Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Πού πας καημένε Τσίπρα;

























http://tvorini-gr.blogspot.nl/2016/03/blog-post_4.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Tvorini-gr+(vorini-gr)

Κάποιοι τρώνε Friskies Ιμαλαΐων, οπότε πάρε αυτά σε πρώτη φάση επειδή δεν σταμάτησες τη δίωξη του ιστορικού εκδότη για κακούργημα με ένα σου τηλεφώνημα. Κι αν συνεχίσεις, θα βγουν και κασέτες. Κι αν δεν υπάρχουν κασέτες, εύκολα φτιάχνονται...


Πού πας καημένε Τσίπρα;

Ρώτησες με ποιους πας να τα βάλεις;

Με αυτούς που κυβερνούν την Ελλάδα εδώ και είκοσι χρόνια!

Με τις δημοσκοπήσεις τους έβγαλαν τον Σημίτη καταλληλότερο και τον εξέλεξαν πρωθυπουργό της Διαφθοράς – συγγνώμη, του ΠΑΣΟΚ.

Με τα πρωτοσέλιδά τους έκρυψαν τα Ίμια, προσκάλεσαν τον κόσμο στο λούνα παρκ του χρηματιστηρίου, κάλυψαν Άκηδες, Γιάννους και Λαλιώτηδες, σκαρφίστηκαν τα σλόγκαν για εκσυγχρονισμό και ισχυρή Ελλάδα, ξαναέβγαλαν Σημίτη, τριπλοπληρώθηκαν τα ίδια έργα, γιγάντωσαν τις επιχειρήσεις τους, έγιναν κράτος εν κράτει.

Κι όταν είδαν κάποιον να τους κουνιέται, που είχε το ιστορικό όνομα «Καραμανλής» και όχι το άγνωστο «Τσίπρας», τον έκαναν μία χαψιά. Του παρέστησαν το φίλο όσο ήταν παντοδύναμος, εκείνος μάσησε και, μόλις άρχισε η φθορά του, του έριξαν ένα σκάνδαλο και τον τελείωσαν.

Με ποιους πας να τα βάλεις καημένε; Με τους ανθρώπους που μόλις εξαφανίστηκε το πράσινο, έβγαλαν σε μία μέρα την πράσινη στολή και φόρεσαν την μπλε; Κι όταν πια νίκησε το κόκκινο -μόλις την ίδια εκείνη μέρα! – εξίσου κυνικά φόρεσαν τα κόκκινά τους για να σε υποδεχθούν να κυβερνήσετε μαζί;

Κι εσύ τόλμησες να τους πεις όχι; Τόλμησες να στείλεις στην Ιερή Αγελάδα τον εισαγγελέα;
Πάρε τώρα τα άρθρα για τα κρυφά ραντεβού που ήταν φανερά από το 2014, αλλά ποιος το θυμάται;

Πάρε τώρα και τις ειρωνείες για τις γάτες Ιμαλαΐων, γιατί ο τύπος είναι γάτα, δεν παίζεται, πώς αλλιώς κυβερνάς μια χώρα είκοσι χρόνια από τα παρασκήνια όποιος πρωθυπουργός και αν εκλέγεται;

Πάρε στη φόρα και τα ραντεβού σε διαμερίσματα, λες και οι άνθρωποι δεν συναντιούνται σε σπίτια αλλά στο δρόμο.

Πάρε και τα «θα σου δώσω όλο το MEGA», για όσους πιστεύουν ότι οποιοσδήποτε πολιτικός θα πρότεινε ποτέ μία συμφωνία που θα τον έκανε φίλο με έναν εκδότη και εχθρό με τρεις!

Πάρε και τα «θέλω να σου χαρίσω τα δάνεια» και τα «μα όχι, τι λέτε, πώς σας πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό, εγώ δεν ζητάω ποτέ τίποτα, αφού, να φανταστείτε, τότε που επέμενε ο Σημίτης να με κάνει διοικητή του Αγίου Όρους, έκλαιγα, τον παρακαλούσα να το πάρει πίσω, αλλά τίποτα αυτός ο σκλήρος, ο άτεγκτος, ο… καταλληλότερος».

Κάποιοι όμως αναγνώστες τρώνε Friskies Ιμαλαΐων, οπότε πάρε αυτά σε πρώτη φάση επειδή δεν σταμάτησες τη δίωξη του ιστορικού εκδότη για κακούργημα με ένα σου τηλεφώνημα.
Κι αν συνεχίσεις, θα βγουν και κασέτες. Κι αν δεν υπάρχουν κασέτες, εύκολα φτιάχνονται.

Το βρόμικο '89 το θυμάσαι; Συνομήλικοι είμαστε, πρωθυπουργέ. Αφού το θυμάμαι εγώ, το θυμάσαι κι εσύ. Ετοιμάσου να το ζήσεις.

Θα σε τελειώσουν σε μια νύχτα.
Αν όμως – αν, λέω – γυρίσει μια φορά αντίθετα ο τροχός και δεν σε τελειώσουν εκείνοι αλλά τους τελειώσεις εσύ, τότε θα γραφτείς στην Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου