Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Η δημοσκόπηση του ΔΟΛ και το κόμμα που αναγγέλλει ο Ανδρέας Ψυχάρης...
Σταύρος - Ανδρέας Ψυχάρης

Απορίες έχει προκαλέσει η απόφαση του ΔΟΛ να παραγγείλει δημοσκόπηση και εντύπωση προκαλεί η παρουσίαση, αλλά και σχολιασμός της. 
Απορίες γιατί κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιά η σκοπιμότητα της σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές και με δεδομένο ότι η ΝΔ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα όρια της ανυπαρξίας. 

Απορίες προκαλεί γιατί ο ΔΟΛ επέλεξε να δημοσιεύσει δημοσκόπηση σε μια χρονική περίοδο που είναι πλέον ομολογημένο και από τις ίδιες τις εταιρείες ότι αδυνατούν να
δώσουν έγκυρα αποτελέσματα και βρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης και αλλαγής μεθοδολογίας μπας και καταφέρουν κάποια στιγμή να παρουσιάζουν αποτελέσματα έστω και υποτυπωδώς κοντά στα πραγματικά. 

Εντύπωση προκαλεί και ο σχολιασμός της δημοσκόπησης και ειδικά η αναφορά ότι η διαφορά των 4 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ είναι… ισχνή! 

Αν με όλα όσα ψηφίζει και κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 4 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ και όλοι οι υπόλοιποι κάτω από το 5% και στο συγκρότημα θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απειλείται από τον Πλακιωτάκη, το Λεβέντη, τη Φώφη και το Σταύρο ΟΚ, πάμε πάσο!Φυσικά δεν είναι και τόσο χαζοί στη Μιχαλακοπούλου να πιστεύουν ότι έχει πρόβλημα ο Τσίπρας και η απάνηση στις παραπάνω απορίες δίνεται από το άρθρο του Ανδρέα Ψυχάρη. 

Ο πρώην διπλωμάτης και βουλευτής και νυν διευθύνων σύμβουλος (ή κάτι τέτοιο) του ΔΟΛ υποστηρίζει ότι υπάρχει μεγάλο πολιτικό κενό το οποίο θα έρθει να καλύψει ένας νέος πολιτικός φορέας, ο οποίος σύμφωνα με τον υιό του Σταύρου Ψυχάρη πρέπει να καλύψει το 50% του εκλογικού σώματος που όπως αναφέρει είναι σήμερα… ορφανό και αναζητεί πολιτική εκπροσώπηση. Πιο προσεκτικό, αλλά με σαφή ανάλογα υπονοούμενα, είναι και το κεντρικό άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη σήμερα στο ΒΗΜΑ. Επίσης το γεγονός ότι όλα αυτά εκδηλώνονται τη στιγμή που το ΒΗΜΑ δημοσιεύει την αυτοβιογραφία του Κωνσταντίνου στη συγγραφή της οποίας συμμετείχε και το στέλεχος του ΔΟΛ Γ.Μαλούχος και πολλοί λένε ότι πρόκειται για… αγιογραφία, προκαλεί επίσης διαφόρων ειδών σχόλια στην πολιτικομηντιακή πιάτσα.Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και ο πολιτικός χρόνος εξαιρετικά πυκνός πια οπότε πολύ σύντομα θα έχουμε απαντήσεις για όλα όσα γράφονται και όσα αναγγέλλονται ή υπονοούνται τόσο ειδικά από τον ΔΟΛ όσο και γενικότερα. Πολλοί λένε όμως ότι θα πρέπει ο ΔΟΛ να ξεπεράσει μια σειρά από μεγάλα εμπόδια που έχει μπροστά του και να σταθεί ξανά γερά στα πόδια του για να μπορέσει να παίξει σε πολιτικό επίπεδο τον ίδιο ισχυρό ρόλο που είχε τις περασμένες δεκαετίες.enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου