Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Η Αλίκη στη χώρα των ψεμάτων-ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ













































e








Απελπίστηκα και τα παράτησα, λέει ο Κοσλόφσκι, ήρωας του Άουγκουστιν, όταν τον ρωτούν πώς είναι ήρεμος. 
Στα όρια αυτής της κατάστασης αισθάνονται ώρες - ώρες και πολλοί από κείνους, που εν πάση περιπτώσει αποφασίσαμε να στηρίξουμε «με νύχια και με δόντια» την κυβέρνηση της Αριστεράς. 
Και έχουμε κάθε μέρα να κάνουμε όχι μόνο με τον αντίκτυπο από δύσκολα και αχώνευτα μέτρα -αυτό έχει καταντήσει να είναι το λιγότερο- αλλά με έναν καταρράκτη από ψέματα, που παρασέρνει ανθρώπους, υπολήψεις και φυσικά την έρμη την αλήθεια.
Κάθε μέρα. 
Χθες οι 46 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας -και να οι εκκλήσεις για κινητοποίηση από πρόθυμους ηλίθιους και επαγγελματίες της προβοκάτσιας. Προχθές η ξαδέλφη του Τσίπρα. Αντιπροχθές η ανεψιά του Πολάκη. Αντι-αντιπροχθές η γυναίκα του Φούφουτου, ο άντρας της λεγάμενης, το πόθεν έσχες του παρατρεχάμενου, ο παιδικός σταθμός όπου πάει το νήπιο, η κλινική όπου γεννήθηκε το βρέφος. Και ποιος ξέρει τι άλλες περιπέτειες περιμένουν αύριο την Αλίκη στη χώρα των ψεμάτων.
Στην αρχή ήταν διασκεδαστικό, μετά έγινε εξοργιστικό και κάποια στιγμή καταντάει κουραστικό. Βρε δεν θα βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι. 
Τι μας λες, δεν διαβάζεις εφημερίδες. Βρε δεν θα κοπούν κύριες συντάξεις. Τι μας λες, δεν βλέπεις τηλεόραση. Βρε ποια ανεψιά και ποια ξαδέλφη. Τι μας λες, δεν παρακολουθείς τον Θέμο. Κι έτσι, αντί να συζητάμε τα σοβαρά για τη ζωή μας, που δεν είναι δα και όλα ευχάριστα για την κυβέρνηση, μπαίνουμε στο λούκι της κάθε παπάρας, που γίνεται μέγα γεγονός όταν την περιαδράξει η βιομηχανία του ψέματος.
Είναι ύστερα και η ετοιμότητα κάποιων ούλτρα δικών μας να ορμήσουν στο κόκκινο πανί που τους κουνάει η φαιά προπαγάνδα. Δείτε ποιοι είναι οι σαράντα πέντε μάστορες κι εξήντα μαθητάδες που καλούν στα όπλα για να σώσουμε τα σαράντα έξι σπίτια -μαζί με τις πισίνες- και θα καταλάβετε. 
Την τύφλα τους δεν βλέπουν άνθρωποι με τίμια διαδρομή, στραβωμένοι από την εμφύλια εμπάθεια. Ο Μητσοτάκης δεξί χέρι του Τσίπρα, σου λένε, και από 'κεί και πέρα όλα είναι μεταλλαγμένα, πουλημένα, εξωνημένα, υποταγμένα. Αμήν.
Έτσι θα πάει, δυστυχώς. Και δεν μπορούμε και να παραιτηθούμε. Γιατί τέτοια χαρά στους τσάτσους και στο Σύστημά τους δεν δικαιούται κανείς να δίνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου