Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΤΙΝΕWS-Ο Κοκός, ο Ψυχάρης και ο ΤζιτζικώσταςΟ Κοκός, ο Ψυχάρης και ο Τζιτζικώστας
http://www.antinews.gr/action.read/kleidarotrupa/o-kokos-o-psuxaris-kai-o-tzitzikostas/11.103454
Πριν από λίγες ημέρες το Antinews αποκάλυπτε ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Τζιτζικώστας και μια ομάδα που τον περιβάλλει, έχει τη δημιουργία κόμματος που θα κινείται στα δεξιά της δεξιάς. Γράφαμε ότι για το λόγο αυτό ο Μπαλτάκος με τις Ρίζες του, ο Βορίδης και μια σειρά από άλλα στελέχη, φανερά και κρυφά, πήγαν με το μέρος του Περιφερειάρχη όχι για να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ αλλά για να προετοιμάσουν τη μετάβαση στον νέο πολιτικό χώρο.
Μαζί μ' αυτούς να προσθέσουμε και μια ομάδα παραγόντων που «ψάχνονται» για να φτιάξουν το δικό τους κόμμα και να κάνουν παιχνίδι στην μετά – Τσίπρα εποχή που πλησιάζει.
Το Antinews είχε προειδοποιήσει για το παιχνίδι που παίζεται πριν έλθει το φιάσκο της Κυριακής για να επιβεβαιώσει ότι κάτι πολύ βαθύτερο και περισσότερο από τη ΝΔ παίζεται. Είναι πλέον γεγονός: Ο Τζιτζικώστας, αν δεν καταφέρει να πάρει το κόμμα στα χέρια του θα επιλεγεί να μπει μπροστά (για όσο τον χρειαστούν εννοείται) στο νέο κόμμα.
Όμως, μια νέα εξέλιξη έρχεται να ενισχύσει αυτό το σενάριο. Όπως όλοι θυμόμαστε η οικογένεια Τζιτζικώστα έχει ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του Γλίξμπουργκ. Για να το πούμε κομψά είναι κάτι σαν τους... αυλικούς της πρώην βασιλικής οικογένειας που περιμένουν χρόνια να επιβεβαιωθεί το «πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι».
Όχι βέβαια ότι ο Κοκός είναι ο νέος Παλαιολόγος αλλά ως γιος της Φρειδερίκης ποτέ δεν ησυχάζει. Κι αν αυτός είναι γηραιός υπάρχουν και οι... βασιλόπαιδες που έχουν εδώ και χρόνια εμφανιστεί στην ελληνική ζωή. Κυρίως στις κοσμικές στήλες τους συναντάμε για το πόσο όμορφοι είναι, πόσο ωραίες γυναίκες και παιδιά έχουν, τι φιλανθρωπικό έργο επιτελούν και πόσο όμορφη ζωή έχουν. Δεν έχουμε μάθει ποτέ τι δουλειά κάνουν απλά γιατί δεν κάνουν απολύτως τίποτε. Φρόντισε γι΄ αυτό ο Μητσοτάκης μιας μαύρη νύχτα, όταν φορτώθηκαν τα κοντέινερ με την αμύθητη περιουσία. Θα ζουν τζάμπα και τα εγγόνια τους.
Ποτέ όμως δεν αποποιήθηκαν την εξουσία τους, ποτέ δεν ξέχασαν ότι κάποτε αυτή η κακόμοιρη και ταλαιπωρημένη χώρα τους ανήκε. Έτσι λοιπόν επιχειρούν τη μεγάλη επιστροφή διά της δημοκρατικής οδού. Κι εδώ έρχεται ο Τζιτζικώστας να τους ανοίξει το δρόμο. Αλλά έχουν και ένα άλλο ατού.
Αίφνης, η εφημερίδα και το Συγκρότημα που ήταν πάντα (;) με τη Δημοκρατική παράταξη, το Βήμα και ο ΔΟΛ δηλαδή, να εκδίδουν το έργο του τέως Βασιλιά.
Ο Γλίξμπουργκ λέει αυτά που θέλει μέσω των βιβλίων, εξωραΐζεται η εικόνα της βασιλικής οικογένειας που καταδυνάστευσε τον τόπο και τα βασιλόπαιδα ετοιμάζονται για...μεγάλα πράγματα.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι το τάιμινγκ. Δηλαδή: Ο Τζιτζικώστας ετοιμάζει κόμμα δεξιό – βασιλικό, η ΝΔ διαλύεται, το πολιτικό σύστημα κατακερματίζεται και ο Ψυχάρης κάνει το επικοινωνιακό μπάσιμο της... Αγίας βασιλικής οικογένειας.
Μα πόσα ακόμη σημάδια χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι κάτι «παίζεται»; Και για να μην παρεξηγούμαστε: Όποιος θέλει ας κάνει κόμμα, ελεύθερη και δημοκρατική χώρα είμαστε. Όχι όμως να ομνύουν οι διάφοροι Τζιτζικώστες στην ομόνοια και την ενότητα της παράταξης και να παίζουν πίσω από την πλάτη του λαού το παιχνίδι της τέως βασιλικής οικογένειας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου