άλλη μια φορά η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται στο πλευρό αυτών που απαιτούν, με ταξικό δογματισμό, "φωτιά και τσεκούρι" στους συνταξιούχους, αρκεί να βγουν τα... νούμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου