Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Γουρουνοκεφαλές, ράσα, ευρώ… και άλλα εθνικά σύμβολα






*** «Αν μείνουν εδώ (οι πρόσφυγες)… τότε δυστυχώς θα χάσουμε αυτό είχαμε μέχρι τώρα μάθει, τη γειτονιά μας την ελληνική, θα χαθεί αυτή η ομορφιά της ζωής μας, που λέγαμε είμαστε μια χώρα καθαρή». Θετικός στον ιό «Αμβρόσιος» βρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ταυτιζόμενος -δυστυχώς- πλήρως με τη συντριπτική πλειοψηφία του απολιθώματος που λέγεται Ιερά Σύνοδος.
*** «Πατριώτες» μαζί με ιερέα, πέταξαν γουρουνοκεφαλές σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων στη Βέροια. «Ο έχων δύο γουρουνοκεφαλάς μεταδότω τω μη έχοντι ”, το λέει και στην Καινή Διαθήκη, όλοι το ξέρουν!
*** Τελικά υπάρχουν τέρατα που κρύβονται στη ντουλάπα… Ευτυχώς με την κρίση και το προσφυγικό, ρατσιστέςνεοφιλελεύθεροιακροδεξιοί,φασίστεςνοικοκυράιοι… δεν μπορούν να κρύβονται άλλο! Βγήκαν και βλέπουμε το αποκρουστικό τους πρόσωπο…
*** Όσοι εξακολουθούν να επικαλούνται το «Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας» ή το «Είμαστε στην ευρωπαϊκή οικογένεια», ας το πάρουν χαμπάρι… έχουμε υποστεί οικογενειακή κακοποίηση!
*** Υπάρχει όντως κίνδυνος για την Ευρώπη. Σοβαρός κίνδυνος! Οι «κεντρώες μεταρρυθμιστικές, νεοφιλελεύθερες δυνάμεις»
*** O ελεύθερος ο άνθρωπος φοράει ότι γουστάρει! Δημοκρατία έχουμε. Μαντήλα; Μαντήλα! Στολή σταυροφόρου που θέλουν ο Άδωνις, ο Μπογδάνος και ο Τζήμερος; Στολή σταυροφόρου!
*** Αθανασίου, Άδωνις, Βορίδης, Βενιζέλος σε εντεταλμένη τηλεοπτική υπηρεσία κατά του Παπαγγελόπουλου στην (τελευταία ίσως) «Ανατροπή» του Ντερμπεντέρη… λογικό! Τρίτη κοντή γιορτή…
Εδώ ένα παιδάκι της τρίτης Δημοτικού μας περιγράφει πως λειτουργούν τα αστικά λεωφορεία

Nτροπή σε όλους όσοι γελάνε με τη δήλωση του Κυριάκου ότι «οι αγωνιστές του 1821 θυσιάστηκαν για την οικονομική προκοπή»! Αν το παιδί σας ήταν φιλελές με μαθησιακά προβλήματα θα γελούσατε;


Καταντάει σχεδόν μονότονα κουραστικό να ανεχόμαστε ως κοινωνία διαπλεκόμενους φασίστες να παίζουν ρόλο στη δημόσια ζωή!
Υπάρχει ένα καλό στους ανθρώπους με εμμονές προβολής και μικροαστικού μεγαλείου όπως ο Άδωνις. Ο αγγλικός όρος είναι «attention whore». Δεν μπορούν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Έχουν τέτοια έπαρση και έχουν πειστεί ότι έχουν τόσο δίκιο, που εκτός από το ότι μπορούν να πουν το πιο χοντροκομμένο ψέμα χωρίς δισταγμό, θέλουν ψυχαναγκαστικά να εκφράζουν πάντα τις απόψεις τους

ΥΓ. Με αφορμή την συναυλία των Rolling Stones στην Αβάνα, τακαταχρεωμένα συστημικά ΜΜΕ στη χώρα μας, βρήκαν αφορμή να αρχίσουν την προπαγάνδα περί ολοκληρωτικού καθεστώτος που είχε απαγορεύσει την Ροκ μουσική.  
Ας πούμε λοιπόν δυο λογάκια για την Κομμουνιστική Κούβα. Είναι τέτοια ηαπαγόρευση της ροκ μουσικής στην Κούβα, που εδώ και 15 χρόνια, υπάρχει άγαλμα του Τζων Λένον σε κεντρική πλατεία της Αβάνας και ειδικός φορέαςγια την ροκ (Cuban Rock Agency – ACR) ο οποίος διοργανώνει συναυλίες και φέρνει ξένα συγκροτήματα. Για τα συστημικά μέσα όμως αυτή η πραγματικότητα δεν είναι συμβατή με το αφήγημα.
Όπως δεν είναι συμβατό το ότι η Κούβα έχει μικρότερη βρεφική θνησιμότητααπό τις ΗΠΑ και από κράτη – μέλη της Ε.Ε., ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αναγνωρίζειται ως το καλύτερο μετά της Φιλανδίας από διεθνείς, οργανισμούς εκπαίδευσης και ένα σύστημα υγείας που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαφημίζει συνεχώς ως πρότυπο. Και ξέρετε, όλα αυτά… δωρεάν.. δημόσια, για να μπορούν να τα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες! Και όλα αυτά ζώντας σε οικονομικό εμπάργκο από τη δεκαετία του 1950!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου