Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Το καρναβάλι είναι εδώ-ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΩΡΑΙΤΗΑς ξεκινήσουμε από την είδηση: αναβάλλεται η έναρξη του φετινού καρναβαλιού της Πάτρας, λόγω των καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο.
Κι όμως, το καρναβάλι ξεκίνησε.
Γιατί είναι καρνάβαλος να σου παρουσιάζουν τα ΜΜΕ ως καινούργιο ό,τι πιο παλιό έχει απομείνει στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου: τη διεφθαρμένη οικογένεια Μητσοτάκη.
Γιατί είναι καρνάβαλος να υπάρχουν πολίτες που τσιμπούν στο νέο μιντιακό κατασκεύασμα και που ελπίζουν -ναι, ελπίζουν!- σε ό,τι πιο αιμοβόρο και αδίστακτο υπάρχει παγκοσμίως. Στο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού.
Γιατί είναι καρνάβαλος να κατηγορείς τον Τσίπρα ότι διόρισε συγγενή του, όταν το σόι σου λυμαίνεται το Δημόσιο από πάππου προς πάππο, παίρνοντας μισθούς και συντάξεις από παντού.
Γιατί είναι καρνάβαλος να υπερασπίζεσαι την Eldorado, μιλώντας εξ' ονόματος της ελληνικής οικονομίας, της ανάπτυξης και των επενδύσεων, τη στιγμή που η εταιρεία έχει να πληρώσει φόρους εδώ και οκτώ χρόνια, ενώ παράλληλα μεταχειρίζεται το περιβάλλον της γης που τη φιλοξενεί με όρους αποικιακής λογικής άλλων αιώνων.
Γιατί είναι καρνάβαλος οι υποτιθέμενες «ζυμώσεις» στην Αντιπολίτευση, αν θα συνεργαστούν ή όχι με τον Κυριάκο. Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι οι «φέρτε μια οποιαδήποτε συμφωνία τώρα» αυτής της χώρας. Είναι το ναι σε όλα, το ναι που δεν προκύπτει ύστερα από διαπραγμάτευση και οδύνη αλλά το εξαρχής ναι του δουλοπρεπούς.
Δουλοπρεπείς υπήρχαν πάντα σε αυτή τη χώρα, όμως είναι η πρώτη φορά που θα τους δούμε στο προσκήνιο τόσο απροκάλυπτα, τόσο ανενδοίαστα, να προβάλλονται ως λύση, ως ελπίδα, ως σωτηρία.
Χρεοκοπημένα κανάλια που δεν έχουν να πληρώσουν τους συνεργάτες τους ρισκάρουν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ προκειμένου να παραπλανήσουν.Μία βλακώδης δήλωση κυβερνητικού βουλευτή μετατρέπεται από τα ΜΜΕ εν ριπή οφθαλμού σε δήθεν κυβερνητική θέση. Παραπληροφόρηση, λάσπη. Ρίξε, ρίξε, κάτι θα μείνει. Οι λίγοι δημοσιογράφοι που αρνούνται να παίξουν το ρόλο των μιντιαρχών εγκαλούνται ως «κυβερνητικοί» και κηλιδώνοναι από τη φασίζουσα κρατούσα μιντιακή λογική.
Ζοφερές εποχές. Η Δημοκρατία του Μιντιάρχη είναι εδώ. Λούφαξε λίγο τον περασμένο Ιανουάριο, αποσταθεροποιήθηκε στο 61% του Δημοψηφίσματος αλλά ποτέ δεν έπαψε να κυβερνά. Τώρα έχει κι αρχηγό. Γουρλωμάτη, κακόφημο, δεν έχει σημασία. Θα τον πουλήσει καλά ως μεταρρυθμιστή της χώρας. Ξέρει αυτή. Τα manual της εποχής Σημίτη έχουν βγει από τα παλιά συρτάρια. Και αυτό είναι η κορύφωση του καρναβαλιού που μας περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου