Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Φαήλος Κρανιδιώτης: Η ακροδεξιά της γραβάτας


























Όχι δεν ξαφνιάστηκα που ο Φαήλος Κρανιδιώτης, έριξε ένα ακόμη χυδαίο ομοφοβικό ξέσπασμα. Αυτός ο ελληνοπρεπής άμεσος απόγονος του Λεωνίδα, μας έχει συνηθίσει στη χυδαιότητα –μια χυδαιότητα ίδια και απαράλλαχτη με τα όσα λέει ο Κουκούτσης της Χρυσής Αυγής , ο Παππάς και ο Κασιδιάρης.

papageorgiou
Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Άλλωστε, ο κ. Κρανιδιώτης δεν είναι κάτι διαφορετικό από τους ακροδεξιούς της ΧΑ, τουλάχιστον στη ρητορική του. Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκεται στο αστικό κόμμα της Κεντροδεξιάς, την Νέα Δημοκρατία. Ο Φαήλος, το ακροδεξιό χέρι του Σαμαρά, δεν είναι η πρώτη φορά που μπινελικώνει και προσβάλλει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν πρωθυπουργικός φίλος και συνομιλητής. Ένας άνθρωπος που φέρεται και μιλά σαν χρυσαυγίτης. Είναι πραγματικά κρίμα το ότι το δημοκρατικό κόμμα της Κεντροδεξιάς έχει τέτοιους τύπους μέσα του.
Ο Φαήλος βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει τον μισαλλόδοξο εθνικισμό του: Στο παρελθόν έλεγε την Αριστερά ‘’σκυλολόϊ του ΣΥΡΙΖΑ, των αντεξουσιαστών και τ” α@@@@@α μου τα δυο, μου επιτίθενται με μίσος γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στην βάση της ΧΑ, γιατί δηλώνω και είμαι Εθνικιστής, γιατί δεν νοιώθω ΚΑΝΕΝΑ δέος για όλους αυτούς τους μ@@@@@ς’’, δήλωνε γεμάτος πατριωτική υπερηφάνεια και αστική ανατροφή.
Επίσης, κατέταξε τον Μεταξά ‘’στην αληθινή Κεντροδεξιά της Ιστορίας’’, στήριξε τη Βούλα Παπαχρήστου όταν χυδαιολογούσε περί κουνουπιών, ενώ έκανε πατριωτικό χιούμορ σχετικά με την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου, λέγοντας για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: ‘’ Παρακαλείται θερμώς, δια λόγους εθνικού συμφέροντος, ο υπερήλιξ κύριος με το τικ στον ώμο, να σταματήσει να τρυπάει κουκλάκια και να πειραματίζεται με στάχτη από οχιές διμούτσουνες’’.
Ο γνήσιος όμως αυτός απόγονος των Αρχαίων Ελλήνων, δεν σταματά εκεί. Είναι τόσο Κεντροδεξιός, που φυσικά ανέχεται κάθε θρησκεία. Ας απολαύσουμε το τι έλεγε για το Ισλάμ: ‘’Tο Ισλάμ είναι φασισμός, είναι ρατσισμός, είναι ασύμβατο με τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας. Η δυτική έννοια της Δημοκρατίας και της ισονομίας, δεν τους είναι μόνο άγνωστη αλλά και απεχθής. Χώρο επέκτασης μας θεωρούν και την περίοδο που διάγουμε την θεωρούν μόνο ανακωχή, γιατί γι” αυτούς δεν υπάρχει ειρήνη με τους απίστους’’. Τέλος, ο Φαήλος για μεγάλο διάστημα ήταν αντιμνημονιακός και έβγαινε μάλιστα στη διαδικτυακή εκπομπή του Ιφικράτη Αμυρά (που ήθελε να κάνει την Αθήνα, Βιετνάμ). Βέβαια μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο των όσων τρελών έλεγε ο συγκεκριμένος, ο Φαήλος έκανε πάλι τον τρελό.
Όπως τον είχε κάνει όταν έλεγε ότι η Χρυσή Αυγή ‘’έριχνε καμιά σφαλιάρα’’ και προσέθετε μάλιστα ότι «οι εκατόμβες των μαχαιρωμένων αλλοδαπών υπάρχουν στην ευφάνταστη και βλακώδη προπαγάνδα της «προοδευτικιάς» δημοσιογραφίας και στις παρεμβάσεις της Κλάραμπελ και λοιπών φωταδιστών κοινοβουλευτικών του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ / «Βίλα Αμαλία»’’. Μόλις βέβαια δολοφονήθηκε ο Φύσσας, ο σύγχρονος αυτός τσολιάς που μας υπενθυμίζει κάθε μέρα στο facebook το ότι υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις, έκανε τον Κινέζο, αφού πρώτα έδωσε μαθήματα επικοινωνίας στον Κασιδιάρη. Οι περιθωριακές και ακραίες αντιλήψεις και εκφράσεις του Φαήλου, είναι γνωστές εδώ και χρόνια.
Από την εποχή του Δικτύου ’21 για την ακρίβεια. Βέβαια, αυτές τις δηλώσεις δεν τις κάνει στα δικαστήρια όταν αναλαμβάνει την υπεράσπιση μεγαλοεπιχειρηματιών –είναι γνωστό ότι είναι εξαίρετος δικηγόρος- και άλλων προσωπικοτήτων όπως ο Αλεξ Ρόντος. Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Κρανιδιώτης είναι ακροδεξιός. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, στενός φίλος του Σαμαρά, παρ’ ολίγον υποψήφιος ευρωβουλευτής, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δήλωσε την υποστήριξη του στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη –αν και μετά το debate που είχε με τον Αδωνι, σα να άλλαξε άποψη-.
Με λίγα λόγια, ο Φαήλος είναι ένας ακροδεξιός με γραβάτα. Και εδώ έρχεται η ερώτηση: Έχουν θέση τέτοιοι άνθρωποι σε ένα δημοκρατικό κόμμα όπως η ΝΔ; Πότε επιτέλους θα απαλλαγούμε από τα πατριδοκάπηλα εθνικιστικά βαρίδια σε αυτή τη χώρα; Όταν γίνει αυτό, τότε η Ελλάδα ίσως πάει μπροστά.

1 σχόλιο:

  1. Μα, επιτέλους, κανείς δεν πρόσεξε ότι ο Κρανιδιώτης είναι αξύριστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή