Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ANTINEWS-Ιδεολογική σύγχυση



























Ιδεολογική σύγχυση


Η ΝΔ μπορεί να μην έχει πολλούς οπαδούς αλλά έχει αρκετούς… Χατμάνους.
Συμβουλάτορες, ιδεολογικούς ινστρούχτορες, μεγάλους Βούδες που λένε το μακρύ τους και το κοντό τους και κάνουν τους σπουδαίους, τους μορφωμένους και τους «κάποιους»
αλλά ουσιαστικά είναι τενεκέδες ξεγάνωτοι.

Εν πάση περιπτώσει η ΝΔ πάσχει από ιδεολογική ταυτότητα και το λάθος της ήταν ότι πήγε σε εκλογές χωρίς να έχει ξεκάθαρο στίγμα.
Τι κόμμα θέλει να είναι, ποιες οι επιδιώξεις του,
που θέλει να κατευθυνθεί και ποιους να προσεγγίσει.

Τώρα, λοιπόν βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και σε αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία του. Βγήκε, λοιπόν, χθες ένας από τους «σοφούς» του κόμματος, ο Ευρ. Στυλιανίδης και είπε το αμίμητο, δείγμα του ποιοι υποστηρίζουν τον Β. Μεϊμαράκη και που πάει το κόμμα.

Έγραψε λοιπόν το ακόλουθο tweet ο κ. Στυλιανίδης:
 «Το διακύβευμα των εκλογών στη ΝΔ είναι πλέον ξεκάθαρο:
Μικρή νεοφιλελεύθερη δεξιά ή Μεγάλη Λαϊκή Νέα Δημοκρατία;»

Πρόκειται για μεγάλες κουβέντες, μεγαλύτερες από αυτές που είπε ο άλλος τεράστιος πολιτικός Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος χαρακτήρισε ακραίο νεοφιλελεύθερο και Θατσερικό, ευρωλάγνο τον Κ. Μητσοτάκη. Ό,τι του κατέβει του καθενός στην κούτρα το πετάει προκαλώντας απίστευτη σύγχυση σε ένα κόμμα που έτσι κι αλλιώς έχει πρόβλημα.

Όμως, η θέση του κ. Στυλιανίδη ουσιαστικά αναδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στη ΝΔ και το πόσο μέλλον έχει μια παράταξη η οποία είναι υπό διάλυση.
 Για τον Στυλιανίδη, την παρέα του και όλους όσοι παίζουν παρασκηνιακό παιχνίδι, το διακύβευμα είναι αν θα είναι μικρή νεοφιλελεύθερη παράταξη με τον Κυριάκο ή μεγάλη λαϊκή Νέα Δημοκρατία με τον Βαγγέλα.

Δηλαδή δεν μπορεί να υπάρχει και κάτι άλλο;
Δεν μπορεί να υπάρξει ένα συγκερασμός απόψεων, μια ζύμωση στο χώρο της δεξιάς που θα έχει ένα κύριο στοιχείο: Δεν θα ντρέπεται κανείς δεξιός να πει ότι είναι δεξιός κι ότι έχει τις συγκεκριμένες θέσεις. Όπως οι αριστεροί δεν ντρέπονται να το λένε, και μάλιστα να λένε και ψέματα.

Κατά την… Στυλιανίδεια άποψη τι είναι λαϊκό κόμμα;
Το λαϊκίστικο που ο ίδιος υπηρέτησε επί Καραμανλή;

Τότε που διορίζονταν με το τσουβάλι «δικά μας παιδιά»;
 Τότε που η οικονομία κατέρρεε αλλά το κράτος – λάφυρο ήταν όρθιο;
Τότε που ο Στυλιανίδης έκοβε βόλτες στα γήπεδα όταν η Αθήνα καιγόταν;
Αυτός ο λαϊκισμός διέλυσε το κόμμα.

Ή μήπως τότε που ο… κακός δεξιός Σαμαράς έσωζε τη χώρα αλλά ο Ευριπίδης ακολουθούσε την τακτική του ιδιοκτήτη. Δηλαδή παρασκηνιακές ζυμώσεις, κλάδεμα του αρχηγού, υπονόμευση και καμιά βοήθεια για να βγει η χώρα από το τέλμα;

Τι σημαίνει ότι με τον Μεϊμαράκη θα γίνει μεγάλο λαϊκό κόμμα η ΝΔ;
Θα ξαναγυρίσει στα χρόνια τα Καραμανλικά;
Αυτή είναι ανανέωση;
Έτσι θα χτυπήσουν τον Τσίπρα;
 Με παλαιοκομματικές μεθόδους, με ιδεολογία από το παρελθόν;

Και γιατί δηλαδή να μην είναι η ΝΔ ένα ξεκάθαρο κόμμα, με αρχές, με πίστη σε ιδεολογικές βάσεις που δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κέντρο;
 Για παράδειγμα να είναι ένα κόμμα που θα καταδικάσει τον κρατισμό, θα απαγκιστρωθεί από το πελατειακό κράτος, τις ρεμούλες, τις μίζες, τους κουμπάρους και τους θείους, τα ξαδέρφια και τα παιδιά που καταλαμβάνουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Έχει σκεφτεί ο κ. Στυλιανίδης και οι όμοιοί του ότι το ιδεολογικό στίγμα της νέας Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι καθαρό κι όχι να ψαρεύει σε θολά νερά;
Όλες αυτές οι δήθεν σοφιστικές απόψεις κάνουν κακό στο κόμμα.
Ας βρουν πρώτα τον ιδεολογικό τους προσανατολισμό κι ας αφήσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος και τους απολιθωμένους ηγέτες στην ησυχία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου